Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 639587
Acord de la Junta de Govern del Consell Insular de Formentera en sessió ordinària celebrada el 29 de setembre de 2023 d’aprovació definitiva del projecte d’urbanització del viari inclòs a les unitats d'actuació emplaçades al nucli urbà des Pujols, anomenades EPJ-12, EPJ-13 i EPJ-14, i la zona verda EL-P inclosa a la UA EPJ-13

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord de la Junta de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió ordinària celebrada el dia 29 de setembre de 2023 es va adoptar, entre uns altres, el següent acord:

(...)

1r.- APROVAR DEFINITIVAMENT el projecte d'urbanització de les Unitats d'Actuació anomenades EPJ-12, EPJ-13 i EPJ-14, emplaçades al nucli des Pujols, TM Formentera, que consisteix concretament en la urbanització del viari inclòs a les Unitats d'Actuació EPJ-12, EPJ-13 i EPJ-14 i la zona verda EL-P inclosa a la EPJ-13. El projecte es promou per les entitats propietàries de les parcel·les incloses a les unitats d'actuació: s'Illa des Bosc S.L, Racó de s'Alga S.L. i Frumentum Turística S.L.

2n.- S'HAURÀ DE COMPLETAR l'expedient amb l'aportació de la següent documentació:

  • Assumpció de direcció tècnica
  • Nomenament d'empresa constructora.

3r.- Previ a l'inici de les obres s'haurà de demanar replanteig al Departament d'Infraestructures del CIF.

4t.- NOTIFICAR el present acord als germans Srs. M.A, M.L, B. i F.J. R.J, presentadors de l'escrit  de consideracions/al·legacions amb data d'entrada el 28/08/2023 i núm. 23545, que inclou l'informe redactat pels serveis tècnics de l'àrea d'Infraestructures respecte de la seua sol·licitud.

5è.- PUBLICAR en el Butlletí Oficial de les Illes Balears -BOIB- íntegrament el present acord, així com la documentació gràfica i escrita del mencionat projecte.

6è.- NOTIFICAR als promotors de l'expedient el present acord.

ANNEX PROJECTE D'URBANITZACIÓ DE LES "UA EPJ-12, UA EPJ-13 i UA EPJ-14 DEL NUCLI D'ES PUJOLS”. ILLA DE FORMENTERA

1.1.- MEMÒRIA DESCRIPTIVA

1.1.1.- ANTECEDENTS

El present Projecte d'Urbanització es redacta en compliment del contracte subscrit entre la junta de compensació i propietaris de les UA EPJ-12, UA EPJ-13 i UA EPJ-14 del Nucli d'Es Pujols i Labama Enginyeria S.L.

Té per finalitat projectar les obres necessàries per a la Urbanització de les UA EPJ-12, UA EPJ-13 i UA EPJ-14 que delimiten les actuals NN SS en el Nucli d'es Pujols, aprovades definitivament per acord del Ple del Consell Insular de Formentera de 30 de setembre de 2.010 i definit en les mateixes com a viari municipal. Comprèn la continuació de l'actual calli Tramuntana, fins a la seva connexió amb el Camí de Ses Vinyes, el passeig per als vianants de connexió amb la circumval·lació sud d'es Pujols i la zona verda de connexió amb el carrer Espalmador. La resta del viari d'aquestes Unitats d'Actuació, part d'aquesta circumval·lació, ha estat executat amb anterioritat per l'Administració segons convenis entre les parts. Desenvolupa el traçat inclòs en les Normes Complementàries i Subsidiàries del planejament, El Projecte compleix el Decret 110/2010 de 15 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament per a la millora de l'accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques de la Comunitat Autònoma Illes Balears.

La zona d'actuació està en l'actualitat sense tractament previ, conservant en part el seu arbrat original.

1.1.2.- OBJECTE I DESCRIPCION DE LES OBRES.

La urbanització objecte d'aquest projecte consistirà en la construcció d'un viari d'acord amb els nous criteris de mobilitat en el nucli de Pujols. Per a això, es projecta en la continuació del carrer Tramuntana un sol sentit de circulació per a vehicles de motor, un carril bici de sentit contrari, i dues voreres transitables, completant les actuacions amb la implantació dels serveis urbans de distribució d'aigua, sanejament, energia elèctrica, telefonia i enllumenat públic. En el passeig per als vianants s'inclou un carril bici i els serveis de distribució d'aigua, sanejament i enllumenat públic. A la zona verda de connexió amb el carrer Espalmador s'inclou una sendera per als vianants amb branc de tancament de la xarxa de distribució d'aigua i enllumenat públic. Com a complement a aquesta urbanització s'inclouen les connexions amb els carrers i voreres existents i l'encreuament de la circumval·lació de l'evacuació d'aigües de pluja.

Del document de planejament, apartat d'Àrees de desenvolupament urbà, extraiem:

3.16 Nucli d'es Pujols

3.16.1 L'ordenació del nucli d'es Pujols ve bàsicament caracteritzada per:

a. La previsió, en la part del nucli situada entre el traçat actual de la PM-820-2 i el mar, d'una gran trama contínua d'espais lliures públics de caràcter central que incorpora als actualment previstos gran part dels terrenys corresponents a l'antic sector 6.1 del sòl urbanitzable.

b. L'articulació de la part del nucli al sud del traçat actual de la PM-820-2 mitjançant el sistema general lineal de la ronda sud, que ha de substituir aquest traçat, i els espais lliures públics i equipaments de sistema general a ella annexos, incorporant els terrenys adscrits a l'antic sector 6.2 que no resulten inclosos a la zona perifèrica del Parc de Ses Salines, configurant la nova façana del límit sud del nucli i creant un sistema lineal d'aparcaments dissuasoris i un altre, transversal a l'anterior, de penetracions rodades i per als vianants cap al centre.

3.16.2 Quant a la seva ordenació detallada, el projecte:

i. Ordena així mateix mitjançant volumetria específica la peça de la UA EPJ-14 on ha de compensar-se l'obtenció de l'espai lliure públic al nord de la PM-820-2 inclòs en aquesta UA i ja contemplat en les NNSS vigents

3.16.3 A l'efecte de la gestió de les seves determinacions, el projecte defineix en el nucli les següents unitats d'actuació UA:

c. EPJ-10, EPJ-11, EPJ-12, EPJ-15 i EPJ-16 lligades a l'actuació de la ronda sud. d. EPJ-14 vinculada a l'obtenció de la ronda sud i a compensar la cessió de la resta de l'espai lliure públic ja contemplat en les NNSS vigents al nord de la PM-820-2 abans citat. i. EPJ-13 vinculada a l'obtenció de viari i espai lliure públic d'accés per als vianants en una peça al sud de l'actual traçat de la PM-820-1, en terrenys actualment classificats com a sòl urbà.

Per al nostre projecte s'ocupen sol terrenys actualment no urbanitzats.

Cartografia

S'ha facilitat per part del Consell un aixecament topogràfic a escala 1/500 amb equidistància entre corbes de nivell de 0,50 metres en coordenades O.T.M.

Característiques Geològiques

Formentera és una illa de gran senzillesa estratigràfica i petrogràfica, amb una marcada horitzontalitat de relleu, que únicament presenta formacions sedimentàries miocèniques postorogèniques i materials quaternaris. Bàsicament podem veure a la illa els dos tipus de materials, els micènics i els quaternaris.

El substrat sencer de la illa es troba format per terrenys miocènics que en la part oriental, la més elevada de la illa, aconsegueixen fins a 120 m. d'espessor. Es tracta de calcarenites blanques tortonienses en les quals el ciment està constituït per la calcita cristal·litzada que uneix grans de quars al costat d'elements rodats d'origen calcari.

Aquests materials s'aprecien en els penya-segats, que s'estenen per la costa de la Mola, del Cap de Barbaria, i de Punta Primera. Són afloraments d'aquestes calcarenites tortonienses que formaven una plataforma contínua entre Eivissa i Formentera durant el Miocè superior.

En la resta de la illa aquestes capes terciàries estan àmpliament recoberta per bancs quaternaris de considerable potència en determinades zones. Entre els materials quaternaris que podem apreciar a Formentera trobem llims sorrencs, llims més o menys calcificats amb pedres anguloses, crosta calcària “marès” i dunes.

El nostre projecte es desenvolupa a la zona de Qc crosta calcària amb presència del nivell freàtic a menys de dos metres.

S'inclou el corresponent Estudi geotècnic en l'Annex nº 3.

Demolicions i desmuntatges

Es contempla en aquest capítol la demolició de la vorada i del solat de la vorera nord per poder executar la vorera projectada.

Es demolirà el ferm existent en els punts on se situen els diferents accessos i que actualment es troben pavimentats. També serà necessària aquesta demolició, tant de vorera com de calçada, en el recorregut dels diferents serveis.

El capítol inclou el fresat d'un tram del Camí de Ses Vinyes , de manera que es pugui actuar amb l'aglomerat sobre el punt baix que queda en l'actualitat, i un altre petit tram al final de l'actuació en la carrer Tramuntana.

Finalment, es procedirà a la demolició de dos trams de mur de maçoneria existent, el que creua el que serà el nou carrer, i el que tanca la zona on s'executarà el camí per als vianants, així com un petit tram de mur de bloc de formigó que creua el que serà el camí per als vianants.

Moviment de Terres

Atès que la rasant definitiva conserva significativament l'existent es preveu l'excavació d'una caixa amb retirada d'aproximadament 0,95 m del terreny existent per a la seva substitució per 0,55 m de sòl de préstec seleccionat de reciclatge amb la finalitat d'obtenir una esplanada tipus I2. En les voreres noves, passeig per als vianants i senda, una vegada retirats 30-40 cm de sòl existent, s'estendrà un terraplè fins a aconseguir la cota marcada en els perfils amb el mateix tipus de sòl seleccionat de reciclatge.

S'utilitzarà per als farciments de rases materials procedents de préstecs de reciclatge de l'abocador, sent la qualitat exigida de sòl seleccionat, amb una compactació mínima del 98% del P.N.

Tràfic, Ferms i Paviments.

D'acord amb les indicacions dels serveis Tècnics Municipals de l'Ajuntament i les característiques geològiques de la zona, considerant una esplanada I-2 i un tràfic T41, el paquet de ferms que es proposa és el 4131 format per:

  • Capa de base de zahorra artificial ZA-25 de 30 cm d'espessor.
  • Reg d'imprimació tipus C50BF5 amb una dotació d'1.500 g/m2.
  • Capa intermèdia de mescla bituminosa en calent tipus AC22surfD de 6 cm d'espessor fabricada amb betum 50/70.
  • Reg d'adherència tipus C60BP4 TER amb una dotació de 700 g/m2.
  • Capa de rodadura de mescla bituminosa en calent tipus AC22surfD de 4 cm d'espessor fabricada amb betum 50/70.
  • El carril bici al carrer es diferenciarà amb un tractament amb aplicació successiva d'una capa d'adherència i regulació de la superfície amb morter a força de resines acríliques, en color vermell, amb un total d'1,5 mm d'espessor aproximat.

En la vorera nord existent, després de l'aixecat de lloseta, es procedirà a l'extensió d'una capa de regularització de formigó HM-12,5 d'espessor variable fins a aconseguir la cota necessària, per posteriorment col·locar el solat de llosa de pedra tipus cenia de 3 cm d'espessor, assentada sobre una capa de morter de ciment de 2,00 cm d'espessor.

En les voreres noves, passeig per als vianants i senda es projecta una base de 15 cm d'HM- 12,5 fins a aconseguir la cota necessària, per posteriorment col·locar el solat de llosa de pedra tipus cenia de 3 cm d'espessor, assentada sobre una capa de morter de ciment de 2,00 cm d'espessor. Les formes i colors seran definits per la Direcció facultativa.

En els passos de vianants es contempla la realització de rebaixis en les voreres, i el solat de rajola hidràulica antilliscant de color vermell de 30x30x3,5 cm, així com rajoles antilliscants ratjades de color indicat per la Direcció facultativa, indicadores del pas de vianants, de 40x40x3,5 cm, ambdues sobre capa de morter de ciment de 2,00 cm d'espessor.

Per als accessos, s'emprarà llamborda grisa tipus cenia de 15x15 cm de dimensions i 6 cm d'espessor, que es col·locarà sobre una capa de 4 cm de morter, després de l'extensió d'una base de formigó HM-12,5 de 20 cm d'espessor.

En tota l'actuació es col·locaran vorades del tipus 15x25, que, igual que el paviment de vorera, serà de pedra cenia. En el camí del jardí, el límit del paviment s'executarà mitjançant vorada del tipus 10x20 també de pedra cenia. Aquesta mateixa vorada es col·locarà en la transició entre diferents paviments i en la creació d'escocells. En tots els casos, la fonamentació estarà formada per formigó HM-12,5.

En el passeig per als vianants, tant el límit entre els diferents tipus de paviment com els escocells, es realitzaran mitjançant platines d'acer galvanitzat de 5 mm d'espessor i 30 cm d'altura. La seva fonamentació estarà formada per formigó HM-20 de 20x20 cm.

Enllumenat Públic

La instal·lació prevista donarà servei als carrers de la urbanització projectada, i complirà amb les següents Normes i Recomanacions:

  • Recomanacions de la Comissió Internacional d'Il·luminació (C.I.I.).
  • Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió, publicat en el B.O.I. del 18 de Setembre de 2.002 i Instruccions Complementàries posteriors.

Les lluminàries tindran un grau de protecció IP66 i seran les normalitzades per l'Ajuntament per a llums de vapor de sodi d'alta pressió de 70 W.

Les columnes seran de fust de 3 m, tub d'acer galvanitzat (80 micres) de 4 mm d'espessor i diàmetre exterior de 75 mm, recobert exteriorment amb 2,5 mm de poliamida amb el color pigmentat en massa i reforçada amb fibra de vidre. El sòcol serà de poliamida reforçada amb fibra de vidre amb el color pigmentat en massa. L'aïllament serà CLASSE II, sense risc d'electrocució. La rigidesa dielèctrica serà superior a 40.000 V. Sotmeses a 3.000 hores en càmera de rajos O.V. S/UNEIX 53104/86 no presenten alteració de color. Seran resistents a l'àcid úric i la seva resistència en càmera de boira salina serà superior a 1.000 hores. Estaran dotades de registre per a allotjament de connexions i fusibles en el sòcol.

Estarà dotat de recobriment antiadherent que impedeixi l'adherència de pols, etiquetes adhesives, etc. per permetre la fàcil neteja de grafiti, marcadors indelebles, etc., sense alterar cap de les seves propietats.

Els equips d'encès per a aquests llums i els elements de regulació de flux, reactància, condensadors i engegador, van instal·lats en la portella que estan dotades les lluminàries, formant un conjunt abatible i fàcilment desmuntable per a la seva substitució en cas d'avaria.

Les escomeses a unitats lluminoses es realitzaran sense elements d'entroncament, derivant els conductors de la xarxa general, únicament amb dos cables (fase i neutre) fent entrada i sortida en el bàcul a través de l'arqueta corresponent. Els conductors d'alimentació es connectaran a les bornes d'una caixa de connexió i protecció de polièster reforçat amb fibra de vidre, que a aquest efecte s'instal·larà en la part inferior del bàcul o columna a l'altura de la porta.

En el cas de derivació de la xarxa general a un altre circuit secundari l'entrada a la base del bàcul s'efectuarà directament a la caixa de connexió anteriorment descrita per a això totes elles disposen de 4 bornes.

Des de la citada caixa i a través del seu corresponent talla-circuits de cartutx calibrat, es derivarà fins a la lluminària, amb el seu equip incorporat de reactància, condensador, engegador i llum, mitjançant conductor termoplàstic especial, segons norma UNEIX 21029 de 2x2,5 mm2 de secció, capaç de suportar temperatures superiors als 70°C.

