Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 636173
Resolució de la Presidència de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, de dia 4 d’octubre de 2023, complementària a la Resolució de la Presidència de l’IMAS d’aprovació de la convocatòria dels Premis del Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. En data de 26 de maig de 2023 la Presidència de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (en endavant IMAS), va dictar Resolució d'aprovació de la convocatòria dels Premis del Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023.

L'esmentada Resolució va aprovar les Bases per a l'atorgament dels Premis del Consell de Mallorca a la Innovació va ser publicada en la Seu Electrònica del Consell de Mallorca i en el Bulletí Oficial de les Illes Balears en data de 27 de maig de 2023 (BOIB núm.70, de 27 de maig de 2023).

2. En el punt 13 de les Bases aprovades es preveia que: «L'òrgan competent per resoldre és la Presidència de l'IMAS, d'acord amb els seus Estatuts, així com l'article 18.4 lletra a) de l'Ordenança, si bé conforme a la resolució per la qual s'aproven aquestes bases, l'òrgan competent delega aquestes competències en la Gerència de l'IMAS.».

No obstant, a l'apartat resolutiu de l'esmentada Resolució no es va fer la delegació expressa de la competència per resoldre en el director gerent de l'IMAS.

3. Per aquest motiu, es adient que es dicti una Resolució complementària a la Resolució de la Presidència de l'IMAS d'aprovació de la convocatòria dels Premis del Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023, de dia 26 de maig de 2023.

4. El Servei Juridicoadministratiu ha emès el respectiu informe jurídic.

Consideracions Jurídiques

  • Pel que fa a la competència;

1. Els Estatuts de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019) aprovats per acord del Ple del Consell de Mallorca de data 11 d'abril de 2019, en especial l'establert a l'article 2 d'acord amb el qual l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, com a organisme autònom creat pel Consell de Mallorca, adscrit al Departament de Drets Socials del Consell de Mallorca, és l'organisme que exerceix les competències atribuïdes per qualsevol títol al Consell de Mallorca en matèria de serveis socials i protecció de menors.

2. L'òrgan competent per dictar aquesta Resolució és la Presidència de l'IMAS, d'acord amb l'article 7.2.7 dels Estatuts de l'IMAS (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019). Aquesta competència pot ser delegada en tant no es trobi entre les no delegables, tal com es disposa al punt 7.2.31 dels Estatuts de l'IMAS.

3. Decret de la Presidència del Consell de Mallorca, de 10 de juliol de 2023, pel qual es creen els departaments que n'han d'estructurar el govern (BOIB núm. 95, d'11 de juliol de 2023), entre els quals es troba el Departament de Benestar Social.

4. Decret de la Presidència del Consell de Mallorca pel qual es nomenen els membres del Consell Executiu de 10 de juliol de 2023 (BOIB núm. 95, d'11 de juliol de 2023) pel qual es nomena el Sr. Guillermo Sánchez Cifre conseller executiu de Benestar Social.

  • Pel que fa al fons;

5. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions(«BOE» núm. 276, de 18 de novembre) indica a la Disposició addicional desena que la regulació dels Premis es desenvolupa reglamentàriament.

6. El Ple del Consell de Mallorca, en sessió de 23 de desembre de 2016 va aprovar l'Ordenança General de Subvencions (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017), modificada per Acord del Ple de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018). Ordenança que, d'acord amb al seu article 1, té per objecte regular a la Disposició Addicional Primera de l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca, el procediment a seguir per a convocar i concedir Premis per part dels subjectes inclosos dins l'àmbit d'aplicació d'aquesta Ordenança, que són tant el Consell Insular de Mallorca com els organismes autònoms que en depenen.

7. Resolució de la Presidència de dia 26 de maig de 2023 d'aprovació de la convocatòria dels Premis del Consell de Mallorca a la Innovació Social 2023 (BOIB núm.70, de 27 de maig de 2023).

  • Pel que fa al procediment;

8. L'Ordenança General de Subvencions (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017), modificada per Acord del Ple de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018).

9. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015).

10. L'article 214 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, i atès l'acord d'aprovació del règim de fiscalització i intervenció limitada prèvia de requisits bàsics i presa de raó en ingressos del Consell Insular de Mallorca i de les entitats del seu sector públic subjectes a funció interventora de data 12 de desembre de 2019, l'expedient no ha ser sotmès a la Intervenció delegada de l'IMAS per a l'emissió del preceptiu informe de fiscalització prèvia ( BOE núm. 59 de 9 de març de 2004).

En virtut de la competència atribuïda legalment,

Resolc

Primer. DELEGAR, de conformitat a l'apartat 13 de les Bases per a la convocatòria dels Premis del Consell de Mallorca a l'Innovació Social 2023, la competència per a la resolució en la Gerència de l'IMAS.

Segon. COMUNICAR aquesta Resolució a la Gerència de l'IMAS i a la Direcció Insular de Persones amb Discapacitat.

Tercer. Publicar aquesta Resolució al Bulletí Oficial de les Illes Balears i a la Seu Electrònica del Consell de Mallorca.

Aquesta resolució no posa fi a la via administrativa i contra ella es pot interposar, d'acord amb l'article 28.1 dels Estatuts de l'IMAS aprovats per Acord del Ple del Consell de Mallorca d'11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, dins el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent al de la notificació de la present resolució.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (4 d'octubre de 2023

El conseller executiu de Benestar Social i president de l'IMAS Guillermo Sánchez Cifre)