Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 647028
Acord del Consell de Goven de 13 d’octubre de 2023 pel qual s’autoritza el Centre d’Educació Superior Felipe Moreno–Nebrija, adscrit a la Universitat Antonio de Nebrija, a impartir els ensenyaments oficials de grau en Turisme (codi RUCT 2500153)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, en l'article 36.4 estableix que, en matèria d'ensenyament universitari, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva, sens perjudici de l'autonomia universitària, en la programació i la coordinació del sistema universitari, en el finançament propi de les universitats i en la regulació i la gestió del sistema propi de beques i ajuts.

L'article 96.5 de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari, estableix que els centres universitaris privats han d'estar integrats en una universitat privada com a centres propis o han d'estar adscrits a una universitat pública o privada. En data 7 de març de 2022 el Consell de Govern va autoritzar l'adscripció del Centre Universitari Felipe Moreno - Nebrija a la Universitat Antonio de Nebrija (BOIB núm. 34, de 8 de març)

D'acord amb l'article 8.2 d'aquesta Llei, l'autorització de la implantació dels ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols universitaris de caràcter oficial amb validesa a tot el territori nacional correspon a la comunitat autònoma, quan el Consell d'Universitats ha verificat el pla d'estudis.

En el mateix sentit, el Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la seva qualitat, estableix, en l'article 27, que el pla d'estudis l'ha de verificar el Consell d'Universitats i l'ha d'autoritzar la comunitat autònoma. Així mateix, estableix que el caràcter oficial del títol es declara per un acord posterior del Consell de Ministres i per a la inscripció en el Registre d'Universitats, Centres i Títols (RUCT). La inscripció té efectes constitutius respecte de la creació de títols universitaris oficials, i du aparellada la consideració inicial de títol acreditat als efectes legalment establerts.

El punt tercer d'aquest mateix article estableix que l'inici de la impartició de la docència del títol universitari oficial no es pot fer fins que no s'hagin complit els tràmits esmentats anteriorment.

De conformitat amb el principi de territorialitat, en el cas de centres ubicats en una comunitat autònoma distinta a la qual radica la universitat d'adscripció, per a l'adscripció i per a la implantació d'estudis, s'ha de comptar amb l'autorització d'ambdues administracions autònomes.

Per això, la Universitat Antonio de Nebrija va sotmetre la modificació del Pla d'estudis del grau en Turisme (codi RUCT 2500153) a la consideració del Consell d'Universitats, el qual, a través de la Comissió de Verificació i Acreditació de Plans d'Estudis, reunida el dia 18 de juliol de 2023, va aprovar la modificació.

El 21 de juny de 2023, la Fundació per al Coneixement Madri+d va emetre l'informe d'avaluació favorable en relació amb la sol·licitud de modificació del Pla d'estudis del grau en Turisme.

El 18 de juliol de 2023, el Consell d'Universitats, a través de la Comissió de Verificació i Acreditació de Plans d'Estudis, va aprovar la modificació del Pla d'estudis del grau en Turisme (codi RUCT 2500153).

El Consell Universitari de la Comunitat de Madrid, en la sessió de la Comissió de Planificació i Coordinació Universitària del 5 de setembre de 2023, va informar favorablement sobre la proposta d'implantació de la titulació per al curs 2023-2024.

Mitjançant l'Ordre 3503/2023, de 14 de setembre, el conseller d'Educació, Ciència i Universitats de la comunitat de Madrid va autoritzar la implantació del pla d'estudis de grau en Turisme al Centre d'Educació Superior Felipe Moreno-Nebrija, adscrit a la Universitat Antonio de Nebrija (BOCM núm. 230, de 27 de setembre).

El grau en Turisme és una titulació de la Universitat Antonio de Nebrija proposada pel Centre d'Educació Superior Felipe Moreno–Nebrija.

La titulació té 240 crèdits ECTS dividits en quatre cursos de 60 crèdits ECTS cadascun. El Centre d'Educació Superior Felipe Moreno–Nebrija és el responsable d'impartir tots els crèdits.

A l'empara de les competències que té atribuïdes la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en virtut de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari, i d'acord amb el Reial decret 822/2021, la Universitat Antonio de Nebrija va presentar, el 30 de juny de 2023 (núm. reg. GOIBE2430470/2023), una sol·licitud d'autorització per impartir els ensenyaments oficials de grau en Turisme (codi RUCT 2500153) al Centre d'Educació Superior Felipe Moreno-Nebrija, adscrit a la Universitat Antonio de Nebrija.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Educació i Universitats, en la sessió de 13 d'octubre de 2023, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Autoritzar el Centre d'Educació Superior Felipe Moreno-Nebrija, adscrit a la Universitat Antonio de Nebrija, a impartir els estudis oficials del grau en Turisme (codi RUCT 2500153) a partir del curs 2023-2024.

Segon. Notificar aquest Acord a la Universitat Antonio de Nebrija (Universitas Nebresensis, SA).

Tercer. Notificar aquest Acord al Centre d'Educació Superior Felipe Moreno-Nebrija (Escola de Turisme de Balears, SL).

Quart. Comunicar aquest Acord a la Comunitat de Madrid.

Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 13 d'octubre de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens