Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 600852
Acord del Consell de Govern de 22 de setembre de 2023 pel qual el Consell de Govern es dona per assabentat del nomenament i el cessament dels òrgans unipersonals de direcció de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb els ens del sector públic instrumental de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears distints dels organismes autònoms, el segon paràgraf de l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que «El nomenament o la contractació dels gerents i dels altres òrgans unipersonals de direcció de la resta d'ens instrumentals del sector públic autonòmic s'ha de fer d'acord amb el que estableixin la normativa aplicable i els estatuts de cada ens. En tot cas, el nomenament o la contractació i el cessament de qualsevol d'aquests òrgans unipersonals de direcció, quan no corresponguin al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan en el termini màxim de set dies, i els acords pels quals el Consell de Govern es doni per assabentat s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el termini màxim de deu dies».

D'acord amb els articles 1 i 2 dels Estatuts de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, aquesta entitat es constitueix com a fundació sense finalitat de lucre i es regeix pel document fundacional, pels seus Estatuts, per les normes de règim intern que dicta el Patronat de la Fundació i per la legislació que hi és aplicable, i és un organisme de titularitat pública de naturalesa institucional amb personificació jurídica privada que disposa de plena capacitat jurídica i d'obrar. Aquest ens es troba vinculat a la Conselleria de Salut, d'acord amb el que es disposa a l'annex 1 del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries del Govern de les Illes Balears.

Per altra banda, l'article 12.1.l) dels Estatuts de la Fundació esmentada disposa que correspon al Patronat de la Fundació nomenar i cessar el director gerent i els òrgans unipersonals de direcció, a proposta de la persona titular de la presidència, i fixar les relacions contractuals i les seves atribucions, d'acord amb la normativa vigent.

Finalment, l'article 22 dels Estatuts de la Fundació estableix que la direcció executiva superior de la Fundació correspon al director gerent, que és designat i cessat pel Patronat a proposta del president de la Fundació. Tant el nomenament com el cessament s'han de comunicar al Consell de Govern.

El Patronat de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, presidit per la persona titular de la conselleria competent en matèria de salut —d'acord amb l'article 11 dels Estatuts—, en la sessió del dia 11 proppassat ha cessat a qui fins aquell moment era director gerent de la Fundació —el senyor Ismael Gutiérrez Fernández— i ha nomenat com a nova directora gerent de l'ens la senyora Rosa María Tarragó Llobera.

Així doncs, i d'acord amb allò que es disposa a l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, el Consell de Govern, a proposta de la consellera d'e Salut, en la sessió de 22 de setembre de 2023, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat del cessament del senyor Ismael Gutiérrez Fernández com a director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears.

Segon. Donar-se per assabentat del nomenament de la senyora Rosa María Tarragó Llobera com a directora gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears.

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 22 de setembre de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens