Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 642056
Resolució del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, a proposta de la vicepresidenta del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, per la qual s’autoritza i disposa la despesa, es reconeix l’obligació i es proposa el pagament i la denegació de beques i ajuts de la convocatòria de beques a persones desocupades que siguin alumnes d’especialitats formatives finançades pel SOIB, per al període 2022-2025

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), de 21 de setembre de 2022, es va aprovar la convocatòria de beques d'assistència i ajuts per a persones treballadores desocupades que siguin alumnes d'especialitats formatives finançades pel SOIB, per al període 2022-2026 (BOIB núm. 127, de 29 de setembre de 2022).

2. El punt primer de l'Annex de la Resolució de la convocatòria assenyala que s'aprova la convocatòria de beques i ajuts que regulen els articles 20 a 23 de l'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, amb les línies següents, entre d'altres:

LÍNIA 1: persones treballadores desocupades de més de 16 anys i menys de 30, que cursin amb aprofitament accions formatives finançades pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) finalitzades entre l'1 d'agost de 2020 i el 31 de desembre de 2025 que no hagin rebut cap beca per la mateixa acció formativa en convocatòries anteriors.

LÍNIA 2: persones treballadores desocupades a partir de 30 anys, que cursin amb aprofitament accions formatives finançades pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), finalitzades entre l'1 d'agost de 2020 i el 31 de desembre de 2025 que no hagin rebut cap beca per aquests conceptes en convocatòries anteriors.

LÍNIA 4: ajuts per a transport públic per a persones desocupades que cursin accions formatives finançades pel SOIB finalitzades entre l'1 de gener de 2023 i el 31 de desembre de 2025.

LÍNIA 5: ajuts per manutenció per a persones desocupades que cursin accions formatives finançades pel SOIB finalitzades entre l'1 de gener de 2023 i el 31 de desembre de 2025.

LÍNIA 6: ajuts per manutenció i allotjament per a persones desocupades que cursin accions formatives finançades pel SOIB finalitzades entre l'1 de gener de 2023 i el 31 de desembre de 2025

LÍNIA 7: ajuts per a persones desocupades que tenguin al seu càrrec fills menors de 12 anys o familiars dependents fins al segon grau que cursin accions formatives finançades pel SOIB finalitzades entre l'1 de gener de 2023 i el 31 de desembre de 2025.

 

3. Així mateix, el punt 5 de l'Annex de la convocatòria estableix els requisits que s'han de complir en funció de les línies següents, entre d'altres. Aquests requisits són els següents:

LÍNIA 1 (Persones majors de 16 i menors de 30 anys)

a) Cursar una acció formativa, de formació professional per a l'ocupació finançada pel SOIB que hagi finalitzat entre l'1 d'agost de 2020 i el 31 de desembre de 2025 i no haver rebut beca pel mateix concepte a les convocatòries anteriors.

b) Tenir més de 16 anys i menys de 30 el dia d'inici de l'acció formativa.

c) Estar inscrit com a demandant d'ocupació desocupat en el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) el dia d'inici de l'acció formativa.

d) Finalitzar l'acció formativa (mòdul) amb aprofitament (apte/a) o, en el cas de ser una persona amb discapacitat, haver finalitzat l'acció formativa. En aquest cas, ha d'estar inscrita com a persona amb discapacitat a l'oficina d'ocupació a la data d'inici del curs i fer constar aquesta condició en el full de demanda de l'acció formativa. En relació amb les accions formatives d'idiomes del MECRL (Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües), en què l'avaluació es fa a una entitat acreditativa oficial, per beneficiar-se de la beca l'alumne ha d'haver assolit en el certificat oficial al mateix nivell o superior de coneixement de l'idioma de l'especialitat formativa que ha cursat.

LÍNIA 2 (Persones a partir de 30 anys)

a) Cursar una acció formativa de formació professional per a l'ocupació finançada pel SOIB que hagi finalitzat entre l'1 d'agost de 2020 i el 31 de desembre de 2025 i no haver rebut beca pel mateix concepte en les convocatòries anteriors.

b) Tenir 30 anys o més el dia d'inici de cada acció formativa.

c) Estar inscrit en el SOIB com a demandant d'ocupació desocupat el dia d'inici de cada acció formativa.

d) Haver estat inscrit en el SOIB o en un altre servei públic del sistema nacional d'ocupació com a demandant d'ocupació desocupat durant almenys quatre mesos en els darrers sis immediatament anteriors al dia de la incorporació a cada acció formativa.

e) Finalitzar l'acció formativa amb aprofitament (apte/a) o, en el cas de ser una persona amb discapacitat, haver finalitzat l'acció formativa. En aquest cas ha d'estar inscrita com a persona amb discapacitat a l'oficina d'ocupació a la data d'inici del curs i fer constar aquesta condició en el full de demanda de l'acció formativa. En relació amb les accions formatives d'idiomes del MECRL (Marc Comú Europeu de Referència per a les Llegües), en què l'avaluació es fa en una entitat acreditativa oficial, per beneficiar-se de la beca l'alumne ha d'haver assolit el certificat oficial de coneixements de l'idioma en el mateix nivell o en un de superior de l'especialitat formativa que ha cursat.

LÍNIA 4 (Ajuts per a transport públic)

a) Cursar una acció formativa de formació professional per a l'ocupació finançada pel SOIB que hagi finalitzat entre l'1 de gener de 2023 i el 31 de desembre de 2025.

b) Estar inscrit com a demandant d'ocupació desocupat en el SOIB el dia d'inici de cada acció formativa.

LÍNIA 5 (Ajuts per a manutenció)

a) Cursar una acció formativa de formació professional per a l'ocupació finançada pel SOIB que hagi finalitzat entre l'1 de gener de 2023 i el 31 de desembre de 2025.

b) Estar inscrit com a demandant d'ocupació desocupat en el SOIB el dia d'inici de cada acció formativa.

c) Haver-se de desplaçar d'un municipi a un altre que disti, almenys, 30 quilòmetres del primer i la impartició de les classes sigui de matí i d'horabaixa.

 

LÍNIA 6 (Ajuts per a allotjament i manutenció)

a) Cursar una acció formativa de formació professional per a l'ocupació finançada pel SOIB que hagi finalitzat entre l'1 de gener de 2023 i el 31 de desembre de 2025.

b) Estar inscrit com a demandant d'ocupació desocupat en el SOIB el dia d'inici de cada acció formativa.

c) Haver-se de desplaçar entre les illes, amb l'autorització prèvia del SOIB per assistir als cursos.

LÍNIA 7 (Ajuts de conciliació)

a) Cursar una acció formativa de formació professional per a l'ocupació finançada pel SOIB que hagi finalitzat entre l'1 de gener de 2023 i el 31 de desembre de 2025.

b) Estar inscrit com a demandant d'ocupació desocupat en el SOIB el dia d'inici de cada acció formativa.

c) Tenir al seu càrrec fills menors de 12 anys o familiars dependents fins al segon grau, i compleixin els requisits següents:

  • No tenir rendes de qualsevol tipus superiors al 75 % de l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM). S'ha d'entendre complert aquest requisit sempre que la suma de les rendes de tots els integrants de la unitat familiar, inclòs el sol·licitant, dividida pel nombre de membres que la formen, no superi el 75 % de l'IPREM, la quantia del qual s'hagi establert a l'any d'inici del curs. A aquest efecte, computen com a renda l'import dels salaris socials, les rendes mínimes d'inserció o els ajuts anàlegs d'assistència social concedits per les comunitats autònomes.

4. D'acord amb l'apartat 10 de l'Annex de la Resolució de la convocatòria esmentada, el SOIB ha de tramitar el pagament una vegada finalitzada cada acció formativa, a partir de l'1 de gener de 2023 i un cop comprovat d'ofici que la persona beneficiària compleix amb els requisits que estableix aquesta convocatòria.

5. En data 17 de juliol de 2023 la cap de servei de Gestió de Programes d'Ocupació 1, amb el vistiplau de la cap del Departament de Gestió Administrativa i Jurídica, va emetre un informe sobre la concessió i denegació de subvencions en concepte de beques en el marc de la convocatòria esmentada.

6. El mateix dia, la vicepresidenta del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) va emetre una proposta de resolució en els termes següents:

…/…

1. Concedir una subvenció en concepte de beques i ajuts per assistència a les persones beneficiàries i per l'import que consten en els Annexos I i II d'aquesta proposta de resolució, així com autoritzar i disposar la despesa, reconèixer l'obligació i proposar-ne el pagament.

