Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 641450
Resolució de la consellera de Salut per la qual es disposa la ratificació de les persones titulars dels llocs de feina de directius professionals del Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets i fonaments de dret

1.  El 10 de juliol de 2019 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 94 el Decret 7/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el cessament dels membres del Govern de les Illes Balears. Aquest Decret disposa el cessament, entre d'altres, de la consellera de Salut i Consum.

2.  El mateix dia es va publicar el Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears. Aquest Decret nomena, entre d'altres, la senyora Manuela García Romero com a consellera de Salut.

3.  L'article 4 del Decret 79/2023, de 22 de setembre, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears, defineix que dins l'estructura del Servei de Salut, són òrgans de gestió la resta dels òrgans del Servei de Salut que depenguin orgànicament i funcionalment d'un òrgan directiu. La seva denominació i funcions s'han d'ajustar al que preveuen els Estatuts del Servei de Salut i al que disposa aquest Decret. Els òrgans de gestió del Servei de Salut s'adscriuen territorialment als Serveis Corporatius o bé a les gerències territorials. Les persones titulars dels òrgans de gestió tenen la consideració de personal directiu professional, d'acord amb l'article 22 de la Llei 7/2010.

4.  Els contractes dels directius professionals del Servei de Salut estableixen, en la clàusula quarta, els efectes d'aquests, que comencen des de la data en què les parts el signen i s'extingeix el dia en què l'autoritat que el formalitza cessa en el càrrec, sense necessitat de denúncia prèvia de cap de les parts. En aquest cas, el contracte quedarà prorrogat automàticament per un termini de fins a tres mesos a comptar des de la data del cessament. No obstant això, en el termini dels tres mesos següents al nomenament, el nou titular de la conselleria pot dictar una resolució per la qual ratifiqui els nomenaments dels òrgans de direcció i de gestió del Servei de Salut de les Illes Balears. Si no els ratifica en aquest termini, els contractes queden extingits automàticament.

5.  La disposició addicional segona del Decret 79/2023, de 22 de setembre, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears, estableix l'adaptació de les denominacions, i indica que «els llocs de direcció i subdirecció que hagin estat convocats i coberts d'acord amb la denominació continguda en l'estructura orgànica anterior canvien de denominació per ajustar-se a la que estableix aquest decret»

Per tot això dict la següent 

Resolució

1.  Disposar la ratificació, amb data d'efectes de 9 d'octubre de 2023, de les persones titulars dels llocs de feina de directius professionals següents:

a) Serveis Corporatius:

-  Andrés Ángel Díaz Rubio, subdirector de Comptabilitat i Anàlisis.

-  Estefanía Serratusell Sabater, subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària i Malalties Poc Freqüents.

-  Antonia Ballesteros Barrado, subdirectora de Cures Assistencials.

 

b) Gerència d'Atenció Primària de Mallorca:

-  Javier Clavero Gomila, director de Gestió i Serveis Generals

 

c)  Gerència d'Atenció d'Urgències 061:

-  Núria Medina Álvarez, directora de Gestió i Serveis Generals

-  Juan José García Líndez, director d'Infermeria.

 

d) Gerència de l'Hospital Comarcal d'Inca:

-  María Morlà Barceló, subdirectora de Gestió i Serveis Generals

 

e) Gerència de l'Hospital Universitari Son Llàtzer:

-  Verónica Lluch Garvi, subdirectora d'Infermeria

-  María Margalida Calafell Alemany, subdirectora d'Infermeria

-  Félix Hidalgo Pardo, subdirector mèdic

 

f) Gerència de l'Hospital de Manacor:

-  Francisco José Moranta Mulet, director de Gestió i Serveis Generals

-  Juana María Vidal Lladó, subdirectora de Gestió i Serveis Generals

 

g) Gerència de l'Hospital Universitari Son Espases:

- María Jesús Hernández-Coronado Quintero, subdirectora mèdica

- Francisco Javier Fanjul Losa, subdirector mèdic

-  Emma Terés Benjumeda, subdirectora de Gestió i Serveis Generals

-  Ruth Martón Sobredo, subdirectora de Gestió i Serveis Generals

 

h)  Gerència de l'Àrea de Salut de Menorca:

-  Bárbara Pilar Duque González, directora d'Infermeria.

 

i) Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera:

-  Sara Navarro Martín, subdirectora mèdica

-  Judith Frías Casanovas, directora mèdica

-  Gonzalo Antonio Espí Senent, subdirector de Gestió i Serveis Generals.

2.  Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos 

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. També es pot interposar qualsevol altre recurs que es consideri procedent. 

No obstant això, els interessats poden optar per interposar un recurs de reposició davant el mateix òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució. En aquest cas no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que no s'hagi dictat una resolució expressa o presumpta sobre el recurs de reposició, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, (signat electrònicament: 10 d'octubre de 2023)

 El director general del Servei de Salut  Javier Ureña Morales  Per delegació de signatura de conseller de Salut, Família i Benestar Social  (BOIB núm. 141, de 27/09/2012)