Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'ECONOMIA, HISENDA I INNOVACIÓ

Núm. 597973
Resolució del conseller d’Economia, Hisenda i Innovació de 19 de setembre de 2023 per la qual es modifica l’annex del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023, aprovat per l’Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 175, de 23 de desembre), es va aprovar el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023.

2. L'actual Direcció General d'Afers Socials (Conselleria de Famílies i Afers Socials) ha instat la modificació de l'annex del Pla Estratègic de Subvencions esmentat, concretament dins el punt 2 de l'objectiu IV («Cohesió social»), amb la finalitat de possibilitar, l'any 2023, la convocatòria d'ajuts destinats a entitats sense ànim de lucre que gestionen serveis i programes d'atenció social, d'orientació, de valoració i d'integració per al foment de la inclusió social, i serveis d'atenció social adreçats a persones i famílies en risc d'exclusió social mitjançant programes dirigits a cobrir necessitats bàsiques per als anys 2024 a 2026.

3. L'apartat tercer de l'Acord del Consell de Govern esmentat estableix que l'aprovació i les eventuals modificacions de l'annex del Pla Estratègic de Subvencions es deleguen a la persona titular de la conselleria competent en matèria d'hisenda, d'acord amb l'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Correspon, per tant, al conseller d'Economia, Hisenda i Innovació aprovar i modificar l'annex del Pla Estratègic de Subvencions.

4. D'acord amb l'apartat 9 de la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 27 de juliol de 2023 de delegació de competències i de delegació de signatura en determinats òrgans de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, d'altres conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de l'Agencia Tributària de les Illes Balears i del Servei de Salut de les Illes Balears, i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, es delega en la secretària general de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació la signatura de les resolucions de modificació de l'annex del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. Els articles 25 i 31 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, en què es nomena el senyor Antoni Costa Costa conseller d'Economia, Hisenda i Innovació.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la modificació de l'annex del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 175, de 23 de desembre), pel que fa a l'objectiu IV, sobre cohesió social, i més concretament el punt 2, relatiu també a cohesió social, de manera que la línia IV.2.2 queda modificada de la manera següent:

IV.2.2

Direcció general: Direcció General d'Afers Socials

Font de finançament: capítol IV

Descripció: ajuts destinats a entitats sense ànim de lucre que gestionen serveis i programes d'atenció social, d'orientació, de valoració i d'integració per al foment de la inclusió social, i serveis d'atenció social adreçats a persones i famílies en risc d'exclusió social mitjançant programes dirigits a cobrir necessitats bàsiques (2022-2023) / (2024-2026)

Objectius i efectes: fomentar els serveis i els programes de les entitats del tercer sector social que tenen com a finalitat l'atenció social, l'orientació, la valoració i la integració per al foment de la inclusió social

Convocatòria: anual (2022 i 2023)

Cost: 5.400.000,00 €

Indicadors: nombre de projectes presentats i subvencionats

Incidència sobre el mercat: sense incidència sobre el mercat

2. Disposar que aquesta Resolució produeixi efectes des de la data de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, (signat electrònicament: 19 de setembre de 2023)

La secretària general de la Conselleria d'Economia Hisenda i Innovació Catalina Mir Ferrer Per delegació de signatura del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació (BOIB núm. 106, de 29 de juliol)