L'import total de les beques i els ajuts són els següents en funció del tipus de beca:

LÍNIA 1

L'import total de la beca per assistència amb aprofitament, per a joves majors de 16 i menors de 30 anys, és el resultat de multiplicar la quantitat de 13 euros pel nombre de dies d'assistència efectiva amb la comprovació prèvia que es compleixen els requisits establerts en l'apartat 5. El SOIB ha de tramitar el pagament de la manera que s'explica en l'apartat 10 d'aquest annex.

En el supòsit d'alumnes discapacitats d'aquesta línia que finalitzin l'acció formativa sense aprofitament, tenen dret a percebre una beca per assistència de 5,50 euros per dia d'assistència.

 

LÍNIA 2

L'import total de la beca per assistència amb aprofitament, per a joves a partir de 30 anys, és el resultat de multiplicar la quantitat de 13 euros pel nombre de dies d'assistència total, amb la comprovació prèvia que es compleixen els requisits establerts en l'apartat 5. El SOIB ha de tramitar el pagament de la manera que s'explica en l'apartat 10 d'aquest annex.

En el supòsit d'alumnes discapacitats d'aquesta línia que finalitzin l'acció formativa sense aprofitament, tenen dret a percebre una beca per assistència de 5,50 euros per dia d'assistència.

LÍNIA 4

Ajuts per a transport: 1,50 euros per dia d'assistència, en concepte d'ajut de transport públic urbà i interurbà.

LÍNIA 5

Ajuts per a manutenció: tenen una quantia de 8 euros per dia d'assistència.

LÍNIA 6

Ajuts per a manutenció i allotjament: tenen una quantia de 55 euros per dia d'assistència. En aquest supòsit, l'alumne té dret als bitllets de transport en classe econòmica dels desplaçaments inicial i final.

LÍNIA 7

Ajuts de conciliació: tenen una quantia corresponent al 75 % de l'IPREM diari per dia d'assistència, determinat en la Llei de pressuposts generals de l'Estat per a l'any d'inici del curs.

1. Denegar una subvenció en concepte de beca per assistència a les persones que consten en els Annexes III i IV, d'acord al motiu que també hi figura.

2. Publicar aquesta proposta de resolució a la pàgina web del Servei d'Ocupació de les Illes Balears i concedir a les persones interessades un termini de 10 dies hàbils, comptadors des del dia següent de la data de la publicació d'aquesta proposta, per aportar les al·legacions, els documents o les informacions que consideri convenients que s'hauran de presentar en el registre dels Serveis Centrals del SOIB (c. del Gremi d'Hortolans, núm. 11, planta 1a, Polígon Son Rossinyol, 07009, Palma) o d'acord amb el que estableix la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, en relació amb el registre de documentació dirigida a l'administració.

.../...

7. D'acord amb l'article 45 de la Llei 39/2015, les propostes de resolució es varen notificar a les persones interessades mitjançant publicació en la pàgina web del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, del 21 de juliol al 3 d'agost de 2023.

8. Dins el termini establert, les persones titulars dels següents DNI/NIE 43150614S, Y8161533C, 41744930E, 04304939Y, 38557010V i 18234178P varen presentar escrits d'al·legacions en els quals, en resum, manifesten que el motiu de denegació era erroni atès que el dia d'inici de les accions formatives estaven inscrites com a demandant d'ocupació desocupades.

El Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 1 ha tornat a revisar els expedients i ha detectat una errada al motiu de denegació de totes les persones titulars dels DNIs/NIEs esmentats. En lloc de dir «no estar inscrita com a persona demandant desocupada en el SOIB el dia d'inici de l'acció formativa», hauria de dir «denegat per persona fixa discontínua atès que, als efectes d'aquesta convocatòria, les persones treballadores fixes discontínues en períodes de no ocupació es consideren ocupats (apartat 1 de l'annex de la convocatòria)»

Per aquest motiu, s'ha de dictar un nou informe proposta en aquest sentit el qual se resoldrà a la propera proposta de concessió i se concedirà un nou termini per presentar al·legacions

9. En data 24 de juliol de 2023, la persona titular del NIE núm. X3599277F ha presentat un escrit d'al·legacions amb número de registe GOIBE481290/2023 en el qual manifesta que es revisi el seu expedient atès que quan va començar el certificat de professionalitat estava inscrita com a demandant d'ocupació desocupada.

El Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 1 ha tornat a revisar l'expedient i s'ha comprovat que la persona titular del DNI núm. X3599277F estava inscrita com a demandant desocupada el dia d'inici de l'acció formativa, per tant, s'accepten aquestes al·legacions i en aquesta resolució es tramita el pagament de la beca.

10. En data 28 de juliol de 2023, la persona titular del DNI núm. 47260616D ha presentat un escrit d'al·legacions amb número de registre GOIBE492477/2023 en el qual manifesta que li han denegat la beca per no estar inscrita com a demandant d'ocupació desocupada el dia d'inici de l'acció formativa. Juntament amb l'escrit d'al·legacions aporta còpia del seu historial de situació administrativa com a justificant.

Des del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 1 es revisa l'expedient i, segons consta a l'historial de situació administrativa aportat, la persona titular del DNI núm. 47260616D no estava inscrita com a demandant desocupada el dia d'inici de l'acció formativa núm. 1102/22, es a dir, el dia 10 de gener de 2023 atès que es va donar de baixa per «alta al règim general de la seguretat social» el dia 9 de gener de 2023. Per aquest motiu no s'accepten aquestes al·legacions.

11. En data 2 d'agost de 2023, la persona titular del DNI núm. 45714806Y ha presentat un escrit d'al·legacions amb número de registre GOIBE500748/2023 en el qual manifesta que li han denegat la beca per no estar inscrita com a demandant d'ocupació desocupada al SOIB el dia d'inici de l'acció formativa, es a dir, el dia 12 de gener de 2023 i que ella es va inscriure en data 15/12/2022. Juntament amb l'escrit d'al·legacions aporta còpia del justificant de demanda d'ocupació (DARDE).

Des del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 1 es revisa l'expedient i segons consta a la consulta de l'historial de situació administrativa i de la vida laboral, la persona titular del DNI núm. 45714806Y estava inscrita com a demandant desocupada el dia d'inici de l'acció formativa. Per aquest motiu s'accepten aquestes al·legacions i en aquesta resolució es tramita el pagament de la beca de transport.

Una vegada revisades les beques de transport, conciliació i majors de 30, es comprova que te dret al pagament de la beca de transport la qual es resoldrà en aquesta resolució.

Així mateix, no te dret a la beca de conciliació per superar el 75% de l'IPREM, ni a la beca de majors de 30 per no haver estat inscrita com a demandant desocupada durant al menys 4 mesos els 6 darrers anteriors a la data d'inici de l'acció formativa. Per aquest motiu, s'ha de dictar un nou informe proposta en aquest sentit el qual se resoldrà a la propera proposta de concessió i se concedirà un nou termini per presentar al·legacions

12. En data 4 d'agost de 2023, la persona titular del DNI núm. 13167470Q ha presentat un escrit d'al·legacions amb número de registre GOIBE505573/2023 en el qual manifesta que revisin els seus cursos atès que ha estat d'alta com a demandant d'ocupació. Adjunta còpia de diferents informes del SOIB.

Des del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 1 es revisa l'expedient del cursos 145/22 i 147/22 i es comprova que estava inscrita com a demandant d'ocupació desocupada el dia d'inici de les accions formatives. Per aquest motiu s'accepten aquestes al·legacions i en aquesta resolució es tramita el pagament de la beca de transport.

13. El Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 1 ha tornat a revisar els expedients i ha detectat una errada a la proposta de data 17 de juliol de 2023 en relació amb la concessió de la beca a la persona titular del NIE núm. Z0292311D, la qual no complia amb el requisit 5.c de la línia 2 de l'annex de la convocatòria, és a dir, estar inscrita com a demandant d'ocupació desocupat en el SOIB el dia d'inici de cada acció formativa, atès que estava inscrita com a demandant d'altres serveis.

