Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 647041
Acord del Consell de Govern de 13 d’octubre de 2023 de correcció d’errors materials advertits en el Decret 32/2023, de 26 de maig, pel qual s’aprova la Cartera bàsica de serveis socials de les Illes Balears 2023-2027, s’estableixen principis generals per a les carteres insulars i locals i es modifiquen diverses normatives de l’àmbit social

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 70, de 27 de maig de 2023, es va publicar el Decret 32/2023, de 26 de maig, pel qual s'aprova la Cartera bàsica de serveis socials de les Illes Balears 2023-2027, s'estableixen principis generals per a les carteres insulars i locals i es modifiquen diverses normatives de l'àmbit social.

Posteriorment, s'han detectat errors materials en la redacció del Decret, concretament en la referència al Codi civil de la disposició final quarta i en l'apartat 6.3, en relació amb les prestacions de promoció de l'autonomia personal i prevenció de la situació de dependència, de l'annex únic, en les versions catalana i castellana, i cal rectificar-los.

L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que les administracions públiques poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics que hi hagi en els seus actes. D'altra banda, l'article 56.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en actes i disposicions administratives correspon a l'òrgan que hagi dictat l'acte o la disposició.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Famílies i Afers Socials, en la sessió de dia 13 d'octubre de 2023, adoptà entre d'altres l'Acord següent:

Primer. Corregir l'error material advertit en l'apartat primer de la disposició final quarta del Decret 32/2023, de 26 de maig, pel qual s'aprova la Cartera bàsica de serveis socials de les Illes Balears 2023-2027, s'estableixen principis generals per a les carteres insulars i locals i es modifiquen diverses normatives de l'àmbit social, en el sentit següent:

On hi diu:

«1. S'afegeix una disposició addicional, que serà la segona, en el Decret 6/2016, amb el contingut següent:

Disposició addicional segona Referències als serveis tutelars

1. Les referències a entitats i serveis tutelars s'han d'entendre fetes a entitats i serveis de suport a les persones adultes en l'exercici de la seva capacitat jurídica de conformitat amb el Títol IX del Llibre I del Codi Civil.

2. Les referències a persones adultes incapacitades judicialment o en procés d'incapacitació s'han d'entendre fetes a persones adultes proveïdes de mesures de suport o en procés de provisió de mesures de suport de conformitat amb el Títol IX del Llibre I del Codi Civil.

3. Les referències a persones tutelades s'han d'entendre fetes a persones curatelades de conformitat amb l'article 268 del Codi Civil.

4. No obstant els apartats anteriors, seguiran vigents les referències a entitats i serveis tutelars, a persones adultes incapacitades judicialment o en procés d'incapacitació i a persones tutelades, sempre i quan no hagi transcorregut el termini establert en la Disposició transitòria cinquena de la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica.»

Hi ha de dir:

«1. S'afegeix una disposició addicional, que serà la segona, en el Decret 6/2016, amb el contingut següent:

 

Disposició addicional segona Referències als serveis tutelars

1. Les referències a entitats i serveis tutelars s'han d'entendre fetes a entitats i serveis de suport a les persones adultes en l'exercici de la seva capacitat jurídica de conformitat amb el títol XI del llibre I del Codi civil.

2. Les referències a persones adultes incapacitades judicialment o en procés d'incapacitació s'han d'entendre fetes a persones adultes proveïdes de mesures de suport o en procés de provisió de mesures de suport de conformitat amb el títol XI del llibre I del Codi civil.

3. Les referències a persones tutelades s'han d'entendre fetes a persones curatelades de conformitat amb l'article 268 del Codi civil.

4. No obstant els apartats anteriors, seguiran vigents les referències a entitats i serveis tutelars, a persones adultes incapacitades judicialment o en procés d'incapacitació i a persones tutelades, sempre que no hagi transcorregut el termini establert en la disposició transitòria cinquena de la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica.»

Segon. Corregir l'errada observada en el subapartat «Població destinatària» de l'apartat 6.3, «Prestacions de promoció de l'autonomia personal i prevenció de la situació de dependència», de l'annex únic del Decret 32/2023, en els termes següents:

On hi diu:

«Població destinatària: persones amb valoració de 0-24 punts de la situació de dependència, per tant, no arriben a presentar un Grau I que seria una situació de dependència moderada, i que ja tendrien accés a altres recursos.»

Hi ha de dir:

«Població destinatària: persones en situació de dependència i persones amb valoració de 0-24 punts de la situació de dependència i que, per tant, no arriben a presentar un grau I, que seria una situació de dependència moderada i en què ja tindrien accés a altres recursos.»

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 13 d'octubre de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens