Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'ECONOMIA, HISENDA I INNOVACIÓ

Núm. 603532
Resolució del conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, a proposta de la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, per la qual s'autoritza la cessió d'ús gratuïta i temporal de la segona planta de l’immoble ubicat al carrer Jeroni Antich, 5, de Palma (Exp. SP 113/2023)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data de la firma electrònica la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. El local dúplex 2º-2ª, 3º-3ª, situat al carrer Jeroni Antich, 5, de Palma, es trobava adscrit a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge per Resolució del director general de Cooperació Local i Patrimoni de 6 de juliol de 2020.

2. Les referències de l'immoble són les següents:

Actiu fix terreny: 100000002273-0

Actiu fix construccio: 100000002330-0

Referència cadastral: 9809801DD6890H0028MO

IDUFIR 07042000882319

3. El 22 de març de 2023 la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni va autoritzar la desascripció de l'immoble a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge i adscriure provisionalment l'immoble a la conselleria competent en matèria de Patrimoni, en aquell moment la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors.

4. El 12 de setembre de 2023 va tenir entrada a la Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni, VALIB 225695, un ofici de la directora general d'Infància, Joventut, Famílies, Igualtat i Diversitat, de la Conselleria de Famílies i Afers Socials on sol·licita la cessió gratuïta d'ús de la segona planta de l'immoble per ubicar la seu del Consell de Joventut. També va haver una petició d'adscripció de la tercera planta  d'aquest immoble per part de la Conselleria de d'Educació i Universitats per ubicar la seu del Consell Escolar.

5. El 20 de setembre de 2023 la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni va dictar resolució d'inici de l'expedient.

Fonaments de dret

1. Els articles 63, 64 i 87.g, inclosos en la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del Patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Els articles 128, 129 i 130 del Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del Patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. L'article 61 de la Llei 5/2022, de 8 de juliol, de polítiques de joventut de les Illes Balears.

4. El Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. El Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears.

6. Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. Decret 56/2023, de 21 de juliol, pel qual es disposa el nomenament d'alts càrrecs de la conselleria, d'Economia, Hisenda i Innovació.

Proposta de Resolució

Propòs al conseller d'Economia, Hisenda i Innovació que dicti resolució en els termes següents:

1.   Autoritzar la cessió d'ús gratuïta i temporal de la segona planta de l'immoble situat al carrer Jeroni Antich, 5, de Palma, per ubicar la seu del Consell de Joventut, per un període de vint anys a comptar des de la firma de l'acta d'entrega.

2. Establir, per a la cessió, les característiques següents:

a) L'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears pot revocar la cessió, en qualsevol moment i  amb un preavís de tres mesos, per raó de preveure la immediata afecció o explotació del bé cedit o per altres raons motivades d'interès públic prevalent.

b) La cessió gratuïta d'ús comporta l'obligació de la cessionària de l'assumpció de les despeses de conservació i manteniment així com les obligacions tributàries que es derivin de la titularitat i ús de l'immoble i de retornar l'objecte de la cessió d'ús a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears quan s'acabi la cessió. L'immoble quedarà compartit per dues conselleries i en virtut del deure d'administració i conservació, hauran d'adoptar o subscriure els acords necessaris relatius al seu ús i manteniment.

3.  Notificar aquesta Resolució a les parts interessades.

4.  Anotar les característiques de la cessió d'ús en l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que esgota la via administrativa— es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se notificat i publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015,  d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà d'haver-se notificat i publicat la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 22 de setembre de 2023)

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació Antoni Costa Costa

La directora general proposant Susana Fátima Pérez Sánchez