Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 640778
Resolució de concessió de les subvencions corresponents a la convocatòria de minimis per a entitats de l’economia social per fer inversions a les seves botigues per tal de millorar l’eficiència energètica, l’accessibilitat universal i l’equipament i el programari tecnològic l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 694329

La consellera executiva de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, en data 9 d'octubre de 2023, va prendre la següent resolució:

«Antecedents

1. El 10 de maig de 2023 el Consell Executiu del Consell de Mallorca va prendre l'acord d'aprovació de la convocatòria de minimis a entitats de l'economia social per fer inversions a les seves botigues per tal de millorar l'eficiència energètica, l'accessibilitat universal i l'equipament i el programari tecnològic l'any 2023. En el BOIB núm. 66, de 18 de maig de 2023 es va publicar l'extracte de la convocatòria de subvencions esmentada.

2. La Comissió Avaluadora, reunida el 26 de setembre de 2023, va examinar i avaluar les sol·licituds presentades.

Dintre del termini de presentació s'han rebut un total de 25 sol·licituds, corresponents a 23 entitats; hi ha dues entitats que presenten projectes per a dues botigues.

A l'acta de la comissió es proposa desestimar cinc sol·licituds per manca de la documentació requerida o altres deficiències que impedeixen ser beneficiaris de les subvencions.

D'altra banda, hi ha tres projectes als quals no se proposa concedir la totalitat de l'import de la subvenció sol·licitada. En concret, les següents i pels motius indicats:

- SCL AGRÍCOLA Y RAMADERA DE PETRA: Algunes de les actuacions per a les quals s'ha sol·licitat subvenció corresponen a la modalitat de millora de l'eficiència energètica i a la de millora de l'accessibilitat (instal·lació porta automàtica; instal·lació de motor de la barrera principal; construcció porxo; pintura façana; frigorífic) però no consta la presentació de la memòria tècnica preceptiva. D'acord amb el previst a l'apartat 4.3 e) de la convocatòria (i a la capçalera de l'annex 4) «La falta de presentació del Projecte tècnic/Memòria, que ha d'acompanyar aquest annex, dins el termini inicial de presentació de sol·licituds, d'acord amb les condicions previstes a l'apartat 4.3 e) d'aquesta convocatòria, serà causa automàtica d'exclusió de la sol·licitud. Aquesta mancança no serà objecte de requeriment i esmena». S'interpreta que únicament s'ha d'excloure la subvenció de la part del projecte que incorre en la deficiència esmentada.

En aquest cas sí se podrà continuar amb la tramitació de la sol·licitud per a les actuacions previstes per a la millora de l'equipament (ganxo pesador).

- OPMALLORCAMAR: Al projecte presentat apareixen elements (taquilles) que no formen part de la botiga o magatzems, tal com s'estableix a l'apartat 3.3 de la convocatòria.

- COFRADIA DE PESCADORES DE ALCÚDIA PUERTO: Una de les actuacions per a les quals s'ha sol·licitat subvenció corresponen a la modalitat de millora de l'eficiència energètica (instal·lació motor cetarees) però no consta la presentació de la memòria tècnica preceptiva. D'acord amb el previst a l'apartat 4.3 e) de la convocatòria (i a la capçalera de l'annex 4) «La falta de presentació del Projecte tècnic/Memòria, que ha d'acompanyar aquest annex, dins el termini inicial de presentació de sol·licituds, d'acord amb les condicions previstes a l'apartat 4.3 e) d'aquesta convocatòria, serà causa automàtica d'exclusió de la sol·licitud. Aquesta mancança no serà objecte de requeriment i esmena». S'interpreta que únicament s'ha d'excloure la subvenció de la part del projecte que incorre en la deficiència esmentada.

3. En data 2 d'octubre de 2023 l'òrgan instructor ha emès informe relatiu al compliment per part de les entitats beneficiàries dels requisits per accedir a les subvencions.

4. En el pressupost de despeses del Consell de Mallorca hi ha previst el crèdit adequat i suficient per atendre la despesa que es deriva de la present convocatòria, per un import total de 820.840,24 €, distribuïts entre l'aplicació pressupostària 65.93101.77000 (entitats amb ànim de lucre) i la 65.93101.78000 (entitats sense ànim de lucre).

5. Consta l'informe jurídic del cap de l'Oficina de Responsabilitat Social i el de fiscalització prèvia per la Intervenció delegada de La Misericòrdia (núm. (2023/10586).

6. Consta l'autorització, de data 3 d'octubre de 2023, del secretari tècnic d'Hisenda i Funció Pública i la interventora general pel perllongament, fins dia 10 d'octubre, del termini per enviar a fiscalitzar la proposta de concessió de subvencions de la present convocatòria.

