Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 633692
Decret de la Presidència del Consell Insular de Menorca núm. 197/2023, de 27 de setembre, relatiu al nomenament dels membres del Consell Rector de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera (exp. 03125-2023-000009)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist l'acord del Ple del Consell Insular de Menorca, adoptat en sessió ordinària de dia 21 d'octubre de 2019, pel qual s'aprova definitivament la modificació dels estatuts de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, com a organització especialitzada sense personalitat jurídica pròpia dependent del Consell Insular de Menorca i adscrita al Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera;

Atès que els estatus de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera estableixen que aquesta s'estructura internament en quatre òrgans de caràcter executiu - la Presidència, la Vicepresidència, la Gerència i el Consell Rector - i tres òrgans de caràcter bàsicament consultiu - el Consell Social, el Consell Científic i la Junta de Batles de la Reserva;

Atès que l'article 10 dels estatuts abans esmentats preveu expressament que el Consell Rector de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera estarà integrat pels membres següents:

El/la president/a, el/la vicepresident/a, Els/les consellers/es executius que encapçalen els corresponents departaments en què s'estructura el Consell Insular de Menorca. En cas de vacant, absència o malaltia, els consellers han de ser substituïts pel director insular que correspongui, Un/a batle/batlessa, en representació dels vuit ajuntaments de l'illa, elegit per la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca. El/la gerent, amb veu però sense vot, El/la secretari/ària, amb veu però sense vot.

Vista la disposició transitòria primera dels estatuts de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera què estableix que “del moment de l'entrada en vigor d'aquests estatuts, l'Agència restarà adscrita al Departament de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca.

Vista la disposició transitòria segona, què estableix que la designació de la persona que exerceix la Gerència s'ha de produir un cop es renovi el Consell Insular de Menorca en la seva totalitat a conseqüència de la celebració de les eleccions a consells insulars que tenguin lloc després de l'aprovació definitiva de la reforma d'aquests estatuts, i com a molt tard dins dels dos anys comptadors de la data de la referida aprovació definitiva.

Fins a la seva designació, les funcions pròpies de la Gerència seran assumides per la persona que exerceixi la direcció insular de l'Agència de la Reserva de Biosfera.

Vist el nomenament de directors insulars que s'estableix en el Decret de Presidència núm. 98 de data 12-7-2019) (BOIB 97 de 13-7-2023) en la qual es nomena al senyor David Vidal Seguí director insular de Reserva de Biosfera.

Vista l'estructura departamental i l'estructura interna dels departaments que s'estableix en el decret de Presidència núm. 91 de data 10-7-2023 (BOIB núm. 95 d'11-7-2023) i el decret de Presidència núm. 95 de data 11-7-2023 (BOIB ext. 97 de 13-7-2023) respectivament.

Atès finalment la proposta de la Comissió de Batles en relació amb el nomenament com a membres del Consell Rector.

De conformitat amb les atribucions que em confereix la normativa vigent i, en particular, la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars;

RESOLC:

PRIMER. Nomenar vicepresident del Consell Rector de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, el senyor José Simón Gornés Hachero, conseller executiu cap del Departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació.

SEGON. Designar com a vocals titulars i suplents del Consell Rector de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera les persones següents:

- Titular: Sra. Núria Torrent Pallicer, consellera executiva del Departament d'Ordenació Territorial i Turística

- Suplent: Sra. Concepción Gómez Martí, directora insular d'Ordenació Territorial i turística

- Titular: Sra. Carmen Reynés Calvache, vicepresidenta primera i consellera executiva del Departament de Benestar Social

- Suplent: Sr. Daniel García del Mar, director insular d'Atenció Social

- Titular: Sr. Juan Manuel Delgado Díaz, conseller executiu del Departament de Mobilitat

- Suplent: Sra. Adah García Orozco, directora insular de Transports

- Titular: Sr. Juan Domingo Pons Torres, conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports

- Suplent: Sr. Rafael Quintana Villalonga, director insular de Joventut i Esports

- Titular: Sra. Maria Antonia Taltavull Fernández, consellera executiva del Departament d'Economia i Serveis Generals

- Suplent: Sra. Sandra Beltrán Moll, directora insular d'Economia

- Titular: Sra. Maria Teresa de Medrano de Olives, consellera executiva del Departament d'Habitatge, Agenda Urbana, Innovació i Ocupació

- Suplent: Sr. Ricardo Galí Asmarats, director insular d'Habitatge, Agenda Urbana, Innovació i Ocupació

- Titular: Sra. Maria Dolores Tronch Folch, alcaldessa de l'Ajuntament de Sant Lluís

- Primer suplent: Sr. Hèctor Pons Riudavets, alcalde de l'Ajuntament de Maó

TERCER. Designar el senyor David Vidal Seguí, director insular de Reserva de Biosfera, com a membre del Consell Rector, amb veu i sense vot, qui assumirà les tasques de gerència d'acord amb la disposició transitòria segona dels estatuts de l'Agència.

QUART. Designar el Sr. Octavi Pons Castejón, oficial major del Consell Insular de Menorca, secretari del Consell Rector, amb veu i sense vot, i a la senyora Rosa Salord Olèo, secretària del Consell Insular, com a suplent.

CINQUÈ. Donar compte d'aquest decret al Ple en la propera sessió que tengui perquè el ratifiqui.

SISÈ. Notificar aquest decret a les persones interessades i disposar la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de que tengui efectes des de la data en què s'hagi dictat.

 

Maó, 29 de setembre de 2023

Per delegació del president,  El secretari en funcions Octavi Pons Castejón (DP 129/2023, de 27 de juliol) (BOIB núm. 106 de 29-7-2023)