Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 653587
Acord de delegació de funcions del president del Consell Insular d’Eivissa al director insular de Medi Rural i Marí d’aquesta Corporació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 06 d'octubre de 2023, la Presidència del Consell Insular d'Eivissa va dictar el següent acord:

“.../...

DECRET DE PRESIDÈNCIA

Assumpte: Delegació de funcions en el director insular

La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic estableix a l'article 9.1 que els òrgans de les diferents administracions públiques poden delegar l'exercici de les competències que tinguin atribuïdes en altres òrgans de la mateixa Administració, encara que no siguin jeràrquicament dependents, o en els organismes públics o entitats de dret públic vinculats o dependents d'aquelles. I als apartats 3 i 4 d'aquest mateix article es disposa:

3. Les delegacions de competències i la seva revocació s'han de publicar al «Butlletí Oficial de l'Estat», al de la comunitat autònoma o al de la província, segons l'Administració a què pertanyi l'òrgan delegant, i l'àmbit territorial de competència d'aquest.

4. Les resolucions administratives que s'adoptin per delegació han d'indicar expressament aquesta circumstància i es consideren dictades per l'òrgan delegant.

La Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars preveu a l'article 33.2 que, com a titulars dels seus departaments, els consellers executius tenen les atribucions següents (entre d'altres):

.../...

j) Exercir les atribucions d'òrgan de contractació d'acord amb l'article 28 d'aquesta llei.

.../...

l) Autoritzar despeses i dur a terme qualsevol altre acte de gestió pressupostària en l'àmbit de la seva competència i d'acord amb el pressupost.

.../...

Altrament, aquest article, a l'apartat 3 assenyala:

Els consellers executius poden delegar en els directors insulars i els secretaris tècnics la representació del departament, com també les atribucions previstes en les lletres g), i), j), k), l), m), n), o), p) i q) de l'apartat anterior, sempre que una llei o el reglament orgànic no disposin el contrari.

Es dóna la circumstància que la direcció del Departament de Promoció Turística, Medi Rural i Marí, es va reservar a aquesta Presidència, tot d'acord amb l'apartat primer del Decret de Presidència núm. 2023000472, de data 28 de juny de 2023, de nomenament de les persones membres del Consell Executiu i de les vicepresidències del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 88 de 29 de juny de 2023), i de conformitat amb l'article 21.4 de la Llei 4/2022, de 28 de juny de consells insulars:

4. El president pot assumir la titularitat d'un departament en els termes de l'article 31 d'aquesta llei.

Aquest Departament, en la seua estructura té dues direccions insulars entre la que es trova la Direcció Insular de Medi Rural i Marí (Decret de Presidència núm. 2023000467.Estructura del Govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de Departaments (BOIB núm. 88 de 29-06-2023), de la que és responsable actualment el Sr. Juan Marí Guasch (BOIB núm. 149 de 02-11-2019, correcció d'errada BOIB núm. 154 de 12-11-2019).

Raons d'eficàcia, eficiència i celeritat en la gestió de les esmentades atribucions aconsellen que siguin exercides pel director insular.

Per tot l'anterior, en virtut de les atribucions que legalment tenc conferides,

DECRET

Primer. Delegar les atribucions assenyalades a l'article 33.2  lletres j i l de la Llei 4/2022, de 28 de juny, en el director insular Medi Rural i Marí.

Segon. Comunicar aquest decret al director insular de Medi Rural i Marí, així com a la Secretaria, la Intervenció i la Tresoreria de la Corporació, per al seu coneixement i als efectes oportuns.

Tercer. Publicar aquesta delegació en el BOIB.

La qual cosa mana i signa el president del Consell Insular d'Eivissa, i en dóna fe (en compliment de les funcions de fe pública, art. 3 del Reial decret 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris d'Administració local amb habilitació de caràcter nacional) el secretari general.

.../...”

 

Eivissa, 17 d'octubre de 2023

La tècnica d'administració general Mª José Cardona Muñoz