La canalització elèctrica general serà subterrània i es realitzarà mitjançant conductors de coure unipolar de 10 mm2 de secció, amb recobriment RZ-1 lliure d'halògens.

Aquests conductors aniran protegits per tub de polietilè corrugat vermell de doble paret, de 110 mm de diàmetre exterior i 95 mm de diàmetre interior, segons norma UNE-EN-50086 (ús normal "N"). En totes les conduccions es disposa un segon tub de reserva.

Els tubs discorreran al llarg d'una rasa de 0,40 m d'ample i 0,40 m de profunditat en el cas de vorera i de 0,50 m d'ample i 0,60 m de profunditat en els creus de calçada, on a més es col·locaran 3 tubs per evitar aixecar el paviment en cas d'avaries o trencaments de cables.

Les arquetes seran de fàbrica de maó massís de mig peu, de dimensions interiors 0,40x0,40x0,60 m per a les adossades a les unitats lluminoses i de 0,40x0,40x0,90 m per les de pas, derivació, presa de terra i creus de calçada, revestides interiorment amb esquerdejat fratassat, amb tapa i cèrcol de fosa dúctil tipus B-125 segons norma UNE-EN-124:1995.

La posada a terra serà individualitzada per columna, mitjançant una pica d'acer cobrizat de 2,00 m de longitud, amb conductor nu de coure de 35 mm2 unit amb soldadura aluminotèrmica i T de coure, unides amb un cable 1x16 mm2 verd-groc.

La distribució d'unitats lluminoses està clarament especificada en els plànols corresponents.

S'ha projectat l'alimentació de les unitats lluminoses des dels fanals existents als carrers limítrofs., executant quatre connexions: en la pròpia Carrer Tramuntana, en la circumval·lació, en el Camí de Ses  Vinyes i en la Carrer de s´Espalmador.

Distribució d'Aigua

La xarxa de distribució d'aigua projectada, es realitzarà mitjançant canonades de polietilè d'alta densitat PE-100 de diàmetre exterior 160 mm i una pressió nominal d'1,60 Mpa, amb unió electrosoldable.

La instal·lació prevista donarà servei a les parcel·les edificables, així com a l'hidrant previst i complirà normes, reglaments i recomanacions que es relacionen en el Plec de Prescripcions Tècniques Generals incloses en el present projecte.

La xarxa discorrerà fonamentalment sota calçada, al costat de la vora de vorera, i s'inseriran claus de tall al costat de les connexions, perquè  en cas d'avaria, la zona sigui susceptible de ser aïllada i buidada mitjançant el desguàs corresponent, sense que sofreixi el subministrament general.

D'acord amb les indicacions de l'Ajuntament s'establirà dos punts de connexió a la xarxa existent, un d'ells en el Camí de Ses  Vinyes i l'altre en la Carrer Tramuntana.

Es col·locarà un hidrant i serà del tipus normalitzat per l'Ajuntament.

Els detalls sobre la seva instal·lació, peces especials (vàlvules, brides, colzes, derivacions, etc) i ancoratges s'ajusten a la normativa oficial de l'Ajuntament que serà aplicable  en tots els seus extrems.

Tots els elements de Maniobra i Control (vàlvules, desguassos, ventoses) seran de fosa, així com els elements complementaris (maniguets, collets, rodets, etc) hauran de ser de bronze, i aniran allotjades en arquetes de fàbrica de maó massís, assentades sobre solera de formigó HM-20, i esquerdejades interiorment. Iran proveïdes de bústia i tapa normalitzats per la companyia. Les dimensions d'aquestes arquetes apareixen reflectides, per a cadascuna de les peces especials, i en funció del seu diàmetre interior, en els plànols de detall corresponents.

Els talls necessaris a la xarxa de proveïment d'aigua, per posar en servei la xarxa projectada es realitzaran a la nit, per personal de l'Ajuntament o per la contracta homologada que aquesta designi.

