Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 650108
Conveni de col·laboració entre l’Escola d’Educadors en el Lleure Infantil i Juvenil, EDUCA, escola de professions educatives, socials i culturals SCCL i el Consell Insular de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò previst a l'article 48 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic, es fa públic el següent conveni:

REUNITS

D'una banda, la senyora Matilde Romero Delgado, amb DNI ***0497**, com a Directora d'EDUCA, escola de professions educatives, socials i culturals SCCL (d'ara endavant, l'EELIJ), amb NIF F63053425, ubicada al C/Buenos Aires, número 12-14 de L'Hospitalet de Llobregat amb el codi postal 08902.

I de l'altra, el/la senyor Lorenzo Córdoba Marí, presidenta del Consell Insular de Formentera, amb CIF P-0702400-C i domicili social a la plaça de la Constitució, 1, de Sant Francesc. President  en virtut de l'acord del Ple del 17 de juny de 2023, i d'acord amb el Decret de Presidència de 26 de juny de 2023, d'atribucions competencials dels membres de l'equip de Govern i el Decret de Presidència de 26 de juny de 2023, d'atribucions i règim jurídic de la Junta de Govern.

Atès el que disposen els articles 70, 71, 72 i 75 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears; la disposició addicional primera de Llei 25/2006, de 27 de desembre, de mesures tributàries i administratives; l'article 29 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, així com els articles 25, 26, 27 i 36 de la Llei 7/1985, reguladora de les bases de règim local, tot això en relació amb els articles 20.1 i 21.1, lletres d, e i g, així com els articles 129 i següents de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars (articles 129 a 135, sobre Règim especial per a l'illa de Formentera, que conformen el títol IX), i donen lloc a un consell insular unimunicipal, com a institució singular; en particular vistos l'article 133.1 sobre competències dels consellers i l'article 133.3 sobre competència residual del president i vist també el que estableix el Reglament orgànic d'aquest Consell Insular (ROC), publicat al BOIB núm. 61, de 22 d'abril de 2010, articles 151 i concordants, en allò que es mantengui en vigor, a propòsit del nomenament i atribució de responsabilitats concretes, en els diferents membres de l'equip de Govern, i de redistribuir les competències, tot tenint en compte, en qualsevol cas, l'establert en la disposició transitòria quarta de l'esmentada Llei de consells insulars, sobre Normativa d'aplicació fins a l'aprovació del nou reglament orgànic com a representant legal del Consell Insular de Formentera i en conseqüència del centre de pràctiques Escola Estiu Formentera.

Les parts es reconeixen la capacitat legal necessària per a formalitzar aquest conveni i en conseqüència,

MANIFESTEN

I.- Que en el marc dels cursos i programes de formació en l'àmbit de l'educació en el lleure, és necessari que l'alumne/a dugui a terme les activitats de pràctiques corresponents. Les pràctiques li han de permetre aplicar i complementar els coneixements adquirits en la formació teòrica i desenvolupar les habilitats i competències pròpies d'un/a monitor/a o director/a d'activitats d'educació en el lleure.

II.- L'EELIJ, que té com a objectius principals la formació d'educadors i educadores en el lleure infantil i juvenil, està interessada en què l'alumne/a que participa dels seus cursos de formació en l'àmbit del lleure realitzi les pràctiques al Centre de pràctiques.

III.- Que el Centre de pràctiques, que té com a objectius principals oferir un espai lúdic i educatiu durant els mesos d'estiu i està interessat en acollir l'alumne/a provinent de l'EELIJ perquè dugui a terme les pràctiques.

IV.- L'Ordre BSF/192/2015, de 18 de juny, per la qual s'estableixen els programes dels cursos de formació de monitor/a i de director/a d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil (d'ara endavant, l'Ordre BSF 192/2015), requereix la signatura prèvia d'un conveni de col·laboració entre l'Escola d'Educadors en el Lleure Infantil i Juvenil i el Centre de Pràctiques per a la realització de les pràctiques d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil.

D'acord amb tot l'exposat, les parts subscriuen aquest conveni amb subjecció a les següents

 

CLÀUSULES

Primera Objecte

L'objecte d'aquest conveni és establir els termes de col·laboració que han de regir entre l'EELIJ i el Centre de pràctiques perquè l'alumnat de l'EELIJ pugui realitzar les activitats de pràctiques d'educació en el lleure infantil i juvenil en les dependències del Centre de pràctiques.

Segona Activitats de pràctiques

Les activitats de pràctiques han de complir amb els requisits establerts a l'article 3.2 de l'Ordre BSF/192/2015. El projecte educatiu de lleure del Centre de pràctiques, que forma part d'aquests requisits, ha de constar com a document annex al conveni i ha de ser verificat i signat per ambdues parts.

Tercera Responsables de les àrees de pràctiques

El Centre de pràctiques nomena una persona responsable de l'àrea de pràctiques, la identificació de la qual consta a l'Acord de pràctiques, que es responsabilitza de fer el seguiment i/o l'avaluació de les pràctiques, i de totes aquelles responsabilitats que li atorga la normativa interna.

Així mateix, l'EELIJ nomena una persona responsable de l'àrea de pràctiques, la identificació de la qual consta a l'Acord de pràctiques, que es responsabilitza de fer el seguiment i/o l'avaluació de les pràctiques i de totes aquelles responsabilitats que li atorga la normativa interna.

