Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 589469
Resolució del director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local per la qual s’adopta i publica la decisió favorable relativa a la continuació del procediment per al registre de la Indicació Geogràfica Protegida “Oli de Menorca / Aceite de Menorca”

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 25 de maig de2023, l'Associació Oli de Menorca va presentar una sol·licitud per a la tramitació de la inscripció al registre comunitari de la Indicació Geogràfica Protegida “Oli de Menorca / Aceite de Menorca”.

2. El 27 de juny de 2023 es publicà un anunci de la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), mitjançant el qual es donava publicitat a la sol·licitud per a la tramitació de la inscripció de la la Indicació Geogràfica Protegida “Oli de Menorca / Aceite de Menorca” i s'establia un termini de dos mesos per presentar declaracions d'oposició.

3. Una vegada exhaurit el termini preceptiu, des de la publicació de l'anunci al Butlletí Oficial de l'Estat, no consta que s'hagi presentat cap declaració d'oposició a la inscripció.

4. El 14 de setembre de 2023 el Servei de Control i Qualitat Agroalimentària informà que la sol·licitud presentada justifica i compleix les condicions i els requisits establerts al Reglament (UE) 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell, i proposà que s'emetés una decisió favorable en relació amb el registre de la Indicació Geogràfica Protegida “Oli de Menorca / Aceite de Menorca”.

Fonaments de dret

1. L'article 30.43 de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, estableix que la Comunitat Autònoma té la competència exclusiva en matèria de denominacions d'origen i altres indicacions de procedència relatives als productes de la Comunitat Autònoma.

2. Per dictar aquesta Resolució, és competent en matèria de denominacions d'origen la persona titular de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, d'acord amb el que estableix el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la Presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El procediment d'aprovació s'ha tramitat d'acord amb el que disposen el Reglament (UE) 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de novembre de 2012, sobre règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris; el Reglament d'execució (UE) 668/2014 de la Comissió, de 13 de juny de 2014, que estableix les normes de desenvolupament del Reglament (UE) 1151/2012, i el Reial decret 1335/2011, de 3 d'octubre, pel qual es regula el procediment per a la tramitació de les sol·licituds d'inscripció de les denominacions d'origen protegides i de les indicacions geogràfiques protegides al registre comunitari i l'oposició a aquestes, modificat pel Reial decret 149/2014, de 7 de març.

4. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú i de les administracions públiques, estableix que els actes administratius han de ser objecte de publicació quan ho estableixin les normes reguladores de cada procediment o quan ho aconsellin raons d'interès públic apreciades per l'òrgan competent.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Emetre una decisió favorable perquè l' “Oli de Menorca / Aceite de Menorca” s'inscrigui com a Indicació Geogràfica Protegida al Registre Comunitari de Denominacions d'Origen Protegides i d'Indicacions Geogràfiques Protegides.

2. Exposar públicament el plec de condicions i el document únic de la la Indicació Geogràfica Protegida “Oli de Menorca / Aceite de Menorca”  amb la publicació al portal web del Govern de les Illes Balears, a l'enllaç següent:

https://www.caib.es/sites/qualitatagroalimentaria/es/aceite_de_menorca/

3. Notificar aquesta Resolució al sol·licitant i publicar-la al Butlletí Oficial de les Illes Balears, per tal de garantir que aquesta decisió favorable sigui pública i que qualsevol persona física o jurídica legítimament interessada disposi de vies de recurs.

4. Remetre aquesta Resolució al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació a fi que tramiti la sol·licitud d'inscripció davant la Comissió Europea.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural d'aquesta Comunitat  Autònoma, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Tot això, sens perjudici de qualsevol altre recurs o acció que s'estimi pertinent.

 

Palma, 15 de setembre de 2023

El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local Joan Llabrés Enseñat