Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 653705
Convocatòria de les subvencions per la rehabilitació de façanes del conjunt històric i elements catalogats d’Alcúdia de l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La regidora de patrimoni, en data 06 d'octubre de 2023, ha dictat la Resolució 2023-1895 d'aprovació de convocatòria de les subvencions per la rehabilitació de façanes del conjunt històric i elements catalogats d'Alcúdia de l'any 2023.

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.by 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions.

(https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/719194)

 

Alcúdia, a la data de la signatura (9 d'octubre de 2023)

La batlessa Josefina Linares Capó

 

“  CONVOCATÒRIA DE LES SUBVENCIONS PER LA REHABILITACIÓ DE FAÇANES DEL CONJUNT HISTÒRIC I ELEMENTS CATALOGATS D'ALCÚDIA DE L'ANY 2023

Aprovada per la Junta de Govern Local, en sessió celebrada dia 25 de setembre de 2023, les Bases Reguladores de les Subvencions per la Rehabilitació de Façanes del Conjunt Històric i Elements Catalogats d'Alcúdia de l'any 2023, i publicades al BOIB nº134 de dia 30 de setembre de 2023, es fa pública la convocatòria.

Enllaç a la publicació al BOIB:

https://www.caib.es/eboibfront/pdf/ca/2023/134/1145457

Codi de la Convocatòria a la BDNS: 719194.

Primer. Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions les persones físiques o comunitats de propietaris que siguin promotors d'obres de rehabilitació, que es trobin en la situació que motiva la concessió de la subvenció i que compleixen amb els requisits i les obligacions previstes en els art. 13 i 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i les previstes en les bases 9 i 10 de la present subvenció.

Poden optar a aquesta convocatòria les obres de rehabilitació que es duguin a terme als immobles compresos dins el Conjunt històric de la Ciutat d'Alcúdia, als edificis o edificacions incloses al vigent Catàleg del Patrimoni Històric i Artístic del Medi Rural i Sòl Urbà d'Alcúdia, i als marges o murs que delimiten els camins rurals inclosos com espais naturals al vigent Catàleg del Patrimoni Històric i Artístic del Medi Rural i Sòl Urbà d'Alcúdia. Tot això amb les condicions que regulen les bases.

Segon. Finalitat i objecte

L'Ajuntament d'Alcúdia vol fomentar les actuacions d'adequació, millora, rehabilitació i conservació de les façanes dels immobles emplaçats en l'àmbit del Conjunt Històric de la Ciutat i dels immobles inclosos en el Catàleg de Patrimoni municipal, així com dels murs i marges inclosos al Catàleg de Camins municipal; tot amb la finalitat de garantir la col·laboració entre l'administració pública i els particulars per a la recuperació del Patrimoni Arquitectònic d'Alcúdia.

És objecte de la present convocatòria regular les ajudes econòmiques que l'Ajuntament d'Alcúdia concedirà durant l'any 2023 per a la rehabilitació de façanes d'edificis situats en l'àmbit del Conjunt Històric de la Ciutat d'Alcúdia, dels immobles inclosos en el Catàleg de Patrimoni municipal i dels murs i marges inclosos al Catàleg de Camins municipal.

Tercer. Règim jurídic

A tot allò que no estigui previst a les bases específiques s'aplicarà l'Ordenança general reguladora de la concessió de subvencions de l'Ajuntament d'Alcúdia (publicada en el BOIB núm. 176, de 1 de desembre de 2015).; la Llei 38/2003 de 17 de novembre, General de Subvencions; la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú de les administracions públiques; el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei general de subvencions; així com la resta de normativa que li sigui d'aplicació.

Quart. Dotació pressupostària i quantia

La subvenció va a càrrec de la partida núm. PA 336.781.000 de la modificació pressupostària 08/2023 per crèdit extraordinari i suplement de crèdit finançat amb romanent general de tresoreria, aprovada inicialment pel Ple de l'Ajuntament el dia 13 d'abril de 2023 i elevada a definitiva després de l'exposició pública, amb una dotació econòmica total de 20.000 €.