Fonaments

Primer. D'acord amb l'article 33.2 k) de la Llei 4/2022, de 28 de juny de consells insulars els consellers executius són l'òrgan competent per resoldre les convocatòries de subvencions.

Segon. D'acord el Decret de la Presidència del Consell Insular de Mallorca, de dia 28 de juliol de 2023, pel qual s'estableixen les competències dels Departaments del Consell Insular de Mallorca, modificat per Decret de 2 d'octubre de 2023, al Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local li correspon la competència relativa a les polítiques de responsabilitat social.

Tercer. D'acord amb l'establert a l'apartat 5 de la convocatòria esmentada, per dur a terme el procediment de selecció, en primer lloc se comprovarà si el crèdit previst a la convocatòria és superior a l'import total sol·licitat (un cop aplicat el límit màxim per projecte), com és el cas. Llavors, una vegada comprovat el compliment dels requisits establerts, es podran atorgar les subvencions per l'import sol·licitat, sense necessitat de dur a terme la valoració dels projectes ni de fixar un ordre de prelació entre les sol·licituds.

Quart. La Comissió d'avaluació és l'òrgan col·legiat d'existència preceptiva en els procediments de concurrència, la qual ha d'emetre l'informe en el que es concreta el resultat de l'avaluació de les sol·licituds en base al qual l'òrgan instructor formularà proposta de resolució definitiva. Les funcions i composició d'aquest òrgan estan previstes a l'apartat 8.5 de la convocatòria, d'acord amb els articles 18.1 i 3 de l'OGS.

Cinquè. La proposta de concessió de les presents subvencions s'ajusta a l'OGS i, específicament, al previst a l'article 27.1 de la mateixa normativa i s'ha realitzat conforme els principis de transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació, eficàcia i eficiència en l'assignació i utilització dels recursos públics establerts a la base 35 de les Bases d'execució del pressupost del Consell de Mallorca de l'any 2025.

Per tot això dicto la següent

RESOLUCIÓ

Primer. Desestimar les sol·licituds de subvencions corresponents a la convocatòria de minimis per a entitats de l'economia social per fer inversions a les seves botigues per tal de millorar l'eficiència energètica, l'accessibilitat universal i l'equipament i el programari tecnològic l'any 2023 que s'indiquen a continuació, per manca de la documentació o deficiències indicades.

Expedient

Entitat

NIF

Projecte

Import 

Sol·licitat

DEFICIÈNCIES

957830W

SI SERVEI DE SUPORT I ACCESSIBILITAT S COOP

F57027732

Millora eficiència energètica i l'accessibilitat

9.883,85

- L'objecte social de l'entitat no abasta l'activitat comercial.       

- Falta presentar «Llicència d'apertura de la botiga o d'activitat o document acreditatiu de la presentació dedeclaració responsable d'activitat (quan la llicència no és preceptiva)» 

960430F

ASSOCIACIO ENDAVANT

G57594186

Millora eficiència energètica, accessibilitat i equipament tecnològic

50.562,17

- L'objecte social de l'entitat no abasta l'activitat comercial.       

- No s'han esmenat dins termini les deficiències requerides 

960458W

COFRADIA DE PESCADORES DE PORTO CRISTO

G07077118

Millora eficiència energètica i equipament tecnològic

4.476,35

- L'import sol·licitat és inferior al import mínim exigit (5.000 euros) a l'apartat 3.3 de la convocatòria

960238P

S´ALTRA SENALLA ASSOCIACIO DE TENDES SOLIDARIES DE LES ILLES

G07653710

Millora accessibilitat i equipament tecnològic

1.548,02

 - L'import sol·licitat és inferior al import mínim exigit (5.000 euros) a l'apartat 3.3 de la convocatòria

960427C

SOCIEDAD COOPERATIVA AGRICOLA DE PORRERAS

F07013592

Millora eficiència energètica, accessibilitat i equipament i programari tecnològic

70.000,00

- Falta presentar «Llicència d'apertura de la botiga o d'activitat o document acreditatiu de la presentació de declaració responsable d'activitat (quan la llicència no és preceptiva)»  

Segon. Concedir les subvencions corresponents a la convocatòria de minimis per a entitats de l'economia social per fer inversions a les seves botigues per tal de millorar l'eficiència energètica, l'accessibilitat universal i l'equipament i el programari tecnològic l'any 2023, per un import total de 820.840,24 €, a les entitats i pels imports que s'indiquen al quadre següent.

