Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 599205
Decret de Presidència núm. 2023000746, de data 21 de setembre de 2023, de modificació del Decret de Presidència núm. 2023000467, de 28 de juny de 2023, d’estructura del Govern del Consell Insular d’Eivissa i creació de Departaments, pel que fa a la creació de la Secretaria Tècnica del Departament de Benestar Social, Família i Igualtat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que en data 21 de setembre de 2023, el president del Consell Insular d'Eivissa va dictar el següent decret:

"La Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars (LCI), preveu a l'article 2 (Naturalesa dels consells insulars), apartat 3, que les illes, com a entitats locals dotades de personalitat jurídica pròpia i d'autonomia per a la gestió dels seus interessos, disposen de les potestats administratives pròpies de les administracions públiques territorials, entre les quals hi ha, dins l'esfera de les seues competències, la potestat d'autoorganització.

L'article 31 (Departaments insulars) de la LCI (que dedica el títol II a l'organització dels consells insulars) disposa:

1. L'administració de cada consell insular s'organitza en departaments per a l'exercici de competències que corresponen als diferents sectors funcionals homogenis de l'activitat administrativa de la institució.

2. Per decret de la presidència es determina el nombre, la denominació, l'estructura bàsica, l'àmbit funcional dels departaments insulars i, quan escaigui, l'abast de les atribucions dels òrgans que en formen part.

En aquest sentit, després de la constitució de la nova Corporació, es va dictar el Decret de Presidència núm. 2023000467, de data 28-6-2023, d'estructura del Govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de Departaments (BOIB núm. 88, de 29-6-2023).

Ara, per raons organitzatives i de funcionament dels serveis, es vol crear una Secretaria Tècnica en el Departament de Benestar Social, Família i Igualtat.

Segons la LCI els consells insulars s'estructuren en òrgans de govern i òrgans d'administració (article 13.2).

L'article 14 preveu:

.../...

2. Són òrgans d'administració, ordenats jeràrquicament, els òrgans superiors i els òrgans directius, com també qualsevol altre establert per llei o per reglament orgànic. Les persones titulars dels òrgans superiors i directius tenen la condició d'alts càrrecs de l'administració insular.

3. Són òrgans superiors els consellers executius.

4. Són òrgans directius:

a) Els secretaris tècnics.

b) Els directors insulars.

c) Els que determini el reglament orgànic amb aquest caràcter.

.../...

L'article 34 (Disposicions generals) de la LCI disposa que:

1. Els òrgans directius s'integren en l'estructura dels departaments d'acord amb el que disposa el decret de la presidència corresponent.

L'article 35.1 de la LCI preveu que:

1. Els secretaris tècnics són els òrgans directius per a la gestió dels serveis comuns d'un o més departaments.

D'altra banda, de conformitat amb l'article 17 (Atribucions), apartat 1, corresponen al ple les atribucions següents:

v) Fixar les retribucions dels membres del ple, del president, dels membres del consell executiu i dels òrgans directius.

En conseqüència, s'haurà d'elevar al Ple proposta d'acord per a la fixació de la retribució d'aquest òrgan directiu.

Per tot l'anterior, en virtut de les atribucions que legalment tenc conferides,

DECRET

Primer. Modificar el Decret de Presidència núm. 2023000467, de 28-6-2023, d'estructura del Govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de Departaments (BOIB núm. 88, de data 29-6-2023) en el sentit d'afegir-hi un nou apartat, el QUART bis, amb la següent redacció:

QUART bis- En l'estructura del Departament de Benestar Social, Família i Igualtat, hi haurà, també, la Secretaria Tècnica del Departament.

Segon. Dur a terme les actuacions administratives escaients perquè s'elevi al Ple proposta d'acord per a la fixació de la retribució d'aquest òrgan directiu.

Tercer. Aquest decret entrarà en vigor el dia de la seua publicació en el BOIB.

Quart. Publicar el contingut d'aquest decret en la Seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa.

Cinquè. Donar compte d'aquest decret al proper Ple que se celebri."

 

Eivissa, 22 de setembre de 2023

El cap de servei de Secretaria General Antoni Riera Buforn