Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 641163
Resolució del conseller d’Educació i Universitats de 4 d’octubre de 2023 per la qual es modifica la Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 23 de maig de 2023 per la qual es convoquen ajuts d’escolarització per als alumnes de primer i segon d’educació infantil escolaritzats als centres d’educació infantil de la xarxa educativa complementària a la xarxa d’escoles públiques infantils de les Illes Balears i per alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d’educació infantil sense conveni amb la Conselleria d’Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024 (BOIB núm. 69, de 25 de maig de 2023)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 23 de maig de 2023, es va aprovar la convocatòria d'ajuts d'escolarització per als alumnes de primer i segon d'educació infantil escolaritzats als centres d'educació infantil de la xarxa educativa complementària a la xarxa d'escoles públiques infantils de les Illes Balears i per alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024 (BOIB núm. 69, de 25 de maig de 2023). En el punt segon de l'Annex 1 d'aquesta, hi consten com a beneficiaris els alumnes escolaritzats de primer i segon d'educació infantil de centres d'educació infantil de la xarxa educativa complementària a la xarxa d'escoletes públiques infantils de les Illes Balears i els alumnes escolaritzats de centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional el curs 2023-2024.

2. El 6 de juliol de 2023 es publica, a la pàgina web de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI), la Proposta de resolució de la directora general de Primera Infància, del mateix dia, de concessió d'ajuts d'escolarització per als alumnes de primer i segon d'educació infantil escolaritzats als centres d'educació infantil de la xarxa educativa complementària a la xarxa d'escoles públiques infantils de les Illes Balears i per alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024.

3. El 29 d'agost de 2023 es publica el Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari que té com objecte, entre d'altres, establir els mòduls per al sosteniment de les aules de primer cicle d'educació infantil de les escoletes de la xarxa pública d'escoles infantils de les Illes Balears i de la xarxa complementària que permetin la gratuïtat de l'escolarització dels alumnes matriculats.

4. Com a conseqüència de l'aplicació del Decret llei 5/2023, els infants matriculats al primer cicle d'educació infantil de centres de la xarxa educativa complementària durant el curs 2023-2024 seran beneficiaris de la mesura de gratuïtat i, per tant, no ho podran ser dels ajuts d'escolarització, per evitar la duplicitat d'ajuts entre el finançament de la gratuïtat i els ajuts d'escolarització.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

2. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 2 de setembre de 2004).

3. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

4. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015).

5. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 23 de maig de 2023 per la qual es convoquen ajuts d'escolarització per als alumnes de primer i segon d'educació infantil escolaritzats als centres d'educació infantil de la xarxa educativa complementària a la xarxa d'escoles públiques infantils de les Illes Balears i per alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024 (BOIB núm. 69, de 25 de maig de 2023).

6. El Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari (BOIB núm. 120, de 29 d'agost de 2023).

7. La Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 7 d'agost de 2023 de delegació de competències en diversos òrgans directius d'aquesta Conselleria (BOIB núm. 111, de 10 d'agost de 2023).

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Modificar la base primera de la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 23 de maig de 2023 per la qual es convoquen ajuts d'escolarització per als alumnes de primer i segon d'educació infantil escolaritzats als centres d'educació infantil de la xarxa educativa complementària a la xarxa d'escoles públiques infantils de les Illes Balears i per alumnes escolaritzats a centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional durant el curs 2023-2024 (BOIB núm. 69, de 25 de maig), que queda de la manera següent:

Primer Objecte de la convocatòria i quantia dels ajuts

1. L'objecte d'aquests ajuts és promoure l'escolarització d'infants, mitjançant el finançament de part o de la totalitat del cost del servei d'escolarització, que durant el curs 2023-2024 cursin el primer cicle d'educació infantil en centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Universitats.

2. Els ajuts estan destinats a afavorir l'escolarització d'infants de famílies que es troben en situació de vulnerabilitat socioeconòmica i en les situacions establertes a l'article 5 de la Llei 8/2018, de 31 de juliol, de suport a les famílies.

3. Els ajuts s'han de fer efectius amb càrrec a la partida pressupostària 13601 421K04 48000 00 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per un total de 280.000 euros, 225.000 euros per a l'any 2023 i 55.000 euros per a l'any 2024.

4. Aquest expedient de convocatòria d'ajuts d'escolarització es tramita com a expedient de despesa pluriennal corresponent als exercicis 2023 i 2024.

2. Modificar l'apartat 1 de la base segona de la convocatòria, que queda redactat de la manera següent:

1. Els beneficiaris són els alumnes escolaritzats de centres privats autoritzats de primer cicle d'educació infantil sense conveni amb la Conselleria d'Educació i Universitats el curs 2023-2024.

3. Suprimir la base quarta de la convocatòria.

4. Suprimir l'apartat 3 de la base setena de la convocatòria.

5. Suprimir els dos primers paràgrafs de la lletra C de la base vuitena de la convocatòria, relatius als centres de la xarxa complementària.

6. Modificar la lletra b) de l'apartat 8 de la base desena de la convocatòria, que queda redactat de la manera següent:

b) Per obtenir punts per criteri familiar:

Per família nombrosa: s'ha de lliurar una fotocòpia del carnet de família nombrosa, o la documentació acreditativa a l'efecte, vigent el 31 de desembre de 2022.

Per membres de la unitat familiar afectats per discapacitats físiques o psíquiques: s'ha de presentar el certificat en vigor expedit per l'organisme oficial que acrediti les circumstàncies físiques o psíquiques de la malaltia o la discapacitat.

Per infant en acolliment: s'ha de lliurar la documentació acreditativa de l'acolliment.

Per família monoparental: s'ha de lliurar la documentació acreditativa de la situació.

Per dos infants o més que estiguin escolaritzats al mateix centre d'educació infantil: la família ha d'aportar a la Conselleria d'Educació i Universitats la documentació acreditativa corresponent expedida pel centre.

7. Suprimir l'apartat 2 de la base onzena de la convocatòria.

8. Suprimir la base dotzena de la convocatòria.

9. Modificar l'apartat 8 de la base catorzena de la convocatòria, que queda redactat de la manera següent:

8. Una vegada examinades les sol·licituds registrades, la Direcció General de Primera Infància i Atenció a la Diversitat publicarà el llistat provisional d'alumnes admesos i exclosos en la web de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (https://www.caib.es/sites/primerainfancia/ca/inici-40478/?campa=yes).

10. Modificar l'apartat 10 de la base catorzena de la convocatòria, que queda redactat de la manera següent:

10. La llista provisional ha d'estar a disposició del públic durant tres dies hàbils. Durant aquest període, els tutors legals poden presentar al·legacions sobre les dades de la llista. La Conselleria d'Educació i Universitats serà qui resolgui les al·legacions i comuniqui la resolució, en un termini de cinc dies hàbils, als tutors legals que les hagin efectuat, amb el mètode que hagin explicitat en la reclamació. En cap cas, en el termini de reclamacions, no es pot incorporar documentació nova a la sol·licitud.

11. Suprimir la base setzena de la convocatòria.

12. Suprimir l'apartat 2 de la base divuitena de la convocatòria.

13. Suprimir els annexos 4, 8, 11 i 14 de la convocatòria.

14. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 4 d'octubre de 2023

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany