Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HABITATGE, TERRITORI I MOBILITAT

Núm. 592502
Resolució de la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat de modificació dels annexos de la convocatòria d’ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies d’empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d’empreses que facin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançades per la Unió Europea «Next Generation EU», aprovada per la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 15 de març de 2022 (BOIB núm. 38, de 17 de març de 2022)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 Fets

1. El Reial decret 983/2021, de 16 de novembre, regula la concessió directa a les comunitats autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla d'ajudes per a la transformació de flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que facin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOE núm. 275, de 17 de novembre de 2021) amb caràcter extraordinari; i per raons d'interès públic, social i econòmic, d'acord amb el que preveuen els articles 22.2.c), 28.2 i 28.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. Mitjançant la Resolució de la Secretaria d'Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d'11 de desembre de 2021 es va concedir a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears una subvenció per un import de 3.621.025,00 €.

3. El 17 de març de 2022, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 15 de març de 2022 per la qual s'aprova la convocatòria d'ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que realitzin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançades per la Unió Europea «Next Generation EU».

4. L'11 de juny de 2022, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 76 la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge per la qual es modifica la convocatòria d'ajudes esmentada en el punt anterior en la qual s'afegeix l'activitat 5.

5. El 18 de juny de 2022, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm.  79 la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de rectificació d'errades materials detectades en els apartats 2 i següents del punt vuitè de l'annex 1 de la Resolució esmentada en el punt anterior on es modifica la distribució de l'import del pressupost.

6. El 13 de setembre de 2022, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va sol·licitar, mitjançant un escrit del secretari general de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, l'ampliació de pressupost del programa d'ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que facin transport privat complementari. L'ampliació de pressupost sol·licitada és de 3.621.025,00 €.

7. El 4 d'octubre de 2022, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm.  129 la Resolució del director general de Mobilitat i Transport Terrestre de modificació de la proporció que estableixen els apartats 2.a) i 2.b) del punt vuitè de la convocatòria d'ajudes esmentada.

8. El 24 de novembre de 2022, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 153 la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de suspensió de la concessió de noves ajudes per a l'activitat 1 (desballestament) de la convocatòria d'ajudes esmentada.

9. En data 17 de novembre de 2022, la Secretaria d'Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va emetre una Resolució per la qual es concedeix a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears l'ampliació de la subvenció regulada en el Reial decret 983/2021, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la concessió directa a les comunitats autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla d'ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que facin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOE núm. 275, de 17 de novembre de 2021), i s'ordena el pagament. Concretament, l'import de l'ampliació és de 3.621.025,00 €.

10. En data 24 de juny de 2023, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 86 la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de modificació de la convocatòria i l'aixecament de la suspensió de noves ajudes per a l'activitat 1 (desballestament) en el marc de la convocatòria abans esmentada.

11. En data 27 de juny de 2023, es va publicar en el Butlletí Oficial de l'Estat núm.  152 l'Ordre TMA/686/2023, de 22 de juny, per la qual es modifiquen els annexos I i III, del Reial decret 983/2021, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la concessió directa a les comunitats autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla d'ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que facin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Fonaments de dret

1. El Reial decret 983/2021, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la concessió directa a les comunitats autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla d'ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que facin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, publicat en el BOE núm. 275, de 17 de novembre de 2021.

2. La Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 15 de març de 2022 per la qual s'aprova la convocatòria d'ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que realitzin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançades per la Unió Europea «Next Generation EU», publicada en el BOIB núm. 38, de 17 de març de 2022.

3. La convocatòria abans esmentada ha sofert diferents modificacions arran de la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 7 de juny de 2022 (BOIB núm. 76, d'11 de juny de 2022), de la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 16 de juny de 2022 (BOIB núm. 79, de 18 de juny de 2022), de la Resolució del director general de Mobilitat i Transport Terrestre d'1 d'agost de 2022 (BOIB núm.129, de 4 d'octubre de 2022) i de la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 21 de juny de 2023 (BOIB núm. 86, de 24 de juny de 2023).

4. L'Ordre TMA/686/2023, de 22 de juny, per la qual es modifiquen els annexos I i III del Reial decret 983/2021, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la concessió directa a les comunitats autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla d'ajudes per a la transformació de flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que realitzin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Per tot això, dict la següent:

Resolució

1. Modificar el segon apartat de l'annex 2 referent a la «Quantia i requisits dels ajuts» de la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 15 de març de 2022 per la qual s'aprova la convocatòria d'ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que realitzin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançades per la Unió Europea «Next Generation EU», publicada en el BOIB núm. 38, de 17 de març de 2022, ens els termes següents:

— Dins l'epígraf «Activitat 1. Desballestament» a la taula de quanties unitàries se substitueix N3, amb massa màxima inferior a 16 tones, per N3, amb massa màxima inferior o igual a 16 tones.

— Dins l'epígraf «Activitat 2. Adquisició de vehicles nous amb energies alternatives baixes en carboni», s'afegeixen, després del paràgraf tercer, els paràgrafs següents:

En tot cas, en compliment del Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, les quanties d'ajuda no podran superar les intensitats d'ajuda establertes en aquest Reglament respecte dels costos subvencionables que s'hi defineixen, i es requereix al sol·licitant informació que permeti determinar l'import d'aquests costos subvencionables per garantir el compliment d'aquests límits. Aquesta informació ha d'aportar-se en la sol·licitud, o requerir-se amb caràcter previ a la concessió de l'ajuda.

Hi són aplicables els límits i requisits que estableix el Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, segons la redacció que resulti aplicable en la data de concessió de l'ajuda.

— Dins l'epígraf «Activitat 3. Retrofit o modificació de la forma de propulsió de vehicles», s'afegeixen, després del paràgraf segon, els paràgrafs següents:

En tot cas, en compliment del Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, les quanties d'ajuda no poden superar les intensitats d'ajuda que estableix aquest Reglament respecte dels costos subvencionables que s'hi defineixen.

Hi són aplicables els límits i requisits que estableix el Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, segons la redacció que resulti aplicable en la data de concessió de l'ajuda.

— Dins l'epígraf «Activitat 4. Implantació d'infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics» se substitueix el paràgraf segon pel paràgraf següent:

És actuació subvencionable en la quantia que es recull en la taula anterior la infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics en la modalitat d'adquisició directa, sempre que es reuneixin els requisits que en aquesta convocatòria es detallen. En tot cas, les quanties d'ajuda no poden superar les intensitats d'ajuda que estableix el Reglament (UE) 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, respecte del total dels costos subvencionables que es justifiquin mitjançant les factures detallades, segons el que estableix l'annex III.

Hi són aplicables els límits i requisits que estableix el Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, segons la redacció que resulti aplicable en la data de concessió de l'ajuda.

2. Modificar el formulari de la sol·licitud de l'ajuda i incloure les modificacions de l'Ordre TMA/686/2023, de 22 de juny, per la qual es modifiquen els annexos I i III del Reial decret 983/2021, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la concessió directa a les comunitats autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla d'ajudes per transformar flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que facin transport privat complementari, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Aquesta Resolució entra en vigor l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i s'ha d'aplicar a les ajudes concedides a partir d'aquesta data.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (15 de setembre de 2023)

La consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat Marta Vidal Crespo