Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 595323
Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual es deleguen funcions en el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

Mitjançant el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) s'adscriu a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports.

D'altra banda, l'article 8 del Decret 48/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics, modificat pel Decret 77/2023, d'1 de setembre, estableix els òrgans que integren l'ens, entre els quals es troben el president, el director i el director adjunt.

D'acord amb l'article 9.1 dels Estatuts de l'IEB la presidència de l'entitat l'exerceix el conseller de Cultura, Participació i Esports (actualment el conseller de Turisme, Cultura i Esports, en virtut del Decret 12/2023). Aquest òrgan, d'acord amb l'article 10.2 dels Estatuts, pot delegar tota una sèrie de funcions en el director, d'acord amb els límits (funcions indelegables) i les quanties que preveuen els Estatuts, i llevat de les que també siguin indelegables perquè així ho fixi una norma amb rang de llei.

D'altra banda, la lletra a) de l'article 17 dels Estatuts de l'IEB preveu que el director podrà exercir aquelles funcions que, tant el Consell de Direcció, com el president, poden encomanar-li expressament o delegar-li, en l'àmbit de les seves competències respectives.

L'Administració de la Comunitat Autònoma ha d'actuar d'acord amb el principi constitucional d'eficàcia (art. 103.2 CE) i, per tant, és aconsellable delegar en el director de l'IEB l'exercici de determinades competències pròpies de la presidència, per tal de remoure obstacles formals o dilacions innecessàries, i, en resum, agilitar les actuacions de l'IEB.

Atès aquest principi, d'acord amb els articles 25 i 31 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, sobre delegació de competències, i de conformitat amb l'article 10.2 dels Estatuts de l'IEB, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar en la persona titular de la direcció de l'IEB la representació legal de l'IEB davant les administracions públiques, institucions, entitats públiques i privades, persones físiques i jurídiques.

2. Delegar en la persona titular de la direcció de l'IEB la funció de vetlar pel compliment de les lleis i dels acords adoptats pel Consell de Direcció.

3. Delegar en la persona titular de la direcció de l'IEB la facultat d'actuar d'òrgan de contractació i, com a tal, aprovar els plecs de clàusules administratives, de prescripcions tècniques o de condicions que hagin de regir la contractació amb l'IEB; nomenar els components de les meses de contractació que hagin de constituir-se, i signar la documentació i els contractes corresponents, la quantia del pressupost de licitació dels quals sigui inferior o igual a cinc-cents mil euros (500.000 €).

4. Delegar en la persona titular de la direcció de l'IEB la facultat de subscriure els instruments de col·laboració o cooperació prevists en la legislació aplicable, especialment els convenis de col·laboració i els plans i programes conjunts; quan d'aquests instruments se'n derivin obligacions i compromisos econòmics inferiors o iguals a cinc-cents mil euros (500.000 €).

5. Delegar en la persona titular de la direcció de l'IEB la facultat de subscriure acords, convenis, concerts i contractes, així com tots els documents que siguin necessaris per gestionar l'IEB i per complir les seves finalitats, quan d'aquests instruments se'n derivin obligacions i compromisos econòmics inferiors o iguals a cinc-cents mil euros (500.000 €).

6. Delegar en la persona titular de la direcció de l'IEB la facultat de dictar els actes que siguin necessaris per desenvolupar els acords del Consell de Direcció.

7. Disposar que aquesta Resolució esdevingui efectiva des del dia en què es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

8. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 14 de setembre de 2023)

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Jaime Bauzá Mayol