Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE BUNYOLA

Núm. 626539
Acord de Ple d'aprovació inicial de traspàs de competències favor de l’ELM Palmanyola en matèria de gestió de l'escola infantil de 0-3 anys

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per Acord de Ple en Sessió Ordinària de data 07/09/2023, es va aprovar inicialment la proposta de traspàs d'una nova competència a favor de l'Entitat Local Menor de Palmanyola en matèria de gestió de l'escola infantil de 0-3 anys l'EIEL MESMENUTS d'educacio infantil, que literalment diu:

Expedient núm.: 2777/2023 Procediment: Delegacions i Avocacions de competències

ACORD DEL PLE D'APROVACIÓ INICIAL DE TRASPÀS DE COMPETÈNCIES

Vist que amb data 29 d'agost de 2023 es va iniciar per l'Alcaldia l'expedient relatiu a aprovar inicialment la proposta de traspàs d'una nova competència a favor de l'ELM Palmanyola en matèria de gestió de l'escola infantil de 0-3 anys l'EIEL MESMENUTS d'educació infantil.

Donat que l'Excm. Ajuntament de Bunyola ostenta la competència per a la gestió de les escoles infantils situades en els termes d'aquesta localitat, com a competència  en virtut del que es disposa en l'article 29.2 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears que estableix a l'apartat p) que els municipis de les Illes Balears, en el marc de les lleis, tenen en tot cas competència pròpia pel que fa a la “planificació, ordenació i gestió de l'educació infantil i participació en el procés de matriculació en els centres públics i concertats del terme municipal, manteniment i aprofitament, fora de l'horari escolar, dels centres públics, i calendari escolar. Gestió de la utilització de les instal·lacions esportives dels centres públics en horari extraescolar”, i que, per tant, pot cedir o traspassar la mateixa a l'entitat d'àmbit inferior ja assenyalada.

I vist l'Informe de Secretaria de data 29 d'agost de 2023, favorable al traspàs de la competència a favor de l'ELM Palmanyola en matèria de gestió de l'escola infantil de 0-3 anys l'EIEL MESMENUTS d'educació infantil, que requerirà el vot de la majoria absoluta del membres del Ple de la Corporació.

ACORD DE PLE

PRIMER. Aprovar inicialment la proposta de traspàs de la competència a favor de l'ELM Palmanyola en matèria de gestió de l'escola infantil de 0-3 anys l'EIEL MESMENUTS d'educació infantil.

SEGON. Donat que la gestió de l'escola infantil situada, dins l'àmbit territorial de l'ELM Palmanyola, a l'edifici on està ubicada l'EIEL MESMENUTS d'educació infantil, no representa cap despesa econòmica per l'Ajuntament de Bunyola, el traspàs de dita competència no ha de venir acompanyada de cap transferència de quantia econòmica i queda constatat que la referida ELM Palmanyola ostenta els suficients ingressos per a suportar les despeses derivades de l'execució de la referida competència.

TERCER. Sotmetre aquest acord a informació pública per termini de quinze (15) dies mitjançant la inserció d'anunci en el Butlletí Oficial dels Illes Balears, podent examinar els interessats l'expedient i formular al·legacions o reclamacions. Transcorregut aquest termini, si no es presentessin al·legacions, s'entendrà aprovat definitivament el present Acord.

El que li tramito, als efectes oportuns, per a la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el previst en l'article 9.3 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

 

Document signat electrònicament (4 d'octubre de 2023

El batle-president Juan Antonio Riera Llabrés)