La subvenció consistirà en una quantitat equivalent al 60% del cost de les obres dins l'objecte de subvenció, exclòs impostos, amb un màxim de 10.000 euros.

En el cas en que les factures justificatives de l'actuació siguin superiors al pressupost d'execució material d'obra que s'ha presentat davant l'ajuntament amb la sol·licitud de llicència urbanística o la comunicació prèvia, la quantitat màxima a percebre es calcularà sobre el pressupost d'obra, que prevaldrà per sobre de les factures.

S'aplicarà una bonificació del 95% de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), a les obres de rehabilitació d'edificis dins el nucli antic de la Ciutat d'Alcúdia que s'ajustin als criteris, requisits i contingut de la normativa vigent aplicable en base a l'informe tècnic municipal de Patrimoni. En cas contrari no gaudiran de cap tipus de bonificació. Tot això segons l'Ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres vigent en el moment.

La concessió de les subvencions queda condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment en que es resolgui la concessió.

Cinquè. Termini de presentació de les sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds de concessió de subvenció (annex 1) serà de 1 mes a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al BOIB. Cap sol·licitud presentada fora d'aquests terminis s'admetrà a tràmit.

Sisè. Requisits de les obres objecte de subvenció

Les obres objecte de subvenció hauran d'estar acabades en el termini fixat a la llicència o en l'especificat al títol habilitant i, en tot cas, abans del 31 de desembre de l'any 2023.

Es prendrà com data d'acabament de les obres la que aparegui en el certificat final d'obres signat pel tècnic facultatiu, en el cas de les obres amb projecte o direcció facultativa, o signat pel mestre d'obres, en els altres casos.

Setè. Llocs de presentació de les sol·licituds i models

Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament, mitjançant certificat digital, a la seu electrònica de l'ajuntament d'Alcúdia, amb el tràmit específic habilitat a tal efecte.

També es permet presentar les sol·licituds en el registre general de l'Ajuntament, de forma presencial, i als llocs que s'estableixen a l'article 16 de la Llei 39/2015 de procediment administratiu comú. En aquests casos, les sol·licituds s'han de presentar amb els models habilitats a l'efecte. Tant el model de sol·licitud com la resta de models annexes d'aquesta subvenció s'adjunten a la present convocatòria.

Vuitè. Criteris de puntuació i ordre de prioritat de les sol·licituds

L'òrgan col·legiat, un cop rebudes totes les sol·licituds, les puntuarà per tal de determinar l'ordre de precedència de les subvencions.

Aquest ordre de precedència s'establirà sumant els punts designats per una sèrie de criteris. A major nombre de punts major precedència. Si alguna sol·licitud no té cabuda dins alguna de les opcions de cada criteri, equival a zero punts en dit criteri.

Si alhora de puntuar una sol·licitud té cabuda en varies opcions d'un mateix criteri, només es computa la opció més favorable. Per exemple, en el criteri d'ubicació, si un immoble esta catalogat i alhora està dins el BIC conjunt històric, només pot sumar per a aquest criteri la opció per estar catalogat (8 punts).

Els criteris són els següents:

Criteri d'ubicació:

1. Immobles declarats BIC  (10 punts)

2. Immobles inclosos dins el vigent Catàleg de Patrimoni Històric i Artístic del Centre Històric d'Alcúdia (8 punts)

3. Immobles ubicats dins el BIC - Conjunt Històric de la Ciutat d'Alcúdia (6 punts)

4. Immobles ubicats dins l'Entorn de protecció del BIC-Conjunt Històric de la Ciutat d'Alcúdia (4 punts)

5. Els edificis o edificacions incloses al vigent Catàleg del Patrimoni Històric i Artístic del Medi Rural i Sòl Urbà d'Alcúdia (3 punts)

6. Els marges o murs que delimiten els camins rurals inclosos com espais naturals al vigent Catàleg del Patrimoni Històric i Artístic del Medi Rural i Sòl Urbà d'Alcúdia (1 punt)

