Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT BALEAR DE LA JOVENTUT

Núm. 596312
Resolució de la presidenta de l’Institut Balear de la Joventut per la qual es modifica la convocatòria dels Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d’Autoocupació per a l’any 2023 (BOIB núm. 67, de 20 de maig) mitjançant l’aprovació d’un nou termini d’inscripció i de presentació de la documentació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 11 de setembre de 2023, el director de l'Institut Balear de la Joventut ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. L'Institut Balear de la Joventut va publicar la Resolució de 18 de maig de 2023 per la qual es va aprovar la convocatòria dels Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d'Autoocupació per a l'any 2023 i se n'establien les bases (BOIB núm. 67, de 20 de maig), amb la finalitat de millorar l'ocupabilitat dels joves mitjançant el foment de l'autoocupació a través de la contribució de l'Institut Balear de la Joventut.

2. Aquesta convocatòria s'adreça a persones físiques titulars del Carnet Jove de les Illes Balears d'entre 18 i 30 anys que volen impulsar projectes de negoci des de l'autoocupació.

3. Es destina a aquesta convocatòria de premis i ajudes la quantitat màxima de 60.000 €, a càrrec del pressupost de l'Institut Balear de la Joventut per a l'any 2023. D'aquest import, 16.000 € es destinen a premiar els millors projectes i 44.000 € es destinen a les ajudes per posar en funcionament els negocis premiats, així com altres negocis que, encara que no hagin obtingut premi, hagin obtingut una puntuació suficient per ser subvencionats d'acord amb els punts 9 i 10 de les bases. 

4. El termini de presentació de sol·licituds i la documentació va ser fins dia 29 de juny de 2023 i el número de sol·licituds rebudes durant aquest termini va ser de 8. El número de premis i ajudes que estan prevists a la convocatòria d'enguany és de 6, a més de 7 ajudes sense premi que permetin posar en marxa altres projectes d'autoocupació viables i de qualitat suficient, d'acord amb els criteris especificats a les bases. També, la possibilitat d'atorgar una menció especial, dotada amb un import de 6.000 €, al negoci amb finalitat mediambiental que millor contribueixi a la protecció i millora del medi ambient. Per això, a la finalització del termini de presentacions de sol·licituds i documentació, el nombre de sol·licituds és inferior al nombre de premis i ajudes que podrien atorgar-se, sempre d'acord amb els criteris de qualitat i especificacions de les bases.

5. L'interès de l'Institut Balear de la Joventut és afavorir al màxim la participació en la convocatòria i es considera que la participació podria augmentar significativament si s'obrís un nou termini d'inscripció i de presentació de documentació que podria permetre difondre novament el programa per donar-lo a conèixer a més joves i que les ajudes previstes puguin arribar al col·lectiu del jovent emprenedor de les Illes. L'experiència d'obrir un nou termini de lliurament de sol·licituds i documentació en convocatòries anteriors va fer que la participació al programa al final del segon termini fos de més del doble de les sol·licituds rebudes inicialment.

6. A més, per garantir la igualtat d'oportunitats entre totes les persones participants, es preveu que els sol·licitants d'aquest programa de premis i ajudes que hagin presentat la sol·licitud i la documentació dins el termini ja finalitzat, puguin realitzar modificacions, canvis o millores als projectes presentats, així com substituir-los per altres de nous, si ho consideren oportú dins el nou termini.

7. Aquesta modificació també preveu que el termini màxim per resoldre sigui de sis mesos des de la data de finalització de presentació de sol·licituds del nou termini.

Fonaments de dret

1. La Llei 5/2022, de 8 de juliol, de polítiques de joventut de les Illes Balears.

2. El Decret 33/2023, de 26 de maig, d'aprovació dels estatus de l'entitat pública empresarial Institut Balear de la Joventut (IBJOVE).

3. El títol V del Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es despleguen diversos aspectes de la normativa de joventut i de lleure, que regula el programa Carnet Jove Europeu a les Illes Balears.

4. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

5. L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 que estableix les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut.

6. La Resolució de 18 de maig de 2023  per la qual s'aprova la convocatòria dels Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d'Autoocupació per a l'any 2023 i se n'estableixen les bases.

7. L'Acord del Consell de Govern de 20 de desembre de 2021 que aprova el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2021-2023.

8. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

9. El Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears i designa a Catalina Cirer Adrover com a consellera de Famílies i Afers Socials.

10. La resolució de 18 d'agost de 2023 per la qual es designa Tomás Amer Estarellas com a director de l'Institut Balear de la Joventut.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar la convocatòria dels Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d'Autoocupació per a l'any 2023 (BOIB núm. 67, de 20 de maig) mitjançant l'aprovació d'un nou termini d'inscripció i de presentació de la documentació, fins al 10 d'octubre de 2023. En aquest nou termini les persones sol·licitants que han presentat la sol·licitud i la documentació dins el termini ja finalitzat poden fer modificacions, canvis o millores en els projectes presentats, com també substituir els projectes presentats per altres de nous, si ho consideren oportú.

2. Modificar el termini màxim per resoldre que serà de sis mesos des de la data de finalització de presentació de sol·licituds d'aquest nou termini.

3. Designar l'Àrea del Carnet Jove de l'Institut Balear de la Joventut com a òrgan competent per instruir i tramitar els procediments, d'acord amb l'article 16 del Text refós de la Llei de subvencions i l'article 12 de l'Ordre de les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i esports.

4. Ordenar la comunicació d'aquesta Resolució a la Base de dades nacional de subvencions, així com la publicació, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la presidenta de l'Institut Balear de la Joventut en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 20 de setembre de 2023)

La presidenta de l'Institut Balear de la Joventut Catalina Cirer Adrover