Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 639663
Acord del Ple del Consell Insular de Menorca de caràcter extraordinari de 25 de setembre de 2023, relatiu a la creació i determinació de la composició de la comissió informativa especial per a la revisió del Reglament Orgànic del Consell Insular de Menorca (exp.03146-2023-000008)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell va aprovar inicialment el vigent reglament orgànic de la corporació el 16 de desembre de 2002, i, en no haver-se presentat cap reclamació ni suggeriment dintre del termini d'exposició pública, s'elevà l'acord a definitiu i se'n publicà el text íntegre en el BOIB núm. 65 de 10/5/2003. Des de llavors s'han dut a terme algunes modificacions puntuals, però continua majoritàriament vigent el text aprovat l'any 2003.

Superats els vint anys d'ençà de l'aprovació del reglament orgànic, es fa del tot necessàriai la seva revisió per tal d'adaptar-lo als canvis normatius que s'han produït durant aquest període i particularment els derivats de l'aprovació i entrada en vigor, el 7 d'agost de 2022, de la Llei 4/2022 de 28 de juny, de consells insulars, la disposició final primera de la qual estableix que els consells insulars han d'adaptar el reglament orgànic i qualsevol altra disposició reglamentària al que estableix aquesta llei en el termini de devuit mesos d'ençà de la seva entrada en vigor.

En aquests moments es disposa d'un primer esborrany de revisió del reglament, motiu pel qual es considera necessari i convenient promoure, a partir d'ara, la participació de tots els grups polítics que integren el Consell Insular en els treballs de modificació del reglament mitjanant la constitució d'una comissió informativa especial que es dissoldrà un cop s'hagi aprovat definitivament l'expedient.

L'article 18 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, estableix que el Ple funciona també en comissions permanents o especials, d'acord amb el que preveu el reglament orgànic, integrades pels membres que designin els grups polítics, en proporció al nombre de consellers insulars que els representin en el Ple.

De conformitat amb el que preveu l'article 96.2 del Reglament orgànic del Consell Insular de Menorca (en endavant ROCIM) en ordre a la possibilitat de crear comissions informatives de caràcter especial, i el que estableixen l'article 97 i següents del ROCIM pel que fa a la creació, durada, composició, denominació i competències de les comissions informatives;

El Ple en sessió de caràcter extraordinari de data 25 de setembre de 2023 adoptà per unanimitat dels consellers presents els acords següents

Primer.

Crear la Comissió Informativa Especial per a la Revisió del Reglament Orgànic del Consell Insular de Menorca, amb l'objectiu principal d'adaptar el text reglamentari als canvis normatius produïts d'ençà de la seva aprovació i, en especial, per a la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, així com introduir-hi la resta de canvis que es considerin necessaris per garantir el bon funcionament de la corporació insular.

Segon.

Determinar que la Comissió Informativa Especial per a la Revisió del Reglament Orgànic estarà integrada pels representants dels grups polítics que formen la corporació en la proporció següent:

  • 3 consellers del Grup Popular
  • 2 consellers del Grup PSOE Menorca
  • 1 conseller/a del Grup Més per Menorca
  • 1 consellera del Grup Vox

Tercer.

La comissió serà presidida pel president de la corporació i assistida per la persona titular de la Secretaria general; o bé pel conseller o consellera i funcionari o funcionària en qui aquests deleguin, respectivament.

Quart.

La Comissió Informativa Especial per a la Revisió del Reglament Orgànic tindrà les seves reunions ordinàries amb una periodicitat mínima mensual, el dia i l'hora que acordi la mateixa comissió en la seva sessió constitutiva, i s'extingirà un cop aprovat definitivament l'expedient de modificació reglamentària.

 

Maó, 9 d'octubre de 2023

Per delegació del president, La secretària Rosa Salord Olèo (DP 129/2023, de 27 de juliol) (Boib núm. 106, de 29 de juliol de 2023)