Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 590636
Delegació de competències de l’Alcalde a favor dels Regidors i Regidores de l'Ajuntament de Maó, matrimonis civils

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment del que disposa l'article 44.2 del ROF i demés legislació concordant, el present anunci comunica que per decret d'alcaldia, numero 2023/DA/000272, de data 07/07/23, expedient OF037/2023/0001, es va aprovar la Delegació de competències de l'alcalde a favor dels Regidor i Regidores matrimonis civils, el text del qual és del tenor literal següent:

“Assumpte: Delegació de competències de l'Alcalde a favor dels Regidors i Regidores matrimonis civils.

Aquesta Alcaldia considera necessari, en ús de les facultats que li confereixen els articles 21.3 i 23.4 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, en la seva nova redacció actual, en concordança amb altra legislació concordant, procedir a l'establiment d'un nou règim de delegacions de competències de caràcter general  en favor dels Regidors i Regidores.

De conformitat amb la legislació a la que s'ha fet referència anteriorment, aquesta Alcaldia pot delegar l'exercici de les seves atribucions.

Totes les delegacions a què es refereix l'article anterior seran realitzades mitjançant Decret de l'Alcalde que contindrà l'àmbit dels assumptes a què es refereix la delegació, les facultats que es deleguin, així com les condicions específiques d'exercici d'aquestes, en la mesura en què es concretin o apartin del règim general previst en aquest Reglament.

Per tot l'anteriorment exposat i en us de les atribucions que em confereix l'art. 21.3 de la Llei 7/85 Reguladora de les Bases de Règim Local, de 2 d'abril, arts. 43.5.a) i 44 del ROF, i en aplicació de l'art. 11 del ROM,

RESOLC:

 Primer.- Delegar de forma indistinta, en tots els Regidors i Regidores d'aquest Ajuntament de Maó: Sra. Elena Costa Coll, Sr. Lázaro Alcaide Guarino, Sra. María Dolores Antonio Florit , Sr. José Manuel García Pascual, Sra. Susana Salom Pons, Sr. Enrique Mas Martínez, Sra. Beatriz Gallardo Gomila, Sr. Mateo Francisco Aínsa Coll, Sra. Virginia Victori Huguet, Sr. Bernardo Marcos Pax Bosch, Sra. Beatriz Estupiñán González, Sr. Alfonso Toral Melis, Sra. Maria Isabel Llufriu Mercadal, Sr. Antonio Airos Serrano, Sr. Francisco Plaza Urrutia, Sr. Jorge Tutzó Sans, Sra. Maria Cristina Fernández Coll, Sr. Antoni Jesús Carrillos Cantó, Sra. Catalina Ferrer Florit i Sr. Francisco Jose Cardona Vidal, les competències que a aquesta Alcaldia li atorga l'article 51.1 del Codi Civil, per autoritzar matrimonis civils que se celebrin en aquest terme municipal i la Instrucció de 26 de gener de 1995. Instruccions sobre autorització del matrimoni civil per l'alcalde o regidor.

Aquesta delegació faculta a tots els Regidors i Regidores per autoritzar matrimonis civils, sense que en una mateixa cerimònia pugui intervenir més d'un d'ells i respectant, en tot cas, els supòsits d'abstenció recollits en l'article 8 de Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del Sector Públic.

Segon.- Les atribucions delegades s'hauran d'exercir d'acord amb el que preveuen els articles 41 i següents del ROF i en els termes i dins dels límits d'aquesta delegació, no sent susceptibles de ser delegades pels seus titulars en un altre òrgan o regidor.

En el text de les resolucions adoptades, si escau, pels Regidors i Regidores en virtut d'aquesta delegació, s'haurà de fer constar aquesta circumstància, mitjançant la inclusió, en la part expositiva, del text següent:

... Per tot això, en exercici de les competències que m'han sigut conferides en virtut de la delegació efectuada per l'Alcaldia d'aquest Ajuntament, mitjançant Decret núm. ..., de data ... ...

Les resolucions que s'adoptin per delegació, s'entendran dictades per aquesta Alcaldia com a titular de la competència originària, a la qual s'haurà de mantenir informada de l'exercici de la delegació, sent per tant aquestes, executives i presumptament legítimes.

Tercer.- Aquestes delegacions, de conformitat amb el que disposa l'article 44.2 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, tindran efecte des del dia 07 de juliol de 2023 amb caràcter indefinit, sense perjudici de la potestat d'avocació d'aquesta Alcaldia.

Quart.- Donar publicitat del text íntegre d'aquestes delegacions a través del Web de l'Ajuntament, al Tauler d'Anuncis de l'Ajuntament i del Butlletí Oficial de les Illes Balears, en compliment de la legislació concordant.

Cinquè.- Notificar aquesta resolució als Regidors i Regidores afectats, entenent-se acceptada la competència delegada de forma tàcita, el mateix dia 07 de juliol de 2023 si no es manifesta res en contra, o es fa ús de la delegació.

Sisè.- Comunicar al personal tècnic i administratiu dels diferents serveis municipals a través de la intranet, pel seu coneixement i efectes.

Setè.- Publicar al Portal de transparència i donar compte al Ple d'aquesta resolució en la primera sessió que tingui lloc.”

 

Maó, en la data de la signatura electrònica (15 de setembre de 2023)

L'alcalde Héctor Pons Riudavets