Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT BALEAR DE LA JOVENTUT

Núm. 633950
Resolució de la Presidenta de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) de correcció d’error aritmètic advertit en la publicació de la Resolució de la Presidenta de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), d’aprovació de la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació resultant dels mèrits al·legats de cada categoria/especialitat juntament amb l’oferiment de llocs de feina, en relació a la convocatòria del procés excepcional d’estabilització mitjançant els procediments selectius de concurs i de concurs-oposició per cobrir les places de personal laboral de l'IBJOVE

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El dia 29 de desembre de 2022 es va publicar la Resolució de la Presidenta de l'Institut Balear de la Joventut per la qual s'aprova la convocatòria del procés excepcional d'estabilització mitjançant els procediments selectius de concurs i de concurs-oposició per cobrir les places de personal laboral de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE). En el document «Annex 1» s'estableix el nombre de places oferides en el procés selectiu; concretament, per la categoria de «tècnic/a de grau mitjà», sense cap especialitat, es varen oferir un total de 5 places de concurs. 

2. El dia 23 de setembre de 2023 es va publicar la Resolució de la Presidenta de l'IBJOVE, de 21 de setembre, d'aprovació de la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació resultant dels mèrits al·legats de cada categoria/especialitat juntament amb l'oferiment de llocs de feina, en relació a la convocatòria del procés excepcional d'estabilització mitjançant els procediments selectius de concurs i de concurs-oposició per cobrir les places de personal laboral de l'IBJOVE (BOIB núm.131, de 23 de setembre).

3. La Base 11.2 de la convocatòria que regula el procés d'estabilització objecte de la present Resolució preveu el següent: 

«En la mateixa llista informativa es requerirà un nombre d'aspirants igual al 120% del nombre de places convocades seguint l'ordre de prelació de la llista informativa, perquè acreditin els mèrits i els requisits al·legats en la sol·licitud d'inscripció (Annex 5), que inclou la declaració responsable d'autobaremació, en el termini de 10 dies hàbils comptadors des del dia següent a la publicació de la llista, mitjançant el sistema que s'indiqui junt amb la llista informativa del ordre dels aspirants.

Així mateix, dins aquest termini els aspirants han de presentar un escrit d'elecció de llocs de treball oferts, per ordre de preferència. Si cal, es pot requerir un nombre addicional d'aspirants per acreditar els mèrits i requisits al·legats en la declaració responsable».

4. Un cop publicada l'esmentada Resolució de 21 de setembre, s'ha detectat una errada de càlcul en el contingut de l'apartat de l'ANNEX «GRUP B categoria/especialitat: Tècnic/a de grau mitjà», en relació al nombre de les persones aspirants requerides —seguint l'ordre de prelació de la llista informativa aprovada pel Tribunal corresponent— d'acreditar els mèrits i els requisits al·legats en la sol·licitud d'inscripció en els termes exposats en les Bases 12 i 13 de la convocatòria, atès que només s'inclouen cinc persones aspirants, quan per representar un nombre igual al 120% de les cinc places convocades d'aquesta categoria, tal com s'estableix en la Base 11.2 de la Convocatòria, s'haurien d'incloure sis persones aspirants.

5. D'acord amb l'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les administracions poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els actes. L'errada observada en el nombre de persones requerides es tracta inequívocament d'un error aritmètic, esmenable d'ofici. 

Fonaments de dret 

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que aquestes poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància de les persones interessades, els errors materials, de fet o aritmètics que existeixin en els seus actes.

2. L'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en actes i disposicions administratius correspon a l'òrgan que hagi dictat l'acte o disposició.

3. La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

4. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques que té per objecte els requisits de validesa i eficàcia dels actes administratius del procediment administratiu comú a totes les administracions públiques.

5. La Llei 5/2022, de 8 de juliol, de polítiques de Joventut de les Illes Balears.

6. La Disposició final tercera, de la Llei 6/2023, de 16 de març, d'àrees municipals d'impuls comercial de les Illes Balears, que modifica la Llei 5/2022, de 8 de juliol, que preveu que les potestats atribuïdes a l'IBJOVE les han d'exercir les persones que n'ocupen la presidència i la vicepresidència i també el consell d'administració de l'entitat, d'acord amb els estatuts.

7. El Decret Llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

8. L'Acord del Consell de Direcció de l'Institut Balear de la Joventut de 22 de maig de 2022, d'aprovació de l'oferta pública d'ocupació d'estabilització corresponent al personal laboral al servei de l'IBJOVE, en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública (BOIB núm. 69, de 28 de maig de 2022).

9. L'Acord del Consell d'Administració de l'IBJOVE, de 23 de novembre de 2022, d'aprovació de la modificació de l'acord del Consell de Direcció de l'IBJOVE de 22 de maig de 2022, de l'oferta pública d'ocupació d'estabilització corresponent al personal laboral al servei de l'IBJOVE, en el marc de la Llei 20/2021 del 28 de desembre, (BOIB núm. 160, de 10 de desembre de 2022).

10. La Convocatòria del procés excepcional d'estabilització (OPE) mitjançant els procediments selectius de concurs i de concurs-oposició per cobrir les places de personal laboral de l'IBJOVE (BOIB núm.169 de 29 desembre de 2022).