Per aquest motiu, s'ha de dictar un nou informe proposta en aquest sentit el qual s'ha de resoldre a la propera proposta i s'ha de concedir un nou termini per presentar al·legacions a la persona titular del NIE núm. Z0292311D

14. Les persones beneficiàries que consten en els Annexos I (beques i ajuts per a accions formatives conduents a certificats de professionalitat) i II (beques i ajuts per a accions formatives no conduents a certificats de professionalitat) d'aquesta resolució han presentat una declaració responsable d'estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l'Administració de l'Estat.

Així mateix, en els expedients en què l'import de la subvenció supera els 3.000,00 € s'ha comprovat que les persones beneficiàries estan al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i les obligacions tributàries amb l'Administració de l'Estat.

15. S'ha comprovat que les persones que consten en els Annexos I i II d'aquesta resolució estan al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries amb la Hisenda de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i que compleixen les obligacions que consten en el punt 5 de l'Annex de la Resolució de la convocatòria i en la resta de normativa aplicable.

16. Hi ha crèdit adequat i suficient a les partides pressupostàries 76101 322D11 48000 00 23111 i 76101 322D11 48000 00 23020 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any en curs.

La partida 76101 322D11 48000 00 23111 es finança mitjançant el fons del Ministeri d'Educació i Formació Professional que anualment distribueix per territoris la Conferència Sectorial del Sistema de Qualificacions i Formació Professional per a l'Ocupació de cada un dels exercicis que afecti (beques per a accions formatives conduents a certificats de professionalitat).

La partida 76101 322D11 48000 00 23020 es finança mitjançant els fons del Ministeri del Treball i Economia Social que anualment es distribueixen territorialment per la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals de cada un dels exercicis que afecti (beques per a accions formatives no conduents a certificats de professionalitat).

17. S'ha comprovat que les sol·licituds de les persones que es detallen en els Annexes III i IV d'aquesta proposta de resolució no reuneixen els requisits per rebre la subvenció sol·licitada pels motius que s'hi expressen.

Fonaments de dret

1. Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), de 21 de setembre de 2022, per la qual s'aprova la convocatòria de beques d'assistència i ajuts per a persones treballadores desocupades que siguin alumnes d'especialitats formatives finançades pel SOIB, per al període 2022-2026 (BOIB núm. 127, de 29 de setembre de 2022).

2. L'article 2.2 del Decret 22/2020, de 24 de juliol, de aprovació del Text consolidat del Decret d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 25 de juliol) estableix que el SOIB, per a l'acompliment dels seus fins, pot dur a terme, entre altres, les funcions necessàries per gestionar les polítiques actives d'ocupació; gestionar el conjunt de programes i mesures d'orientació, ocupació, formació i formació amb alternança amb l'ocupació, que tenen per objecte millorar les possibilitats d'accés a la col·locació de les persones desocupades en el mercat de treball, per compte propi o d'altri; l'adaptació de la formació i requalificació per a l'ocupació dels treballadors, així com les altres accions destinades a fomentar l'esperit empresarial, l'economia social i a millorar les condicions dels treballadors.

3. D'acord amb els apartats g) i i) de l'article 9.4 del Decret 22/2020, de 24 de juliol, de aprovació del Text consolidat del Decret d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 25 de juliol), és funció del president del SOIB autoritzar despeses, contreure obligacions i proposar pagaments del servei, així com concedir ajuts i subvencions.

4. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, té per objecte la regulació del règim jurídic general de les subvencions atorgades per les administracions públiques (BOE 276, de 18 de novembre).

5. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre) té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions, la gestió de les quals correspon a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o a les entitats públiques que en depenen.

6. L'Ordre TMS/368/2019, de 28 de març, (BOE núm. 78, d'1 d'abril) que desplega el Reial decret 694/2017, de 3 de juliol, amb l'establiment de les bases reguladores per concedir subvencions públiques destinades a finançar la formació per la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el sistema de formació professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral (BOE núm. 217, de 10 de setembre), en relació amb l'oferta formativa de les administracions competents i el seu finançament, i estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al seu finançament.

7. D'acord amb l'article 39.7 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, les subvencions que es concedeixen en consideració a la concurrència d'una determinada situació en el perceptor, no requereixen cap altra justificació que l'acreditació per qualsevol mitjà admissible en dret de la situació esmentada prèviament a la concessió, sense perjudici dels controls que es puguin establir per verificar-ne l'existència.

