Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 633454
Acord del Consell de Govern de 6 d’octubre de 2023 pel qual es nomena la directora de l’Institut d’Estadística de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 21 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix un règim diferenciat pel que fa al nomenament o designació i al cessament o destitució de les persones titulars de la gerència i dels altres òrgans unipersonals de direcció de les entitats instrumentals autonòmiques, en funció de la naturalesa jurídica de l'ens, segons si es tracta d'organismes autònoms —en què aquesta funció correspon en tot cas al Consell de Govern— o d'altres ens instrumentals.

D'acord amb l'article 1.1 del Decret 128/2007, de 5 d'octubre, d'organització i funcionament de l'Institut d'Estadística de les Illes Balears, aquest Institut és una entitat autònoma amb personalitat jurídica pròpia, autonomia financera i capacitat d'obrar per al compliment de les seves funcions.

Segons la lletra a) de l'apartat 4 de la disposició transitòria segona de la Llei 7/2010, les entitats autònomes equivalen als organismes autònoms de l'article 2.1.a) d'aquesta Llei.

L'article 8.1 del Decret 128/2007 esmentat disposa que la persona que ocupa la direcció de l'Institut és nomenada pel Consell de Govern a proposta de la persona titular de la conselleria competent en matèria d'estadística, i té la categoria d'alt càrrec, assimilat al de director general.

Al seu torn, i d'acord amb l'article 5.2 del Decret 128/2007 esmentat, el càrrec de president recau en la persona titular de la conselleria competent en matèria d'estadística, que avui és el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació.

Doncs bé, l'Institut d'Estadística de les Illes Balears està adscrit a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, de conformitat amb l'annex 1 del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. D'altra banda, mitjançant el Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, es va nomenar el senyor Antoni Costa Costa com a conseller d'Economia, Hisenda i Innovació.

La Direcció General de Pressuposts i Finançament i la Direcció General de Funció Pública han emès l'informe respectiu previst en el segon paràgraf de l'article 20.5 de la Llei 7/2010, amb caràcter previ al nomenament de la directora de l'Institut d'Estadística de les Illes Balears.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, en la sessió de dia 6 d'octubre de 2023, adoptà entre d'altres l'Acord següent:

Primer. Nomenar la senyora Bàrbara Barceló Riera com a directora de l'Institut d'Estadística de les Illes Balears, d'acord amb el que estableixen el primer paràgraf de l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 8.1 del Decret 128/2007, de 5 d'octubre, d'organització i funcionament de l'Institut d'Estadística de les Illes Balears.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i disposar que tengui efectes des del dia 18 d'octubre de 2023.

 

Palma, 6 d'octubre de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens