Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 632499
Resolució del director de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual es deleguen funcions en el director adjunt de l’Institut d’Estudis Baleàrics

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

Mitjançant el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) s'adscriu a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports.

D'altra banda, l'article 8 del Decret 48/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics, modificat pel Decret 77/2023, d'1 de setembre, estableix els òrgans que integren l'ens, entre els quals es troben el president, el director i el director adjunt.

Una de les funcions del director adjunt, d'acord amb l'article 17 dels Estatuts, és realitzar les despeses i atendre els pagaments dins els límits que li delegui el director. El mateix article preveu que el director adjunt podrà exercir aquelles funcions que, tant el Consell de Direcció, com el president o el director, poden encomanar-li expressament o delegar-li, en l'àmbit de les seves competències respectives.

L'Administració de la Comunitat Autònoma ha d'actuar d'acord amb el principi constitucional d'eficàcia (art. 103.2 CE) i, per tant, és aconsellable delegar en el director adjunt de l'IEB l'exercici de determinades competències pròpies del director, per tal d'agilitar les actuacions de l'IEB.

Atès aquest principi i d'acord amb els articles 25 i 31 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, sobre delegació de competències, dict la següent

Resolució

1. Delegar en el director adjunt la funció de realitzar les despeses i atendre els pagaments sense més límits que els establerts per la normativa vigent.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Disposar que aquesta Resolució esdevingui efectiva des del dia en què es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 6 d'octubre de 2023)

El director de l'Institut d'Estudis Baleàrics Llorenç Perelló Rosselló