8. L'article 1 del Decret 22/2020, de 24 de juliol, d'aprovació del Text consolidat del Decret d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears el defineix com un organisme autònom dotat de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar, adscrit a la conselleria competent en matèria de treball.

9. D'acord amb el Decret 12/2023, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol de 2023), el SOIB està adscrit a la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia.

RESOLUCIÓ

1. Concedir una subvenció per un import de 132.677,60 € en concepte de beques i ajuts, en el marc de la convocatòria esmentada, a les persones beneficiàries i per l'import que consten en els Annexos I i II d'aquesta Resolució.

L'import total de les beques i els ajuts s'ha de calcular d'acord amb el que estableix l'apartat 7 de l'Annex de la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB, de 21 de setembre de 2022 (BOIB núm. 127, de 29 de setembre de 2022 i són els següents en funció del tipus de beca:

LÍNIA 1

L'import total de la beca per assistència amb aprofitament, per a joves majors de 16 i menors de 30 anys, és el resultat de multiplicar la quantitat de 13 euros pel nombre de dies d'assistència efectiva amb la comprovació prèvia que es compleixen els requisits establerts en l'apartat 5. El SOIB ha de tramitar el pagament de la manera que s'explica en l'apartat 10 d'aquest Annex.

En el supòsit d'alumnes discapacitats d'aquesta línia que finalitzin l'acció formativa sense aprofitament, tenen dret a percebre una beca per assistència de 5,50 euros per dia d'assistència.

 

LÍNIA 2

L'import total de la beca per assistència amb aprofitament, per a joves a partir de 30 anys, és el resultat de multiplicar la quantitat de 13 euros pel nombre de dies d'assistència total, amb la comprovació prèvia que es compleixen els requisits establerts en l'apartat 5. El SOIB ha de tramitar el pagament de la manera que s'explica en l'apartat 10 d'aquest Annex.

En el supòsit d'alumnes discapacitats d'aquesta línia que finalitzin l'acció formativa sense aprofitament, tenen dret a percebre una beca per assistència de 5,50 euros per dia d'assistència.

LÍNIA 4

Ajuts per a transport: 1,50 euros per dia d'assistència, en concepte d'ajut de transport públic urbà i interurbà.

LÍNIA 5

Ajuts per a manutenció: tenen una quantia de 8 euros per dia d'assistència.

LÍNIA 6

Ajuts per a manutenció i allotjament: tenen una quantia de 55 euros per dia d'assistència. En aquest supòsit, l'alumne té dret als bitllets de transport en classe econòmica dels desplaçaments inicial i final.

LÍNIA 7

Ajuts de conciliació: tenen una quantia corresponent al 75 % de l'IPREM diari per dia d'assistència, determinat en la Llei de pressuposts generals de l'Estat per a l'any d'inici del curs.

1. Denegar la concessió de subvencions en concepte de beca per assistència a les persones que consten en els Annexes III i IV d'aquesta Resolució, d'acord al motiu que també hi figura.

2. Autoritzar i disposar la despesa per l'import global de 132.677,60 € a favor dels beneficiaris que consten en els annexos I i II d'aquesta Resolució, amb càrrec a les partides pressupostàries següents:

  • La quantitat de 117.607,00 € a la partida 76101 322D11 48000 00 23111 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023.
  • La quantitat de 15.070,60 € a la partida 76101 322D11 48000 00 23020 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023.

3. Reconèixer l'obligació i proposar el pagament per l'import global de 132.713,60 € a favor dels beneficiaris que consten en els annexos I i II d'aquesta Resolució, amb càrrec a les partides pressupostàries següents:

  • La quantitat de 117.607,00 € a la partida 76101 322D11 48000 00 23111 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023.
  • La quantitat de 15.070,60 € a la partida 76101 322D11 48000 00 23020 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la pàgina web del Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

 

​​​​​​​Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant del conseller de Empresa, Ocupació i Energia, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de 2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015).

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 26 de setembre de 2023)

La vicepresidenta del SOIB Marta García Noguera Per delegació de competències del president del SOIB (Resolució de 13 de setembre de 2023, BOIB núm. 128, de 16 de setembre)

Documents adjunts