Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 629333
Retribucions de la secretaria tècnica del Departament de Benestar Social, Família i Igualtat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Que el Ple del Consell Insular d'Eivissa, en sessió ordinària de dia 29 de setembre de 2023, va aprovar la següent proposta:

«Havent-se presentat una proposta, amb la declaració prèvia d'urgència, del tenor següent:

Desprès de les eleccions del passat dia 28 de maig de 2023, d'acord amb allò previst a l'article 64.5 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears (segons la redacció donada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, que el va reformar; en endavant EAIB) i els articles 16 i 20 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars (LCI), el dia 23 de juny de 2023 es va constituir el Consell Insular d'Eivissa i va prendre possessió del seu càrrec el seu president.

A l'EAIB es determina que els consells insulars estableixen la seva organització d'acord amb la Constitució i el propi Estatut (article 62).

Així mateix, la LCI, preveu a l'article 13.1 que els consells insulars, mitjançant els reglaments orgànics respectius i altres normes que els despleguin o completin, estableixen la seua organització d'acord amb l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i aquesta llei, en el marc del que disposa la legislació bàsica de règim jurídic de les administracions públiques; i preveu a l'article 21. 1, lletra g que correspon al president:

g) Dictar els decrets de creació i extinció dels departaments insulars en el marc del reglament orgànic, d'acord amb l'article 31 d'aquesta llei.

I a l'article 35 (secretaris tècnics), apartat 1, estableix que:

1. Els secretaris tècnics són òrgans directius per a la gestió dels serveis comuns d'un o més departaments.

I prèviament, a l'article 34.1, la LCI preveu que:

  • Els òrgans directius s'integren en l'estructura dels departaments d'acord amb el que disposa el decret de la presidència corresponent.

I a l'apartat 4 d'aquest mateix article s'estableix que els titulars dels òrgans de direcció exerceixen el seu càrrec en règim de dedicació exclusiva.

Pel Decret de Presidència núm. 2023000746 de data 21 de setembre de 2023, s'ha modificat el Decret de Presidència núm. 2023000467, de 28 de juny de 2023, d'estructura del Govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de Departaments, pel que fa a la creació de la Secretaria Tècnica del Departament de Benestar Social, Família i Igualtat.

L'article 38 (Règim retributiu) de la LCI disposa que:

Les retribucions de les persones titulars dels òrgans directius es fixen d'acord amb la normativa pressupostària i són públiques en els termes que preveu la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

L'article 17 (Atribucions) de la LCI disposa que correspon al ple:

v) Fixar les retribucions dels membres del ple, del president, dels membres del consell executiu i dels òrgans directius.

Per tot l'anterior, de conformitat amb les atribucions que té conferides, aquesta Presidència proposa al Ple l'adopció del següent

ACORD

PRIMER. Establir la retribució anual de la Secretaria Tècnica del Departament de Benestar Social, Família i Igualtat, creada per Decret de Presidència 2023000746, en la quantitat de 49.845,35 euros, distribuïda en catorze pagues.

En tot cas, la persona que sigui nomenada secretari/secretària tècnic/tècnica que tenguin la consideració de funcionari/ria o personal laboral del Consell Insular d'Eivissa o d'altra Administració pública, conservaran la seua retribució bruta anual en el moment en què siguin nomenades en cas que aquesta fos d'un import superior a l'establert en aquest apartat.

SEGON. Tramitar les corresponents modificacions pressupostàries, si escau, que siguin necessàries per fer efectiu aquest acord.

TERCER. Queden derogades totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al que estableix aquest acord.

QUART. Publicar el present acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, per a general coneixement.

CINQUÈ. Publicar el contingut d'aquest acord en la Seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa.»

 

Eivissa, 5 d'octubre de 2023

El cap de servei de Recursos Humans Agustin Goerlich López