Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE BÚGER

Núm. 633925
Aprovació definitiva modificació de l’Ordenança reguladora de la taxa per prestació de serveis i realització d’activitats en les instal·lacions esportives municipals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Búger, va acordar en sessió celebrada en data 27 de juliol de 2023 aprovar provisionalment la modificació de l'Ordenança reguladora de la taxa per prestació de serveis i realització d'activitats en les instal·lacions esportives municipals. Després de la tramitació corresponent i no haver-se presentat al·legacions ni suggeriments es procedeix a la seva publicació d'acord amb el que es disposa en l'article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i amb el següent tenor literal:

“ORDENANÇA FISCAL NÚM. 8

Reguladora de la taxa per

PRESTACIÓ DE SERVEIS I REALITZACIÓ D'ACTIVITATS EN LES INSTAL·LACIONS ESPORTIVES MUNICIPALS

Article 1. Fonament i naturalesa

A l'empara del prevista las articles 57 i 20.4 o) del text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals aprovat per Reial Decret Legislatiu

2/2004, de 5 de març (TRHL), de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 d'aquest text legal, aquest Ajuntament estableix la taxa per la prestació de serveis i la realització d'activitats en les instal·lacions esportives municipals que es regirà per la present Ordenança fiscal.

Article 2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació de serveis i la realització d'activitats de competència local en el instal·lacions esportives municipals.

Article 3. Subjectes passius

Són subjectes passius de la taxa, en concepte de contribuents, les persones físiques i jurídiques, així com les entitats a que es refereix l'article 35.4 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre General Tributària, que sol·licitin o es beneficiïn de la prestació de serveis o la realització d'activitats en els instal·lacions esportives municipals.

Article 4. Responsables

1. Són responsables tributaris les persones físiques i jurídiques determinades com a tals en els articles 41 i 42 de la Llei 58/2003. de 17 de desembre General Tributària.

2. La derivació de responsabilitat requerirà que, prèvia audiència de l'interessat, es dicti acte administratiu, en els termes previstos a la Llei General Tributaria.

Article 5. Beneficis Fiscals

1. Els alumnes del Col·legi Públic Els Molins de Búger i els equips del clubs esportius locals federats, -així com pel que respecte les activitats extraordinàries organitzades o patrocinades per l'Ajuntament – podran utilitzar gratuïtament les instal·lacions a que es

refereix la present Ordenança, en l'horari i en les dates que els mateixos centres i organismes proposin; a tal efecte, hauran de presentar, amb un mes d'antelació, la programació d'activitats a desenvolupar en cada trimestre natural, proposta que haurà d'obtenir l'aprovació de la Batlia o del regidor d'esports per delegació d'aquella. La Batlia o el Regidor d'esports, per delegació, resoldrà igualment les coincidències que es puguin plantejar entre les activitats programades per a dues o més entitats.

 

Article 6. Quota Tributaria

1. La quantia de la taxa es determinarà aplicant les tarifes següents:

PISCINA

MENORS DE 14 ANYS

A PARTIR DE 14 ANYS

Abonament diari individual

2,00 €

3,00 €

 

TENNIS

TARIFA PER HORA COMPLETA

Sense enllumenat

10,00 €

Amb enllumenat

+ 4,00 € complementaris per hora/fracció

Cursos privats

Conveni amb l'Ajuntament

Sense enllumenat

Amb enllumenat

 

PISTA MULTIESPORTIVA

TARIFA PER HORA COMPLETA

Sense enllumenat

30,00 €

Amb enllumenat

+10,00 € complementaris per hora/fracció

 

FUTBOL 7 (Camp de gespa)

TARIFA PER HORA COMPLETA

Sense enllumenat

35,00 €

Amb enllumenat

+10,00 € complementaris per hora/fracció

 

PÀDEL

TARIFA PER HORA COMPLETA

Sense enllumenat

16,00 €

Amb enllumenat

+ 4,00 € complementaris per hora/fracció

Cursos privats

Conveni amb l'Ajuntament

Sense enllumenat

Amb enllumenat

Article 7. Acreditament

La taxa s'acredita i s'inicia l'obligació de contribuir quan es presenta la sol·licitud del servei i/o activitat- a les oficines municipals o a les instal·lacions situades en el recinte esportiu –o en el moment d'entrada en les instal·lacions esportives, el qual no es durà a terme sense que s'hagi efectuat el pagament corresponent.

Article 8. Règim de declaració i d'ingrés

1. El pagament de les tarifes pels usuaris que no tenen cap abonament s'efectuarà en el moment de la sol·licitud del servei i/o activitat o en el moment d'entrada en el recinte esportiu per a la utilització de dites instal·lacions.

2. El pagament es farà a les oficines municipals i/o a les instal·lacions esportives situades en el recinte.

3. Els imports recaptats s'ingressaran mensualment als comptes restringits oberts a aquest objecte i es liquidaran a la Tresoreria municipal amb la periodicitat que determini l'Ajuntament, seguint les instruccions que, en aquest efecte, roman autoritzada a dictar la Tresoreria Municipal.

Article 9. Bonificacions

S'aplicarà una bonificació del 50% en totes les activitats esportives menys en la piscina que serà del 100% per totes aquelles persones que estiguin empadronats a Búger.

Article 10. Infraccions i sancions

1. Les infraccions i sancions en matèria tributària es regeixen pel que disposen els articles 178 i següents de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària.

2. El personal encarregat del cobrament de la taxa és responsable de la defraudació que es pugui produir en l'expedició dels comprovants, amb la penalització conseqüent d'acord amb les disposicions legals vigents.

Disposició final.

La present Ordenança fiscal entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació íntegra en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i regirà fins la seva modificació o derogació expressa”

 

Document signat electrònicament (6 d'octubre de 2023)

El batle Pere Torrens Escalas