Quarta Acord de pràctiques

La col·laboració d'aquest conveni es concreta en un acord individual de pràctiques per a l'alumne/a, que ha de contenir, com a mínim, les dades següents:

  1.  Lloc on es desenvolupen les pràctiques.
  2.  Franja d'edat del grup dels infants i joves amb qui es facin les pràctiques.
  3.  Programa de l'activitat on realitzarà les pràctiques.
  4.  Calendari i horari de l'activitat de pràctiques.
  5.  Responsable de l'àrea de pràctiques del Centre de pràctiques i responsable de l'àrea de pràctiques de l'EELIJ.
  6.  Director de l'alumne/a del Centre de pràctiques, que ha de tenir el títol de director/a d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil i dades de contacte; i Tutor/a de l'alumne/a de l'EELIJ i dades de contacte.

L'Acord de pràctiques ha de ser verificat i signat pels responsables de l'àrea de pràctiques de cada part signatària d'aquest conveni i per l'estudiant.

Cinquena Avaluació de les activitats de pràctiques

En finalitzar les pràctiques, el Director del Centre de pràctiques ha d'emetre un certificat de valoració de la idoneïtat de l'alumne/a en funció de l'actitud i les capacitats demostrades mitjançant l'avaluació per competències.

L'avaluació final de les pràctiques correspon a l'EELIJ, que tindrà en compte la valoració del Centre de pràctiques i la memòria lliurada per l'alumne/a, que haurà d'incloure les fases de preparació, realització i avaluació de l'activitat que ha dut a terme.

Sisena Inexistència de relació laboral

La realització de les pràctiques no implica en cap cas l'existència d'una relació laboral entre l'alumne/a i l'EELIJ i/o el Centre de pràctiques.

Setena Assegurança d'accidents i responsabilitat civil de l'alumnat

L'EELIJ té contractada una assegurança d'accidents i de responsabilitat civil per tal de cobrir les contingències que es puguin suscitar com a conseqüència de la realització de les pràctiques per part de l'alumnat.

Vuitena Requisits de l'alumne/a

Per a poder realitzar les activitats de pràctiques, l'alumne/a ha de complir els següents requisits:

  1.  Tenir 18 anys complerts en el moment d'iniciar-les.
  2.  Haver cursat o convalidat, almenys, el 66% del total d'hores dels mòduls formatius del curs que està realitzant.
  3.  No estar condemnat per cap delicte contra la llibertat i indemnitat sexual. A aquest efecte, amb caràcter previ a l'inici de l'activitat, el Centre de pràctiques ha d'exigir a l'alumne/a el certificat negatiu de delictes de naturalesa sexual, d'acord amb la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i a l'adolescència.

Novena Vigència

La vigència d'aquest conveni s'inicia des de la data de la signatura i finalitza a l'any de la data de signatura.

A partir d'aquesta data, es prorroga anualment de manera tàcita.

Desena Extinció

El conveni s'extingeix per l'expiració del termini convingut o de qualsevol de les seves pròrrogues, si escau.

Les causes de rescissió anticipada del conveni poden ser:

  1.  Per mutu acord de les parts, manifestat per escrit.
  2.  Per la impossibilitat sobrevinguda legal o material de donar compliment a l'objecte d'aquest conveni.
  3.  L'incompliment greu per qualsevol de les parts de les obligacions previstes al conveni.
  4.  La denúncia d'una de les parts, notificada per escrit a l'altra part i feta amb un mínim de tres mesos d'antelació a la data de finalització del conveni o de qualsevol de les seves pròrrogues.

A l'alumnat que estigui realitzant l'activitat de pràctiques en el moment de l'extinció del conveni, li continuen essent d'aplicació les seves disposicions fins que acabi el període de pràctiques acordat.

Onzena Confidencialitat i protecció de dades de caràcter personal

Les parts es comprometen a mantenir plena confidencialitat respecte la informació a la qual puguin tenir accés en motiu d'aquest conveni, no podent utilitzar-la per a finalitats diferents a aquelles relacionades amb el compliment de l'objecte del conveni.

Així mateix, garanteixen que la informació que es pugui recollir com a conseqüència de les actuacions d'aquest conveni, atès que poden aparèixer dades personals de tercers, es sotmet al règim establert pel Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de persones físiques i pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades I a la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels digitals. En aquest sentit, les parts es comprometen a no manipular, transformar ni cedir a tercers aquestes dades o els arxius que continguin, fora de l'estricte objecte de la relació subscrita per ambdues parts, així com a guardar-los en estricta confidencialitat i a informar a l'alumne/a de la forma en què pot exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició i limitació del tractament i portabilitat, amb compliment dels principis del tractament i la seva licitud, i garantint l'exercici dels drets que el RGPD reconeix a les persones titulars de les dades.

Les parts han d'aplicar les mesures tècniques i organitzatives necessàries per garantir la seguretat de les dades, especialment la seva confidencialitat i integritat, i evitar-ne l'alteració, la pèrdua, o els tractaments o accés no autoritzats.

Dotzena Resolució de conflictes

Les parts signatàries han d'intentar resoldre de mutu acord les divergències que puguin sorgir en relació al desenvolupament d'aquest conveni. En cas que això no sigui possible, les parts han de sotmetre les divergències pel que fa a la interpretació o el compliment d'aquest conveni en els tribunals que siguin competents en cada cas.

I en prova de conformitat, les parts signen aquest document, per duplicat i a un sol efecte.

 

​​​​​​​Representant d'Escola Educa

(data de la signatura electrònica el 4 d'octubre de 2023)

 

Representant del Consell Insular de Formentera

(data de la signatura electrònica el 9 d'agost de 2023)

 

​​​​​​​

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Formentera, amb la data de la signatura electrònic (10 d'octubre de 2023)

El president del Consell Insular de Formentera Lorenzo Córdoba Marí