Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MARRATXÍ

Núm. 635829
Aprovació inicial de l’Ordenança Reguladora de les prestacions econòmiques i materials de caràcter social

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist l'article 109.2 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques..

Vist que es va publicar al BOIB núm. 66 de data 18 de maig de 2023, edicte d'aprovació inicial de l'Ordenança Reguladora de les prestacions econòmiques i materials de caràcter social, edicte que per errada contenía una ordenança equivocada.

Per Acord plenari de data 25 d'abril de 2023, es va aprovar inicialment l'Ordenança reguladora de les prestacions econòmiques i materials de carácter social de l'Ajuntament de Marratxí que segueix amb el procediment que estableix la tramitació de l'article 102 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre.

Catalina Eva AlemanyCovas, Secretària de l'Ajuntament de Marratxí, Certifico: Que l'Ajuntament Ple en sessió ordinària de data 25-04-2023, adoptà, entre d'altres, el següentacord:

ORDENANÇA REGULADORA DE LES PRESTACIONS ECONÒMIQUES I MATERIALS DE CARÀCTER SOCIAL DE L'AJUNTAMENT DE MARRATXÍ

L'article 25.1, apartat e) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, a la redacció donada per la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local (BOE núm. 312, de 30 de desembre de 2013) preveu com a competència municipal l'avaluació i informació de situacions de necessitat social i l'atenció immediata a persones en situació o risc d'exclusió social.

La Llei 4/2009, d'11 de juny, de Serveis Socials de les Illes Balears (LSSIB), a l'article 38 senyala com a competències dels ajuntaments, entre d'altres: “crear, organitzar i gestionar els serveis socials que considerin necessaris dins del seu municipi, tant propis com delegats per altres administracions, d'acord amb la cartera de serveis socials i el pla estratègic corresponent, i els plans estratègics autonòmics i insular”.

A més, l'article 22 LSSIB recull com a tipologia de prestacions econòmiques les de carácter de dret subjectiu, les de dret de concurrència i les d'urgència social. El desenvolupament d'aquest article s'ha fet mitjançant la Llei 4/2023, de 27 de febrer, de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears (LPSEIB), que en l'article 2 les defineix com les aportacions dineràries dels municipis “amb la finalitat d'atendre determinades situacions de necessitat en què es troben les persones que no disposen de recursos econòmics suficients per afrontar-les”.

L'article 3 LPSEIB estableix que les prestacions de caràcter econòmic d'urgència social s'han de finançar per les administracions publiques que tenguin la iniciativa de gestionar-les i, en tot cas, corresponen als ajuntaments els ajuts econòmics bàsics (que, segons l'article 85 LPSEIB, són les prestacions econòmiques que tinguin per objecte “atendre les despeses imprevistes o derivades del dèficit temporal d'ingressos de la unitat familiar que provoca un estat de mancança en l'accés a les necessitats socials bàsiques”).

Atès que en compliment amb les exigències de publicitat activa en virtut del que disposa l'article 21.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu comú de les Administracions publiques i a la normativa vigent en matèria de transparencia va estar en exposició per a consulta pública prèvia durant un període de 15 dies i es va passar a les diferents entitats més representatives potencialment afectades.

Vist l'informe favorable emès per part de la secretaria en data 22 de juliol de 2022, el qual consta dins l'expedient.

Vist l'informe favorable emès pel tècnic d'intervenció en data 17 de març de 2023, el qual consta dins l'expedient.

Vist l'estudi econòmic emès per part de la intervenció en data 12 d'abril de 2023, el qual consta dins l'expedient.

Atès que la Llei 7/1985 Reguladora de les Bases del Règim Local (art.4) i l'article 100 de la Llei 20/2006 Municipal i de Règim Local de les Illes Balears atribueix en els municipis, entre d'altres, la potestat reglamentària i d'autoorganització (art. 4).

Atès que l'aprovació del present Reglament requereix l'aprovació pel Ple de l'Ajuntament i que es segueixi la tramitació de l'article 49 de la Llei 7/1985 de Bases de Règim Local i l'article 102 de la Llei 20/2006, seguint a l'acord d'aprovació inicial la seva publicació i l'audiència a les associacions directament afectades.

S'acorda el següent:

1. Aprovar de manera inicial l'Ordenança reguladora de les prestacions econòmiques i material de carácter social.

2. Continuar amb la tramitació de l'expedient per part de l'àrea de Serveis Socials.

(Nota: Per fer constar que s'expedeix el present certificat de conformitat amb el que disposa l'article 206 del ROF i per tant a reserva dels terminis que resultin de l'aprovació de l'actac orresponent).

I per a que consti i obri els efectes oportuns, expedesc el present certificat, d'ordre i amb el vist-i-plau del Sr. Batle

Vist que de conformitat amb el que disposa l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, reguladora de les bases del règim local, es sotmet l'expedient a informació pública per un període de trenta dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquest edicte en el BOIB, perquè qualsevol persona física o jurídica pugui examinar-lo i presentar reclamacions i suggeriments.

L'expedient es pot consultar a la Secretaria d'aquest Ajuntament, situada al c/ de n'Olesa, 66, Sa Cabaneta i a la seu electrónica de l'Ajuntament de Marratxí.

 

Marratxí, 27 de setembre de 2023

La regidora de Serveis Socials Elvira García Cabrera