11. La Resolució de la Presidenta de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), de correcció d'errades de la Resolució de la Presidenta de l'IBJOVE, de 22 de desembre de 2022, per la qual s'aprova la convocatòria del procés excepcional d'estabilització mitjançant els procediments selectius de concurs i de concurs-oposició per cobrir les places de personal laboral de l'IBJOVE. (BOIB núm.13 de 28 de gener de 2023).

12. La Resolució de la Presidenta de l'IBJOVE del dia 22 de març de 2023, d'aprovació de la Llista provisional de sol·licituds admeses i excloses en relació a la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per cobrir les places del personal de L'IBJOVE.

13. La Resolució de la Presidenta de l'IBJOVE de dia 2 de maig de 2023, d'aprovació de la Llista definitiva de sol·licituds admeses i excloses en relació a la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per cobrir les places del personal de l'IBJOVE, publicada al (BOIB núm. 58, de 6 de maig).

14. El Decret 33/2023, de 26 de maig, d'aprovació dels estatuts de l'entitat pública empresarial Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), estableix al seu article 9 que el president o la presidenta és l'òrgan unipersonal superior de direcció de l'IBJOVE i el càrrec recau en la persona titular de la conselleria competent en matèria de joventut del Govern de les Illes Balears o a la persona en qui delegui.

15. Decret 38/2023, de 19 de juny, pel qual es disposa el cessament d'alts càrrecs de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb efectes des del dia anterior al de la constitució del Parlament de les Illes Balears com a conseqüència de les eleccions de 28 de maig de 2023, i disposa el cessament de la Senyora Marta

Carrió i Palou, com a directora general d'Infància, Joventut i Famílies de la Conselleria d'Afers Socials i Esports.

16. El Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, on es nomena a Catalina Cirer Adrover, consellera de Famílies i Afers Socials.

17. La Resolució de la presidenta de l'IBJOVE de dia 18 d'agost de 2023, per la qual es nomena director de l'IBJOVE a Tomás Amer Estarellas amb efectes de dia 21 d'agost de 2023.

18. L'Acord del Consell de Govern d'1 de setembre de 2023, pel qual es dona per assabentat del cessament i nomenament del director de l'IBJOVE. 

Per tot això, dicto la següent 

Resolució 

1. Rectificar l'error aritmètic detectat en l'Annex «GRUP B categoria/especialitat: Tècnic/a de grau mitjà», relatiu al llistat de persones aspirants requerides perquè acreditin els mèrits i els requisits al·legats en la sol·licitud d'inscripció (Annex 5), de la Resolució de la Presidenta de l'IBJOVE, de 21 de setembre de 2023, d'aprovació de la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació resultant dels mèrits al·legats de cada categoria/especialitat juntament amb l'oferiment de llocs de feina, en relació a la convocatòria del procés excepcional d'estabilització mitjançant els procediments selectius de concurs i de concurs-oposició per cobrir les places de personal laboral de l'IBJOVE, en els termes següents:

On diu:

Es requereix, atès el que estableix la base 11.2, que les persones aspirants següents acreditin tots els mèrits i els requisits al·legats en la sol·licitud d'inscripció en els termes exposats a la base 13 de la convocatòria, en el termini de 10 dies hàbils comptadors des del dia següent a la publicació de la llista:

• Moner Ensenyat, Maria del Carme ***6891**

• Nigorra Martorell, Eva Maria ***6916**

• Sastre Gomila, Gabriel ***3579**

• Solera Ripoll, Victoria Vanesa ***1474**

• Mateu Sastre, Andreu ***1340** 

Ha de dir: 

Es requereix, atès el que estableix la base 11.2, que les persones aspirants següents acreditin tots els mèrits i els requisits al·legats en la sol·licitud d'inscripció en els termes exposats a la base 13 de la convocatòria, en el termini de 10 dies hàbils comptadors des del dia següent a la publicació de la llista:

• Moner Ensenyat, Maria del Carme ***6891**

• Nigorra Martorell, Eva Maria ***6916**

• Sastre Gomila, Gabriel ***3579**

• Solera Ripoll, Victoria Vanesa ***1474**

• Mateu Sastre, Andreu ***1340**  

• Rigo Gost, Maria Magdalena ***316**

2. Atorgar a la persona aspirant que s'afegeix en el sisè lloc del llistat de persones requerides -en els termes exposats en el paràgraf anterior-, un termini de 10 dies hàbils comptadors des de la publicació d'aquesta Resolució al BOIB i al web de l'IBJOVE, perquè acrediti els mèrits i els requisits al·legats a la sol·licitud d'inscripció (Annex 5), que inclou la declaració responsable d'autobaremació, així com l'escrit d'elecció de llocs de treball oferts, per ordre de preferència, d'acord amb els termes exposats a la Base 13 de la convocatòria.

3. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al web de l'IBJOVE «http://ibjove.caib.es», d'acord amb el previst en la Base 5.1 de la Convocatòria.

Interposició de recursos 

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la Presidenta de l'Institut Balear de la Joventut en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. 

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (6 d'octubre de 2023)

La presidenta de l'IBJOVE  Catalina Cirer Adrover