Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 600187
Adaptació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) del Consell Insular de Mallorca a la nova estructura corporativa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El consell executiu del Consell de Mallorca, en data 20 de setembre de 2023, ha adoptat el següent acord:

“Antecedents

El Ple del Consell Insular de Mallorca, d'acord amb allò que s'estableix a l'article 90,2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i a l'article 16 de la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública, va aprovar, en sessió realitzada dia 28 de juliol de 2000, la Relació de Llocs de Treball del Consell Insular de Mallorca, la qual, des de la seva aprovació, ha estat objecte de modificació per distints acords del plenaris.

A hores d'ara, la competència per a l'aprovació de la RLT correspon al Consell Executiu, atès el disposat a l'article 28.1.e) de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars. La darrera modificació de la RLT tingué lloc per acord del Consell Executiu de data 8 de febrer de 2023 (BOIB núm. 19, de data 11 de febrer de 2023), que en data 15 de febrer de 2023, va adoptar acord de correcció d'errades de l'anterior (BOIB núm. 23, de data 21 de febrer de 2023), havent-se efectuat una publicació oficial de la seva versió consolidada.

A més, cal fer esment a l'acord adoptat pel Consell Executiu en data 29 de març de 2023, que va ordenar la publicació de la RLT del Consell de Mallorca, de conformitat al format establert al nou programa informàtic “Sistema d'Informació de Recursos Humans” (SIRH), acord publicat al BOIB núm. 43, de data 6 d'abril de 2023.

En l'actualitat, cal modificar parcialment la Relació de Llocs de Treball per tal d'adaptar-la a la nova organització de la corporació, derivada de la reestructuració orgànica operada a partir dels següents decrets de la Presidència del Consell de Mallorca:

-Decret de data 10 de juliol de 2023, de creació dels departaments (BOIB núm. 95 d'11 de juliol de 2023).

-Decret de data 12 de juliol de 2023, de creació de les secretaries tècniques i direccions insulars en què s'estructuren els departaments (BOIB núm. 97 de 13 de juliol de 2023).

-Decret de data 28 de juliol de 2023, que estableix les competències dels departaments (BOIB núm. 106 de 29 de juliol de 2023).

-Decret de data 21 d'agost de 2023, que modifica el decret de 12 de juliol de 2023, pel qual es creen les direccions insulars i les secretaries tècniques en què s'han d'estructurar els departaments (BOIB núm. 117, de 24 d'agost de 2023).

La modificació parcial de la RLT del Consell de Mallorca per adaptar-la a la nova estructura corporativa, es duu a terme d'acord amb les prescripcions contingudes als articles 31 i 91 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la Funció Pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La proposta de modificació de l'RLT que es formula, forma part de la potestat d'organització de l'Administració, per la qual cosa i en aplicació de l'article 37.2.a) del Reial Decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, resulta exclosa de la negociació sindical.

La proposta de modificació ha estat informada favorablement pel cap de Servei d'Administració Econòmica de la Direcció Insular de Funció Publica i pel cap del Servei Jurídic Tècnic de Recursos Humans, comptant a més amb nota de conformitat emesa per la secretària general adjunta.

D'acord amb allò que s'estableix a l'article 28.1.e) de la Llei 4/2022, de 28 de juny de consells insulars, correspon al Consell Executiu l'aprovació de la relació de llocs de treball.

La consellera executiva d'Hisenda i Funció Pública, en virtut de les atribucions conferides per l'acord de delegació del Consell Executiu de data 28 de setembre de 2022 (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022), eleva al Consell Executiu del Consell de Mallorca per a la seva aprovació, el següent acord:

Primer. APROVAR la modificació parcial de la Relació de Llocs de Treball del Consell Insular de Mallorca, el text consolidat de la qual s'adjunta com a document annex a aquesta proposta, per adaptar-la a la nova estructura corporativa i autoritzar la consellera executiva d'Hisenda i Funció Pública per dur a terme l'aplicació individualitzada de les determinacions contingudes a la modificació aprovada.

Segon. La data d'efectes d'aquest acord serà del dia 30 de setembre de 2023.

Tercer. Disposar la publicació d'aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la Seu Electrònica del Consell Insular de Mallorca.

Contra aquest acord, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

 No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, 21 de setembre de 2023

La consellera executiva d'Hisenda i Funció Públic Maria del Pilar Bonet Escalera

(El cap del Servei Jurídic Tècnic de Recursos Humans Miquel Gaya Font)

Documents adjunts