Tercer. Disposar una despesa a favor de les entitats següents, pels imports que es relacionen, dels quals 456.191,73 € es finançaran amb càrrec a l'aplicació pressupostària 65.93101.77000 (entitats amb ànim de lucre)  i 364.648,51 €  amb càrrec a la 65.93101.78000 (entitats sense ànim de lucre):

ENTITATS AMB ÀNIM DE LUCRE

EXPEDIENT

ENTITAT

NIF

Projecte

IMPORT SOL·LICITAT

IMPORT CONCEDIT

960425Z

COOP AGRICOLA DE ANDRAITX SOC.COP

F07075195

Millora eficiència energètica, accessibilitat i programari tecnològic

59.721,82

59.721,82

959990W

COOP AGRICOLA DE SAN JUAN

F07082365

Millora eficiència energètica, accessibilitat i equipament i programari tecnològic

70.000,00

70.000,00

955226D

AGROMALLORCA S. COOP

F16620536

Millora eficiència energètica, accessibilitat universal i equipament tecnològic

70.000

70.000,00

960272M

SCL AGRÍCOLA Y RAMADERA DE PETRA

F07097017

Millora eficiència energètica, accessibilitat universal i equipament tecnològic

58.778,18

272,73

960439T

CAMP MALLORQUÍ FRUIS S. COOP (botiga de Sineu)

F57658643

Millora eficiència energètica, accessibilitat i equipament tecnològic

68.150,00

68.150,00

960449H

CAMP MALLORQUÍ FRUIS S. COOP (botiga de Consell)

F57658643

Millora eficiència energètica, accessibilitat i equipament tecnològic

45.800,00

45.800,00

960143H

SOCIEDAD AGRÍCOLA MURENSE

F07015548

Millora eficiència energètica

18.741,48

18.741,48

960423X

COOP AGRICOLA SAN BARTOLOME DE SOLLER

F07013303

Millora eficiència energètica

15.621,00

15.621,00

957288R

COOP. PAGESA DE POLLENÇA S. COOP (Botiga carretera Pollença-Port)

F07077183

 Equipament tecnològic

17.093,71

17.093,71

965711Q

COOP. PAGESA DE POLLENÇA S. COOP (Botiga Pollença)

F07077183

Millora eficiència energètica, accessibilitat i equipament tecnològic

20.790,99

20.790,99

960433K

SCL DEL CAMP MALLORQUI

F07095896

Millora eficiència energètica, accessibilitat i equipament i programari tecnològic

70.000,00

70.000,00

Import total entitats amb ànim de lucre

456.191,73 €

ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE

EXPEDIENT

ENTITAT

NIF

Projecte

IMPORT SOL·LICITAT

IMPORT CONCEDIT

960434M

COFRADIA DE PESCADORES DE ANDRATX

G07075393

Millora eficiència energètica

18.564,25

18.564,25

957855E

COFRADIA DE PESCADORES VIRGEN DEL CARMEN DE CALA RAJADA

G07103401

Millora eficiència energètica

44.784,50

44.784,50

960301C

COFRADIA DE PESCADORES DE SANTANY

G07088982

Millora eficiència energètica

42.121,64

42.121,64

960320D

COFRADIA DE PESCADORES DE LA COLONIA DE SAN JORGE

G07100696

Millora eficiència energètica i equipament tecnològic

19.538,63

19.538,63

959986P

OPMALLORCAMAR

G57127045

Millora accessibilitat i equipament tecnològic

70.000,00

67.777,36

959373N

FUNDACIO DEIXALLES

G07255953

Millora eficiència energètica i equipament tecnològic

20.606,00

20.606,00

959982J

COOPERATIVA DE ARTÀ 1979, SOCIETAT COOPERATIVA

F07076441

Millora eficiència energètica, accessibilitat i equipament tecnològic

70.000,00

70.000,00

960276R

COFRADIA DE PESCADORES DE ALCÚDIA PUERTO

G07071954

Millora eficiència energètica

15.410,02

11.379,88

960417N

COANEGRA S COOP

F57721375

Millora eficiència energètica, accessibilitat i programari tecnològic

69.876,25

69.876,25

 Import total entitats sense ànim de lucre

364.648,51 €

Quart. Anul·lar la part no compromesa dels documents comptables A per les quanties restants i revertir-les a l'aplicació pressupostària corresponent.

Cinquè. Notificar aquest acord als interessats i publicar-ho a la Base de Dades Nacional de Subvencions i al BOIB».

Contra aquest acte, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació. El recurs es pot interposar formalment davant aquest conseller executiu/consellera executiva o davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

(Signat electrònicament:10 d'octubre de 2023)

El secretari tècnic de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local Diego de la Fuente Rama