Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HABITATGE, TERRITORI I MOBILITAT

Núm. 599307
Acord d’encàrrec de gestió al Consorci de Transports de Mallorca per redactar els plecs de prescripcions tècniques, la valoració tècnica de les ofertes, els informes i la direcció tècnica del contracte referent a l’execució de l’actuació «Solució tecnològica per modernitzar el servei del taxi i el transport a demanda a les Illes Balears», amb càrrec als fons europeus procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

Primer Antecedents

A conseqüència de l'especialitat tecnològica del contracte esmentat anteriorment, es considera convenient que la Conselleria de Habitatge, Territori i Mobilitat faci un encàrrec de gestió al Consorci de Transports de Mallorca (d'ara endavant, CTM), en virtut del que disposa l'article 11 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i l'article 30 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per tal que CTM posi a disposició de la Direcció General de Mobilitat els mitjans de caràcter tècnic i material necessaris per executar l'actuació esmentada en l'encapçalament.

Mitjançant aquest encàrrec de gestió, el cap d'informàtica de CTM donarà suport a la Direcció General de Mobilitat per redactar els plecs tècnics, els informes, la valoració tècnica de les ofertes i la direcció tècnica del contracte esmentat.

Segon Justificació de la necessitat

Per dur a terme l'actuació abans esmentada, la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat ha de licitar la contractació de l'objecte amb la redacció prèvia dels plecs administratius i tècnics. Així mateix, la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat ha de supervisar la correcta execució del contracte.

La Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat tan sols disposa d'un cap de la Secció d'Informàtica, que està assistit per tres tècnics amb formació d'FP i que, atès el volum de feina de la Conselleria, no poden donar suport a aquest projecte.

El Consorci de Transports de Mallorca té, com a personal informàtic, un cap del Departament i catorze tècnics informàtics de sistemes i desenvolupament, que duen a terme les tasques de desenvolupament d'una aplicació de ticketing, la qual cosa suposa una gran experiència en aquest àmbit.

Per aquest motiu, es considera d'interès per a la Direcció General de Mobilitat col·laborar amb CTM per redactar els plecs tècnics, els informes, la valoració tècnica de les ofertes i la direcció tècnica del contracte esmentat.

Les fites són les següents:

— Abans del dia 30 de setembre de 2023 s'ha d'haver licitat el 100 % de l'import rebut.

— Abans del dia 30 de juny de 2024 s'ha d'haver adjudicat el 100 % de l'import rebut.

— La inversió ha d'estar finalitzada i justificada abans del 30 de juny de 2026.

Tercer Justificació de l'oportunitat

Es considera que la formalització de l'encàrrec de gestió mitjançant l'acord és el procediment més oportú per assolir les necessitats plantejades pels motius següents:

1. L'acord de col·laboració té justificació per raons d'eficàcia.

CTM disposa d'enginyers i informàtics plenament qualificats per dur a terme amb eficàcia les tasques que s'han d'incloure en aquest acord de col·laboració. 

En particular, els estatuts de CTM, aprovats pel Decret 58/2013, de 20 de desembre, estableixen que té com a finalitat la planificació, l'establiment i el manteniment d'un sistema comú de transports en l'àmbit de Mallorca, mitjançant la coordinació i la interconnexió de les xarxes, els serveis i les activitats que l'integren, les actuacions dels diferents òrgans i les de les administracions públiques competents.

2. Les tasques relatives a la contractació de l'execució de l'objecte esmentat les ha de dur a terme l'òrgan de contractació de la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat. Les prestacions incardinades en aquest acord de col·laboració no tenen cabuda en contractes regulats per la normativa de contractació del sector públic. 

Les tasques reservades al personal adscrit a l'acord de col·laboració no poden ser contractades externament.

3. La Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat no té mitjans tècnics idonis per executar el projecte.

Quart Tasques per desenvolupar

1. Redacció dels plecs de prescripcions tècniques

El personal de CTM ha de redactar els plecs tècnics per licitar el contracte relatiu a la «Solució tecnològica per modernitzar el servei del taxi i el transport a demanda a les Illes Balears», amb càrrec als fons europeus procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, atesa la seva experiència en altres projectes informàtics.

2. Valoració tècnica de les ofertes i informes

Els tècnics de CTM han d'elaborar els informes de valoració tècnica de les ofertes presentades, així com qualsevol altre informe que sigui necessari durant el desenvolupament del contracte.

3. Direcció tècnica del contracte

L'equip de tècnics informàtics de CTM, amb els coneixements i l'experiència exigida, han de controlar el correcte desenvolupament en l'execució de l'aplicació de gestió integral de l'ús del taxi en l'àmbit de les Illes Balears (objecte del contracte de licitació).

Cinquè Mitjans adscrits a l'acord

Ha de dur a terme les tasques objecte d'aquest acord el cap d'informàtica de CTM.

Sisè Règim econòmic

Aquest acord no suposa cap despesa; no obstant això, les despeses sobrevingudes s'han d'instrumentalitzar mitjançant el procediment que resulti d'aplicació d'acord amb la normativa economicofinancera de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Setè Termini de vigència

El termini de vigència d'aquest acord serà de trenta mesos, que és la durada del contracte, sense perjudici de que es pugui prorrogar.

Vuitè Titularitat

L'acord no suposa la cessió de la titularitat de les competències ni dels elements substantius de l'exercici atribuïts la Direcció General Mobilitat.

 

Novè Protecció de dades

La Direcció General de Mobilitat té la condició d'encarregada del tractament de les dades de caràcter personal a les quals pugui tenir accés en execució de l'acord i li és aplicable el que disposa la normativa de protecció de dades de caràcter personal.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (21 de setembre de 2023)

La consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat i presidenta del Consell d'Administració del Consorci de Transports de Mallorca Marta Vidal Crespo