Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 629914
Resolució de la consellera executiva d’Hisenda i Funció Pública mitjançant la qual es convoca el procés de reclassificació del personal funcionari del Servei de Bombers del Consell Insular de Mallorca amb les categories de bomber-a conductor-a i de caporal-a

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. El punt 1 de la disposició addicional segona de la Llei 17/2019, de 8 d'abril, de concessió de crèdits suplementaris per atendre despeses inajornables derivades de sentències judicials pendents de pagament en l'àmbit de la Llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible a les Illes Balears, amb càrrec als pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2018, i de modificació del Decret llei 2/2018, de 18 d'octubre, pel qual s'estableixen ajudes i altres mesures urgents per reparar les pèrdues i els danys produïts per les pluges intenses i les inundacions del dia 9 d'octubre de 2018 a la comarca de Llevant de Mallorca, determina que els cossos de bombers de les administracions locals pertanyen a l'escala d'administració especial i que cada administració local classificarà el personal funcionari operatiu dels serveis de prevenció i extinció d'incendis (SPEIS) d'acord amb l'estructura de subescales, classes i categories que preveu, de forma que els/les caporals –les i caporals –les especialistes, els/les bombers –res i bombers –res especialistes i els/les operadors –res de comunicacions resten enquadrats dins el subgrup C1, escala operativa bàsica, subescala de serveis especials i classe d'extinció d'incendis.

En el punt 4 de la mateixa disposició addicional es prescriu que les administracions locals, en el termini de cinc anys des de l'entrada en vigor d'aquesta Llei, adaptaran les seves relacions de llocs de treball a allò que disposen els apartats anteriors i que, igualment, en el termini de cinc anys, els funcionaris de l'escala operativa bàsica passaran a integrar-se en el subgrup C1, un cop acreditada la formació i superat el procés selectiu que es determini.

Atès això, el termini per procedir a la reclassificació d'aquest personal finalitza el proper 7 de maig de 2024.

2. Mitjançant la Resolució del conseller d'Hisenda i Funció Pública de 6 de juny de 2023 (BOIB núm. 78, de 13 de juny de 2023) s'han aprovat les bases que han de regir la convocatòria del procés de reclassificació del personal funcionari del Servei de Bombers del Consell Insular de Mallorca amb les categories de bomber –a conductor–a, caporal–a i operador–a de comunicacions, derivat del canvi d'enquadrament d'aquestes places del subgrup C2 al subgrup C1.

D'acord amb la base 5.1, en data 15 de setembre de 2023 s'ha dictat la Resolució de la consellera d'Hisenda i Funció Pública que ordena la publicació de les bateries de preguntes del procés de reclassificació del personal funcionari del Servei de Bombers del Consell Insular de Mallorca de les categories de bomber–a conductor–a, caporal–a i operador–a de comunicacions, derivat del canvi d'enquadrament d'aquestes places del subgrup C2 al subgrup C1.

3. D'acord amb l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estan obligats a relacionar-se mitjançant medis electrònics amb les Administracions Públiques els empleats de les administracions públiques per als tràmits i actuacions que realitzin amb elles per raó de la seva condició d'empleat públic.

4. Correspon al conseller executiu o consellera executiva d'Hisenda i Funció Pública l'adopció de la present resolució, per delegació del Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, segons acord d'aquest òrgan adoptat en sessió ordinària de 28 de setembre de 2022 (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022).

Per tot el que s'ha exposat, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer.- Convocar el procés de reclassificació del personal funcionari del Servei de Bombers del  Consell Insular de Mallorca amb les categories de bomber–a conductor–a i caporal–a, derivat del canvi d'enquadrament d'aquestes places del subgrup C2 al subgrup C1, d'acord amb les bases que han de regir la convocatòria aprovades per la Resolució del conseller d'Hisenda i Funció Pública, de 6 de juny de 2023, (BOIB núm. 78, de 13 de juny de 2023).

Segon. Publicar la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en la Seu electrònica del Consell de Mallorca.

Tercer. Establir un termini de vint dies naturals per presentar sol·licituds comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Quart. Establir que la sol·licitud s'ha de complimentar a traves del tràmit electrònic que es troba a la Seu electrònica del Consell de Mallorca (http://seu.conselldemallorca.net).

Cinquè. Establir que amb la llista definitiva de persones aspirants admeses i excloses que es publicarà a la Seu electrònica del Consell de Mallorca, s'inclourà la informació relativa als dos dies diferents per realitzar l'exercici del procediment de selecció previst a la base 5, la hora i el lloc on es durà a terme, així com el llistat de les persones que han d'assistir cada un dels dies.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació d'aquest recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no s'ha rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

 No obstant això, si escau,  es pot interposar qualsevol altre recurs que consideri oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (5 d'octubre de 2023)

La consellera executiva del Departament d'Hisenda i Funció Pública (Per delegació del Consell Executiu, segons acord de dia 28 de setembre de 2022, BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022) Maria Pilar Bonet Escalera