Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 633463
Acord del Consell de Govern de 6 d’octubre de 2023 pel qual es nomena el coordinador del Servei d’Ocupació de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Servei d'Ocupació de les Illes Balears es va crear mitjançant la Llei 7/2000, de 15 de juny, com a organisme autònom dotat de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar, adscrit a la conselleria competent en matèria de treball.

Actualment, de conformitat amb el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol), estableix a l'Annex 1 que el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) s'adscriu a la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia.

L'article 15.bis del Decret 22/2020, de 24 de juliol, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears estableix que el Consell de Direcció del SOIB pot crear el càrrec de coordinador o coordinadora amb funcions vinculades amb els objectius generals que s'enumeren en l'apartat 2 d'aquest article, d'acord amb el que preveu l'article 20.5 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. En aquest cas, el coordinador o la coordinadora ha de dependre orgànicament de la Direcció del SOIB i funcionalment de la Direcció i la Vicepresidència, i ha d'estar sotmès a la relació laboral especial d'alta direcció.

D'acord amb això, a la sessió ordinària del Consell de Direcció núm. 2/2018, de data 9 de febrer de 2018, el Consell de Direcció del SOIB va crear la figura del càrrec de coordinador o coordinadora del SOIB.

En la sessió ordinària 3/2023, de 3 d'octubre de 2023, s'informa de la proposta de nomenament del senyor Sebastián Sansó Bonet, com a coordinador del SOIB, a proposta del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia.

D'altra banda, l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que correspon al Consell de Govern, per mitjà d'un acord, el nomenament i el cessament de les persones titulars de la gerència i dels altres òrgans unipersonals de direcció dels organismes autònoms. El nomenament i el cessament s'han de fer a proposta de la persona titular de la conselleria d'adscripció de l'ens, oït prèviament l'òrgan col·legiat superior de direcció de l'ens, i s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el termini màxim de deu dies.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, en la sessió de 6 d'octubre de 2023, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Nomenar el senyor Sebastián Sansó Bonet coordinador del Servei d'Ocupació de les Illes Balears que tendrà efectes amb data de la signatura del contracte d'alta direcció.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 6 d'octubre de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens