Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 592622
Resolució del conseller de Turisme, Cultura i Esports per la qual es concedeix el Premi Aina Moll en el marc de l’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana de l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. D'acord amb el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Direcció General de Cultura, adscrita a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, té les competències en matèria de difusió i foment de la cultura.

2. Així mateix, segons el mateix Decret 12/2023, l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) queda adscrit a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports com a ens del sector públic instrumental autonòmic. Per la seva banda, mitjançant el Decret 77/2023, d'1 de setembre, es modifiquen els Estatuts de l'IEB, de manera que, entre d'altres, aquest ens té com a finalitats l'ensenyament i la normalització lingüística de la llengua catalana, així com la seva promoció i foment.

3. El 25 de maig de 2023 es va publicar, en el BOIB núm. 69, la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es convoca el III Premi Aina Moll en el marc de l'Escola d'Estiu de Lingüística Catalana per a l'any 2023.

4. El 30 d'agost 2023 es va reunir el jurat del Premi Aina Moll per examinar i avaluar les sol·licituds d'acord amb els criteris establerts en aquesta convocatòria. El jurat ha motivat l'avaluació i la qualificació de les sol·licituds que preveu el punt 7 de la convocatòria, d'acord amb els requisits i els criteris de preferència que s'hi estableixen. D'aquesta reunió, en consta l'acta a l'expedient.

5. El jurat va acordar atorgar el Premi Aina Moll a la comunicació que va obtenir la puntuació més alta, titulada «Lingüística de corpus aplicada a l'anàlisi de sinònims: ampliant i explotant la informació metalingüística de les obres lexicogràfiques», d'Elena Ríos Cantavella, alumna de la Universitat Jaume I, per la maduresa investigadora, la qualitat de la presentació i la possibilitat de continuïtat del treball.

6. S'ha comprovat que la senyora Elena Ríos Cantavella està al corrent del compliment de les seves obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

7. En data 12 de setembre de 2023 el director general de Cultura ha dictat la proposta de resolució per la qual es concedeix una subvenció, i s'autoritza i es disposa la despesa, a favor d'Elena Ríos Cantavella com a guanyadora del Premi Aina Moll en el marc de l'Escola d'Estiu de Lingüística Catalana per a l'any 2023.

8. En la mateixa data es va notificar mitjançant la publicació a l'apartat «Serveis» de la pàgina web de l'Institut d'Estudis Baleàrics (www.iebalearics.org).

9. En data 13 de setembre de 2023 la senyora Elena Ríos Cantavella ha acceptat la subvenció que se li ha concedit.

Fonaments de dret

1. L'article 35 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, que estableix que un dels objectius dels poders públics de la Comunitat Autònoma és la normalització de la llengua catalana.

2. L'article 86 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, que estableix que correspon al Govern de les Illes Balears, en les matèries de la seva competència, l'exercici de l'activitat de foment, sens perjudici de l'activitat que correspon a l'Estat.

3. L'article 4 de la Llei 3/1986, de 29 d'abril, de normalització lingüística a les Illes Balears, que estableix que els poders públics han d'adoptar les mesures necessàries per a la promoció, el coneixement i l'ús normal de la llengua catalana.

4. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

5. La Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

7. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

9. El Decret 77/2023, d'1 de setembre, de modificació del Decret 48/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics; del Decret 64/2002, de 3 de maig, de creació del Consell Social de la Llengua Catalana, i del Decret 36/2011, de 15 d'abril, pel qual es crea la Comissió de Toponímia de les Illes Balears.

10. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura.

11. La Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es convoca el III Premi Aina Moll en el marc de l'Escola d'Estiu de Lingüística Catalana per a l'any 2023.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Concedir el Premi Aina Moll, valorat en 3.000 €, amb càrrec a la partida pressupostària 21601 455B01 48000 00 del pressupost de l'exercici de 2023, a Elena Ríos Cantavella, amb número de DNI ***8007**.

2. Notificar aquesta resolució de concessió mitjançant la publicació en el BOIB.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Turisme, Cultura i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 15 de setembre de 2023)

El director general de Cultura Per delegació de competències segons la Resolució del conseller de Turisme, Cultura i Esports (BOIB núm. 107, d'1/08/2023) Pedro Vidal Monserrat