Criteri de tipologia d'intervenció:

1. Rehabilitació completa de façana (6 punts)

2. Rehabilitació parcial (4 punts)

3. Rehabilitació de marges o murs (1 punt)

Criteri d'eliminació de cablejat de façanes a via pública

1. Dins el BIC-Centre Històric, retirada del cablejat de façana a via pública i el seu soterrament (12 punts)

2. Dins el BIC-Conjunt Històric. Habilitació d'un armari de façana o nínxol apte per ser usat com a RITI (6 punts)

3. Entorn de protecció del BIC-Conjunt Històric, retirada de cablejat de façana a via pública i el seu soterrament (8 punts)

4. Entorn de protecció del BIC-Conjunt Històric, habilitació d'un armari de façana o nínxol apte per a ser usat com a RITI (4 punts)

5. Altres elements catalogats en sol urbà fora del BIC-CH o del seu Entorn. Retirada de cablejat de façana i el seu soterrament i/o habilitació d'un armari o nínxol apte per ser usat com a RITI (3 punts)

Nota: El RITI, ha de ser de les dimensions mínimes imprescindibles. Ha d'incloure conductes individuals fins a cada unitat immobiliària i les conduccions necessàries per a permetre la connexió soterrada amb la xarxa general quan aquesta estigui disponible.

Criteri de manteniment

1. Intervencions dins l'àmbit d'aquesta subvenció que siguin derivades de la Inspecció tècnica d'edificis (ITE) o de informe d'avaluació d'edificis (IEE), degudament presentat a l'Ajuntament prèviament a les obres. (8 punts)

En cas d'empat en la puntuació

En primer lloc tindran prioritat les intervencions encaminades a la major conservació i recuperació dels valors tradicionals i originals dels immobles enfront les que alterin més el seu aspecte.

En cas de nou empat l'edifici més antic segons cadastre. En cas de persistir l'empat tindria prioritat la sol·licitud de menys cost enfront la de major cost.

Novè. Composició de l'òrgan col·legiat

Per estudiar i avaluar les sol·licituds es constitueix l'òrgan col·legiat, que es regula a l'apartat 1 de l'article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. Aquest òrgan tindrà la següent composició:

  • President: Regidora del Departament de Patrimoni, Margarita Ferriol Gual
  • Vocal 1: Tècnica de Patrimoni, Inmaculada Salas Serra
  • Vocal 2: Arquitecta tècnica municipal, Xavier Ramis Otazua

Dècim. Publicació de la convocatòria

La convocatòria es registrarà mitjançant el sistema general de registre o sistema intermediat. La BDNS donarà trasllat de l'extracte de la convocatòria al BOIB per a la publicació.

 

ANNEX 1 SOL·LICITUD DE CONCESSIÓ DE LA SUBVENCIÓ PER LA REHABILITACIÓ DE FAÇANES DEL CONJUNT HISTÒRIC I ELEMENTS CATALOGATS D'ALCÚDIA  DE L'ANY 2023

Dades del sol·licitant

Nom i cognoms:                                                                          CIF o NIF:

Adreça:                 

Població:                                                              Codi postal:                           Telèfon:

Adreça electrònica:                                                        

Representat per:                                                                         , amb NIF:

Descripció del projecte que motiva la sol·licitud, amb detall del pressupost

Descripció:

Pressupost total de l'obra:

Pressupost total subvencionable:

Núm. Expedient municipal:

Documentació adjunta

(    ) Fotocòpia del  DNI del sol·licitant, o del NIF en cas d'una comunitat de veïns.

(    ) Còpia del títol de propietat, o si escau, autorització de la propietat.

(  ) Si el sol·licitant es una comunitat de propietaris, certificació de l'acta en la qual s'aprovin les obres de rehabilitació, amb la relació annexa de copropietaris signada pels representants de la comunitat.

(    ) Plànol d'emplaçament de l'immoble.

(    ) Pressupost detallat de les obres objecte de la sol·licitud de subvenció.

(    ) Fotografies de l'estat inicial, abans de la reforma.

(  ) Declaració jurada del titular de la propietat i/o del promotor de l'obra relatiu a altres possibles subvencions sol·licitades per a la rehabilitació de l'edifici (annex 2).

(   ) Declaració responsable del compliment dels requisits de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (annex 3).

(   ) Compromís de no destinar l'habitatge objecte de subvenció a l'explotació turística durant 15 anys (annex 4).

Exposo: Que, publicades les bases reguladores de la convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per la rehabilitació de façanes del conjunt històric i elements catalogats d'Alcúdia de l'any 2023, el sol·licitant reuneix les condicions per prendre-hi part.

Per això,

Sol·licito: L'atorgament de la subvenció per la rehabilitació de façanes del conjunt històric i elements catalogats d'Alcúdia de l'any 2023.

Segons l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, s'entén atorgat el consentiment per a la consulta de les dades relatives a estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la seguretat social, a fi d'acreditar el compliment dels requisits exigits en els articles 13.2 e), 14 i 34.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per tal de demostrar el compliment dels requisits exigits per a la tramitació dels procediments de subvencions.

Aquesta autorització s'atorga exclusivament per al procediment abans esmentat i en aplicació del que disposa l'article 95.1 k) de la Llei 58/2003, general tributària, que permet, amb autorització prèvia de la persona interessada, la cessió de les dades tributàries que precisin les administracions públiques per al desenvolupament de les seves funcions.

 

Alcúdia,          de                     de 2023                              

 

El/la sol·licitant,

(signatura)

 

 

 

 

SENYORA BATLESSA – PRESIDENTA DE L'AJUNTAMENT D'ALCÚDIA.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal li informem que la recollida de les seves dades personals és necessària per a la gestió de les ajudes i subvencions atorgades per l'Ajuntament, i que seran conservades per l'Ajuntament d'Alcúdia. Totes les dades s'inclouran en un fitxer de la Base de Dades Nacional de Subvencions BDNS, d'acord amb l'article 20.8.b de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. Així mateix, informem que pot exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les dades facilitades, en la següent adreça: Ajuntament d'Alcúdia, Major, 9 – 07400.

 

ANNEX 2  DECLARACIÓ JURADA D'ALTRES SUBVENCIONS SOL·LICITADES

Dades del sol·licitant

Nom i cognoms:  

CIF o NIF:

En qualitat de:

En relació amb la sol·licitud de concessió de la subvenció per a la rehabilitació de façanes del conjunt històric i elements catalogats d'Alcúdia per a l'any 2023, i sota la meva responsabilitat,

Declaro

(   ) No haver sol·licitat cap subvenció, ajut, ingrés o recurs per a sufragar el cost d'execució de les obres objecte de la sol·licitud de subvenció. 

ó

(    ) Haver sol·licitat les subvencions per a rehabilitar l'edifici que s'assenyalen:

Data

Administració concedent

Import sol·licitat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alcúdia,          de                     de 2023                                      

 

El/la sol·licitant,

(signatura)

 

 

 

SENYORA BATLESSA – PRESIDENTA DE L'AJUNTAMENT D'ALCÚDIA.

 

ANNEX 3 DECLARACIÓ RESPONSABLE DEL COMPLIMENT DELS REQUISITS DE LA LLEI 38/2003, DE 17 DE NOVEMBRE, GENERAL DE SUBVENCIONS

Dades del sol·licitant

Nom i cognoms:  

CIF o NIF:

En qualitat de:

En relació amb la sol·licitud de concessió de la subvenció per a la rehabilitació de façanes del conjunt històric i elements catalogats d'Alcúdia per a l'any 2023, i sota la meva responsabilitat,

Declaro

- Que no estic sotmès a cap procediment de reintegrament de subvencions públiques, ni tinc incoat cap procediment sancionador per aquest motiu.

- Que no incorro en cap supòsit contemplat a l'art. 13.2 i l'art. 13.3 de la llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

I  per deixar-ne constància als efectes oportuns, expedeixo i signo la present a:

 

Alcúdia,          de                     de 2023                                      

 

El/la sol·licitant,

(signatura)

 

 

SENYORA BATLESSA – PRESIDENTA DE L'AJUNTAMENT D'ALCÚDIA.

 

ANNEX 4 ​​​​​​​DECLARACIÓ RESPONSABLE DEL COMPLIMENT DE LA DISPOSICIÓ ADDICIONAL CATORZENA  DE LA LLEI 5/2018, DE 19 DE JUNY, DE L'HABITATGE DE LES ILLES BALEARS

Dades del sol·licitant

Nom i cognoms:  

CIF o NIF:

En qualitat de:

En relació amb la sol·licitud de concessió de la subvenció per a la rehabilitació de façanes del conjunt històric i elements catalogats d'Alcúdia per a l'any 2023, i sota la meva responsabilitat,

Declaro

  • Que no es destinarà l'habitatge objecte de subvenció a l'explotació turística durant el termini mínim de 15 anys des de la concessió i pagament de la subvenció.

  • Que en el supòsit de no respectar aquesta condició, tinc l'obligació del retorn íntegre dels recursos públics invertits degudament actualitzats amb l'interès legal aplicable durant el període.

I  per deixar-ne constància als efectes oportuns, expedeixo i signo la present a:

 

Alcúdia,          de                     de 2023                                      

 

El/la sol·licitant,

(signatura)

 

 

 

SENYORA BATLESSA – PRESIDENTA DE L'AJUNTAMENT D'ALCÚDIA.

 

ANNEX 5 SOL·LICITUD DE PAGAMENT DE LA SUBVENCIÓ

Dades del sol·licitant

Nom i cognoms:                                                                          CIF o NIF:

Adreça:                 

Població:                                                              Codi postal:                           Telèfon:

Adreça electrònica:                                                        

Representat per:                                                                         , amb NIF:

Documentació adjunta

(   ) Fotografies de l'obra acabada.

(   ) Certificació final d'obres, signat pel tècnic facultatiu, en el cas de les obres amb projecte o direcció facultativa, o signat pel mestre d'obres en els altres casos.

(   ) Justificació econòmica de l'execució de les obres incloses (factures que demostrin el cost real de les obres de rehabilitació realment executades i declarades en la sol·licitud de concessió).

(   ) Número de compte de l'entitat financera en què es sol·licitant vol que l'Ajuntament li aboni l'ajut (segons annex 6).

Exposo: Que som beneficiari de la subvenció per la rehabilitació de façanes del conjunt històric i elements catalogats d'Alcúdia de l'any 2023.

Per això,

Sol·licito: El pagament de la subvenció concedida.

 

Alcúdia,          de                     de 2023                              

 

El/la sol·licitant,

(signatura)

 

 

 

SENYORA BATLESSA – PRESIDENTA DE L'AJUNTAMENT D'ALCÚDIA.

 

ANNEX 6 SOL·LICITUD DE TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA PER A PAGAMENTS

Dades del perceptor (titular de la compta corrent)

Nom i cognoms del perceptor:      

CIF o NIF

Adreça:                      

Població:                                           Codi postal:                           Telèfon

Adreça electrònica:                                                 

Dades del compte bancari

Entitat bancària:

IBAN:

Codi BIC o SWIFT:

 

Entitat  Bancària

Oficina

DC

C. Corrent o llibreta

ES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sota la meva responsabilitat declaro,

Que som titular del compte bancari corresponent, a l´efecte de l´ingrés derivat del procediment esmenat. Que l´Ajuntament d'Alcúdia, una vegada fets els ingressos en el compte indicat, queda eximida de responsabilitat per les actuacions que es derivin d'errors en les dades indicades pel declarant. I sol·licito també la compensació, en cas d'existència de deutes reconeguts a favor de l'ajuntament.

 

Alcúdia,          de                     de 2023                              

 

El/la sol·licitant,

(signatura)

 

 

 

 SENYORA BATLESSA – PRESIDENTA DE L'AJUNTAMENT D'ALCÚDIA.