Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 590615
Composició i funcions de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Maó

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment del que disposa l'article 44.2 del ROF i demés legislació concordant, el present anunci comunica que per decret d'alcaldia, numero 2023/DA/000152, de data 29/06/23, expedient OF037/2023/0001, es va aprovar la Composició i Funcions de la Junta de Govern Local,  el text del qual és del tenor literal següent:

“Assumpte:  Composició i funcions de la Junta de Govern Local

Un cop celebrades les eleccions locals, convocades mitjançant Reial decret 207/2023, de 3 d'abril, constituït el nou Ajuntament derivat del seu resultat el passat dia 17 de juny, es fa necessari procedir a l'establiment de la nova organització municipal i, més concretament, a la designació dels membres de la Junta de Govern Local, en exercici de la potestat d'autoorganització que l'article 4.1.a) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local i altra legislació concordant, reconeix a aquest Ajuntament.

Atès que, de conformitat amb el que disposen els articles 20.1.b) i 23 d'aquesta Llei, en concordança amb l'article 23 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears i amb l'article 37 del ROM i demés legislació complementària, en aquest municipi és obligatòria l'existència de la Junta de Govern Local, en tenir una població de dret superior a 5.000 habitants.

Per tot això, aquesta Alcaldia, en ús de les atribucions que em confereix la legislació esmentada i de conformitat amb el que disposen els articles 37 i següents del ROM

DECRET

Primer.- Aprovar la nova configuració de la Junta de Govern Local, òrgan col·legiat municipal de caràcter resolutori, que quedarà integrada pels membres següents:

President:

Sr. Héctor Pons Riudavets

 Vocals:

Sra. Elena Costa Coll

Sr. Lázaro Alcaide Guarino

Sra. María Dolores Antonio Florit 

Sr. José Manuel García Pascual 

Sra. Susana Salom Pons

Sr. Enrique Mas Martínez

Sra. Beatriz Gallardo Gomila

Segon.- La Junta de Govern Local celebrarà les seves sessions ordinàries amb la periodicitat setmanal, prèvia convocatòria a l'efecte realitzada per aquesta Alcaldia, i d'acord amb el règim de sessions establert pel Ple i amb les normes de funcionament definides als articles 110 i següents del ROM.

Tercer.- La Junta de Govern Local, la competència bàsica de la qual és donar assistència i assessorament a aquesta Alcaldia en l'exercici de les seves atribucions, ostentarà, per delegació d'aquesta, les competències següents:

EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ I PATRIMONI

1) Aprovar els expedients relatius a contractes d'obres, de subministrament, de serveis, els contracte de concessió d'obres, els contractes de concessió de serveis, els contractes administratius especials, i els contractes privats, superiors a 15.000 euros (IVA no inclòs) i sempre, en tot cas, que el seu valor estimat no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost ni, en qualsevol cas, la quantia de 6 milions d'euros, inclosos els de caràcter plurianual quan la seva durada no sigui superior a 4 anys, incloses les eventuals pròrrogues, sempre que, l'import acumulat de totes les seves anualitats no superi ni el percentatge indicat, referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici, ni la quantia assenyalada.

2) L'adjudicació de concessions demanials sobre els béns de les mateixes i l'adquisició de béns immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial, quan el seu valor no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost ni l'import de 3 milions d'euros, així com l'alienació del patrimoni, quan el seu valor no superi el percentatge ni la quantia indicats, IVA inclòs.

3) Aprovar tots els projectes d'obra i memòries valorades quan el seu valor no superi el percentatge ni la quantia indicats en els apartats 1. i 2 respectivament.

EN MATÈRIA D'HISENDA

1) Les liquidacions tributàries vinculades a procediments que es trobin delegats a la Junta de Govern Local.

2) L'aprovació de les certificacions mensuals, finals i de liquidació d'obres, i el reconeixement de l'obligació corresponent, en els expedients de contractes d'obra de la seva competència.

3) L'autorització i la disposició de crèdit en tots els expedients de la seva competència.

EN MATÈRIA D'URBANISME:

1) Formulació, aprovació inicial i definitiva dels instruments de planejament urbanístic de desenvolupament del planejament general expressament no atribuïdes al Ple.

2) Aprovació inicial i definitiva dels instruments de gestió urbanística i dels projectes d'urbanització complementaris.

