Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 592477
Resolució del conseller de Turisme, Cultura i Esports, President del Consorci Escola d’Hoteleria de les Illes Balears per la qual es deleguen competències en matèria de contractació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. L'Acord del Consell de Direcció del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, d'1 de desembre de 2020, pel que s'aprova la modificació de l'annex del Decret 30/2014, d'11 de juliol, dels Estatuts del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (BOIB núm. 11 de

26 de gener de 2021) estableix en el seu article 21 quinquies e), que una de les funcions que correspon al president o presidenta del Consorci és ser l'òrgan de contractació del Consorci, aprovant els plecs de condicions tècniques i administratives que regiran la contractació en tot tipus de contractes relacionats amb l'objecte i finalitats del Consorci, sense perjudici de les autoritzacions prèvies que calguin respecte de la despesa corresponent, d'acord amb el que preveu la lletra j) de l'article 21 dels Estatuts.

2. Així mateix, en el seu apartat segon, l'art. 21quinquies de la norma esmentada, disposa que la funció prevista en la lletra e) de l'apartat anterior es pot delegar en el director o directora gerent.

3. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, disposa que, els òrgans de les diferents Administracions Públiques podran delegar l'exercici de les competències que tinguin atribuïdes en altres òrgans de la mateixa Administració, encara que no siguin jeràrquicament dependents, o en els Organismes públics o Entitats de Dret Públic vinculats o dependents d'aquelles.

4. A més, l'article 25.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que mitjançant un acte motivat els òrgans administratius poden delegar l'exercici de les seves competències, conservant-ne la titularitat, en altres òrgans de l'Administració autonòmica de rang igual o inferior, encara que no siguin jeràrquicament dependents.

5. La delegació de l'exercici d'aquesta competència no fa referència a cap de les competències prohibides assenyalades a l'article 9 de la Llei 40/2015 i l'article 25 de la Llei 3/2003.

6. Per raons d'operativitat, eficàcia i racionalitat, es considera convenient aprovar un règim de delegació de competències en la directora gerent del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears.

Fonaments jurídics

1. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic, pel que fa a les delegacions de competències.

2. Els articles 25 i 42 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, pel que fa a la delegació interorgànica de l'Administració autonòmica.

3. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), modificat pel Decret 25/2021 de 8 de març, BOIB núm. 33, de 9 de març.

5. L'Acord del Consell de Direcció del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, d'1 de desembre de 2020, pel que s'aprova la modificació de l'annex del Decret 30/2014, d'11 de juliol, dels Estatuts del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Delegar en la directora gerent del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears l'exercici de les competències corresponents al president del Consorci en matèria de contractació de l'article 21 quinquies.1.e) dels Estatuts del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears.

2. Disposar que la delegació de facultats a què es refereix aquesta Resolució no altera la competència de l'òrgan delegant i s'entén sense perjudici de les potestats de revocació i d'advocació, quant al coneixement o a la resolució dels assumptes o procediments en què ho consideri oportú, i sempre d'acord amb el que es preveu en els articles 25 i 28 de la Llei 3/2003.

3. Disposar que les resolucions adoptades en virtut de qualsevol de les delegacions de competències a les quals es refereix aquesta Resolució han d'indicar expressament aquesta circumstància, juntament amb l'especificació de l'òrgan que delega i de la publicació oficial d'aquesta delegació.

4. Publicar aquest Resolució en Butlletí Oficial de les Illes Balears.

5. Establir que els efectes d'aquesta Resolució es produiran al mateix dia de la publicació en Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, data de la signatura electrònica (13 de setembre de 2023)

El president del Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears Jaime Bauzá Mayol