Telefonia

Es contempla l'obra civil per a la instal·lació de la canalització que eviti trencaments posteriors del paviment en cas de ser necessari donar servei a alguna de les parcel·les situades en la prolongació del carrer.

La canalització projectada enllaçarà amb la xarxa telefònica en l'arqueta existent en la calçada del carrer, que haurà de posar-se a cota d'acord al nou paviment.

La Companyia Subministradora és TELEFÓNICA.

Les canalitzacions estaran compostes per dos tubs de PVC de 110 mm de diàmetre, llisos, allotjats en rases i embeguts en un dau de formigó HM-15, amb un recobriment superior i inferior de 8 cm i lateral de 10 cm. La distància mínima entre el formigó del recobriment i el paviment o vorera, és, en qualsevol cas, de 60 cm. Es col·locaran dos tritubs al llarg de tota la canalització.

S'efectuarà un encreuament fins a la vorera nord, que es construirà mitjançant el mateix tipus de canalització, mentre que per a les escomeses previstes es deixaran dos tubs de PVC de 63 mm de diàmetre amb un tritub.

Les arquetes a construir seran de formigó executat in situ, i dels tipus “D” i “M”.

En els plànols corresponents queda perfectament reflectida, tant la ubicació de les arquetes, com les diferents canalitzacions.

Energia Elèctrica

La instal·lació prevista es redueix a l'execució de l'obra civil, amb una canalització per la vorera sud que enllaci amb l'existent en el Camí de Ses  Vinyes i dues creus que donin servei a les parcel·les edificables en la vorera nord i connectin amb la xarxa existent.

En tots els casos, la canalització estarà formada per quatre tubs de polipropilè de doble paret en color vermell de 160 mm de diàmetre. Els tubs aniran embotits en dau de formigó HM-15.

Es col·locarà un tetratub al llarg de la canalització.

Per sobre dels tubs es col·locarà una cinta de senyalització i avís.

La distribució de la canalització i les arquetes queda reflectida en el plànol de planta corresponent.

Sanejament

La xarxa de fecals prevista recollirà les aigües negres dels edificis projectats. Per a això, la nova xarxa es connectarà a l'existent en la circumval·lació.

La canalització estarà formada per un tubular de diàmetre 315 mil·límetres de PVC corrugat SN8 color teixeixi, amb unió per junta elàstica.

Per a l'evacuació de les aigües de pluja es projecta un branc que, des del punt baix de la calli Tramuntana i sota el passeig per als vianants, creui la circumval·lació per desguassar a la vora del Camí de Ses Vinyes , ja en zona rústica. El col·lector de pluvials serà de PVC corrugat SN8 color teixeixi, amb unió per junta elàstica, i tindrà 400 mm de diàmetre.

En tots dos casos, per poder ajustar el pendent necessari, els col·lectors s'assentaran sobre un llit de formigó de 10 cm d'espessor.

Aquestes xarxes i els seus diferents elements queden perfectament reflectides en els plànols corresponents.

Tots els pous de registre, embornals, cèrcols, tapes i altres elements com a entroncament entre col·lectors, etc., s'ajustaran a les especificacions dels Serveis Tècnics Municipals Complirà normes, reglaments i recomanacions que es relacionen en el Plec de Prescripcions Tècniques Generals incloses en el present projecte.

Jardineria i xarxa de reg

La connexió de la xarxa de reg a la xarxa general d'aigua es realitzarà mitjançant dues escomeses a la canonada de diàmetre 160 mm que es projecta, una d'elles sense distribució alguna, i solament en previsió que sigui necessària en un futur per a la zona del camí projectat. L'altra escomesa donarà servei al passeig per als vianants previst. Al costat d'aquesta escomesa se situarà l'arqueta que allotja en el seu interior les claus de tall, els filtres, els equips reductors de pressió i les electrovàlvules per als diferents circuits de reg projectats.