3) Concessió, modificació, denegació i expedició de les llicències previstes a l'article 146 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears

a) Les parcel·lacions urbanístiques, les agrupacions, les segregacions o altres actes de divisió de finques, tret que es continguin en projectes de reparcel·lació aprovats.

b) Els moviments de terra i les esplanacions, així com els abocaments en els termes previstos reglamentàriament.

c) Les obres d'urbanització que s'hagin de realitzar al marge de projectes d'urbanització degudament aprovats.

d) Les obres de construcció i d'edificació de nova planta, i qualsevol intervenció en els edificis existents, sempre que els sigui exigible projecte tècnic d'acord amb la Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació. En aquests casos, les llicències contindran necessàriament la previsió del nombre d'habitatges o d'establiments. S'entendran per intervencions en els edificis existents les definides com a tals en el Codi tècnic de l'edificació.

e) La ubicació de cases prefabricades i instal·lacions similars, siguin provisionals o permanents, excepte que s'efectuïn en càmpings o zones d'acampada autoritzats legalment.

f) La demolició total o parcial de construccions i edificacions.

g) El canvi d'ús en edificacions i instal·lacions.

h) Les tales en masses arbòries i vegetació arbustiva, així com d'arbres aïllats, que siguin objecte de protecció pels instruments de planejament.

i) Les xarxes radioelèctriques, telemàtiques i similars, sense perjudici del que disposi la normativa sectorial que els sigui aplicable.

j) L'obertura de camins i accessos a parcel·les.

k) Les obres i els usos de caràcter provisional a què es refereix l'article 128 de la llei.

l) Les instal·lacions subterrànies dedicades a aparcament, activitats industrials, mercantils o professionals, serveis públics o de qualsevol altre ús a què es destini el subsòl.

4) Informe municipal de declaracions d'interès general a sòl rústic (art 37 Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears).

EN MATÈRIA D'ACTIVITATS:

1) Permís d'instal·lació amb i/o sense d'obres (art 37 i 38 Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears.)

 

EN MATÈRIA DE CONVENIS

1) Aprovació dels convenis de col·laboració, tinguin o no implicacions econòmiques.

EN MATÈRIA DE SUBVENCIONS

1) Aprovació de Bases per a l'atorgament de subvencions en els termes fixats per a cada exercici en les Bases d'execució del pressupost,  requereixin pública concurrència o no.

2) Aprovació de l'atorgament de subvencions en els termes fixats per a cada exercici en les Bases d'execució del pressupost, requereixin pública concurrència o no.

3) L'acceptació de subvencions atorgades pels diferents ens públics.

EN MATÈRIA DE PERSONAL

1) Aprovar l'oferta pública d'ocupació, d'acord amb el pressupost i la plantilla aprovats pel Ple.

2) Aprovar les Bases de les proves per a la selecció del personal fix i temporal, i pels concursos de provisió de llocs de treball, així com les seves corresponents convocatòries.

Quart.- Les competències delegades s'hauran d'exercitar per la Junta de Govern Local d'acord amb el que preveuen els articles 110 i següents del ROM, i en els termes i dins dels límits d'aquesta delegació, no sent susceptibles de ser delegades en cap altre òrgan.

En el text dels acords adoptats per la Junta de Govern Local en virtut d'aquesta delegació, s'haurà de fer constar aquesta circumstància mitjançant la inclusió, en la part expositiva, del text següent:

...

Atès que l'adopció d'aquest acord és competència d'aquesta Junta de Govern Local, en virtut de les delegacions efectuades per l'Alcalde d'aquest Ajuntament mitjançant Decret .......... de data ..........., que va ser publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears de ......................

...

Els acords que s'adoptin per delegació, que seran immediatament executius i presumptament legítims, s'entendran dictats per aquesta Alcaldia com a titular de la competència originària, a la qual s'haurà de mantenir informada de l'exercici de la delegació.

Cinquè.- De conformitat amb el que disposa l'article 44.2 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, aquestes delegacions tindran efecte des del dia següent a l'adopció d'aquesta resolució, encara que no s'hagi produït la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears, i seran de caràcter indefinit, sense perjudici de la potestat d'avocació per aquesta Alcaldia.

Sisè.- Comunicar aquesta resolució a tots els regidors i regidores afectats, als portaveus dels Grups Polítics Municipals i a tot el personal de l'Ajuntament, pel seu coneixement i efectes.

Setè.- Publicar aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears en compliment del que disposa l'article 44.2 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals i difondre-la, en compliment del principi de transparència, mitjançant la seva publicació actualitzada i permanent en la seu electrònica municipal, en compliment del que disposen els articles 5 i següents de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació i bon govern.

Vuitè.- Donar compte al Ple d'aquesta resolució en la sessió extraordinària que es convoqui per donar compliment al que preveu l'article 38 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals.”

 

Maó, a la data de la signatura electrónica (15 de setembre de 2023)

L'alclade Hèctor Pons Riudavets