Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 635648
Resolució d’inici de procediment de desqualificació com a centre especial d’ocupació de l’entitat Balear de Reparto S.L en el Registre de Centres Especials d’Ocupació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El dia 28 de juny del 1993, la Direcció Provincial de Balears de l'Institut Nacional d'Ocupació va dictar acord per el qual es va qualificar l'entitat Balear de Reparto S.L, amb NIF B07594773, com a centre especial d'ocupació i es va inscriure en el Registre de centres especials d'ocupació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (d'ara endavant la CAIB), assignant-li el número 0701.

2. El dia 1 de febrer de 2018 l'entitat va rebre notificació on es requeria que aportés en

3. 10 dies hàbils la documentació necessària per acreditar que el centre de treball estava actiu i que complia amb el percentatge del 70 % de treballadors discapacitats mínims.

4. El 14 de febrer de 2018 l'entitat va al·legar que:

A principios del 2016, presentamos ante el Juzgado de Palma, concurso de acreedores de la sociedad BALEAR DE REPARTO, S.L., le adjunto la resolución del mismo, a todos los efectos para que den de baja en el listado de Centros Especiales de Empleo de les Illes Balears.

5. A data d'aquesta resolució, l'entitat segueix extingida i es considera procedent iniciar procediment de desqualificació de Balear de Reparto S.L com a centre especial d'ocupació.

Fonaments de dret

1. La competència per conèixer aquest expedient i resoldre'l pertoca a la CAIB d'acord amb el que disposen el Reial decret 99/1996, de 26 de gener (BOE de dia 29 de febrer) pel qual es traspassen les funcions i serveis de l'Administració de l'Estat en matèria de programes de recolzament a l'ocupació, entre els quals consta la integració laboral de discapacitats en els centres especials d'ocupació i el Decret 32/1996, de 7 de març (BOIB núm. 35, de dia 19) d'assumpció i distribució de les competències transferides.

El Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la CAIB, disposa que el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia és el competent per resoldre.

En la Resolució del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia de 20 de juliol de 2023 de delegació de competències i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria (BOIB núm. 103, de 22 de juliol), dispositiu 2. a), es deleguen les matèries de subvenció a les corresponents Direccions generals de la Conselleria.

2. L'article 43.1 del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social defineix els centres especials d'ocupació com aquells que tenen com a objectiu principal:

(...) realizar una actividad productiva de bienes o de servicios, participando regularmente en las operaciones del mercado, y tienen como finalidad el asegurar un empleo remunerado para las personas con discapacidad; a la vez que son un medio de inclusión del mayor número de estas personas en el régimen de empleo oReial decretinario. Igualmente, los centros especiales de empleo deberán prestar, a través de las unidades de apoyo, los servicios de ajuste personal y social que requieran las personas trabajadoras con discapacidad, según sus circunstancias y conforme a lo que se determine reglamentariamente.

L'article 42.2, determina que la plantilla dels centres especials d'ocupació ha d'estar constituïda:

(...) por el mayor número de personas trabajadoras con discapacidad que permita la naturaleza del proceso productivo y, en todo caso, por el 70 por 100 de aquélla.

3. En no reunir-se els requisits establerts en l'article 43 del Reial decret legislatiu 1/2013 i en el Reial decret 2273/1985, de 4 de desembre pel qual s'aprova el Reglament dels centres especials d'ocupació, pertoca iniciar un expedient de desqualificació de l'entitat Balear de Reparto S.L com a centre especial d'ocupació i donar de baixa la seva inscripció en el Registre corresponent.

Per tot això, dict la següent

Proposta de Resolució

  1. Iniciar un expedient per desqualificar l'entitat Balear de Reparto S.L com a centre especial d'ocupació i donar de baixa la seva inscripció en el Registre de Centres Especials d'Ocupació de la CAIB.
  2. Notificar la resolució a l'entitat interessada.
  3. Comunicar a la persona interessada que disposa d'un termini de quinze dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la notificació d'aquesta resolució, perquè pugui fer les al·legacions i presentar els documents que consideri oportuns.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (1 de setembre de 2023)

La directora general de Treball i Salut Laboral Catalina Teresa Cabrer González