D'aquesta arqueta parteix una canonada de polietilè de baixa densitat PE-32 de 63 mm de diàmetre per 6 atmosferes de pressió instal·lada sobre jaç de sorra de riu, i de la qual deriven les canonades de baixa densitat PE-32 de 32 mm de diàmetre per 6 atmosferes per al reg per degoteig dels arbres, que s'efectuarà mitjançant anells amb degotadors integrats.

La jardineria prevista constarà de la plantació de tamarindos, que tindran un perímetre de tronc de 25 a 30 cm, i es col·locaran en els escocells destinats a aquest efecte, delimitats per platina metàl·lica. Per finalitzar, s'instal·laran escocells metàl·lics d'acer galvanitzat i acabat negre amb cercle central per al pas del tronc.

Senyalització i Mobiliari Urbà

Per a la realització de la senyalització horitzontal i vertical s'ha tingut en compte la normativa vigent de l'Ajuntament.

S'ha previst la col·locació de papereres de polietilè 50 litres de capacitat d'arestes verticals i forma semicircular amb tapa, ancorades a les columnes d'enllumenat públic.

Coordinació amb Altres Organismes i Serveis

Durant l'execució del projecte s'han mantingut contactes amb els Serveis Tècnics de l'Ajuntament  així com de les Companyies Subministradores, que han marcat les directrius per a la seva execució, havent de comunicar a aquest l'inici de les obres per al nomenament del Vigilant.

No obstant això, encara que s'han reflectit en el Projecte les indicacions de les Companyies, les xarxes i escomeses poden sofrir modificacions futures durant l'execució de les obres, com a conseqüència de noves indicacions de les Companyies Subministradores.

1.1.3.- PRESSUPOSTOS

Aplicant als mesuraments els preus que figuren en el Quadre de Preus, s'obtenen els següents pressupostos:

  • Pressupost d'Execució Material: 468.279,28 Euros
  • Pressuposto Base de Licitació: 674.275,34 Euros

Es destinarà el 1% del Pressupost d'Execució Material per a la realització d'assajos, estant el seu cost inclòs prorratejat en les diferents unitats

​​​​​​​​​​​​​​1.1.4.- TERMINI D'EXECUCIÓ

El termini benvolgut per a l'execució de les obres és de QUATRE (4) MESOS, incloent-se en l'Annex de Pla d'Obra un diagrama de barres amb la durada de les activitats principals, en compliment de l'article 123-1 paràgraf i) del Reial decret 3/2.011 de la Llei de Contractes del Sector Públic, fent constar el caràcter merament indicatiu que té aquesta estimació.

1.1.5.- ESTUDI DE SEGURETAT I SALUT

D'acord amb el Reial decret 1627/1997 de 24 d'octubre, que estableix les Disposicions Mínimes de Seguretat i Salut en les Obres de Construcció, el present projecte inclou el preceptiu Estudi de Seguretat i Salut en l'Annex nº 7.

Es posarà especial recalcament durant el transcurs de l'obra en aquest apartat, mantenint a tot moment l'adequada senyalització dels possibles desviaments que s'executin tant de dia com de nit per evitar accidents. Per a la protecció dels vianants es mantindran sempre, i closos, els itineraris per als vianants, es comprovarà si les compactacions afecten a les edificacions adjacents, i si és així es realitzaran aquestes sense vibrar.

L'obra haurà d'estar barrada i es deixaran un o dos accessos en els quals es col·locarà una plataforma de neteja de camions.

1.1.6.- ESTUDI DE GESTIÓ DE RESIDUS

En compliment del Reial decret 105/2008, d'1 de Febrer, pel qual es regula la producció i gestió dels residus de construcció i demolició, el present projecte inclou un Estudi de Gestió de Residus en l'Annex nº 6.

1.1.7.- CONTROL DE QUALITAT

Seran de compte del Contractista les despeses originades pels assajos i anàlisis de materials i unitats d'obra que ordeni l'Adreça de la mateixa, fins a un import màxim de l'un per cent (1%) del pressupost de l'obra.

La qual cosa es fa pública als efectes oportuns.

 

Formentera, 9 d'octubre de 2023

El president del Consell Insular de Formentera Lorenzo Córdoba Marí

Documents adjunts