Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 589385
Notificació de Resolució de denegació als beneficiaris de les ajudes, R14 de data 18 de setembre de 2023, a l’empara de la Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 9 de juny de 2021, per la qual es convoquen subvencions per a inversions en la transformació i la comercialització de productes agrícoles, per a l’ any 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 L'apartat 9.3. de la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 9 de juny de 2021 per la qual es convoquen, subvencions per a inversions en la transformació i la comercialització de productes agrícoles, corresponents a l' any 2021, especifica que la resolució expressa es notificarà a les persones interessades mitjançant la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears d'acord amb els termes que preveu l'article 45.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Els expedients han estat tramitats pel Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) en compliment del que disposa l'article 43 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

El vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA, en data 18 de setembre de 2023, va signar la següent resolució,

 

“ INFORME PROPOSTA DE RESOLUCIÓ/RESOLUCIÓ DE DENEGACIO Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020 Mesura 4.2- Inversions en transformació, comercialització i/o desenvolupament de productes agrícoles Convocatòria: ITC2021_1                      Grup: ITC2021_1- R14 

 

Antecedents

1. Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen, per a l' any 2021, subvencions per a inversions en la transformació i la comercialització de productes agrícoles.

2. De conformitat amb l'apartat sisè de l'esmentada Resolució, el termini de presentació de sol·licituds va acabar el dia 15/07/2021, i varen tenir entrada en el Registre del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears un total de 54 sol·licituds d'ajuda.

3. Els òrgans gestors del Servei d'Ajudes al Desenvolupament Rural han dut a terme el control administratiu de les sol·licituds i de la documentació aportada d'acord amb les normes reguladores d'aquesta ajuda.

4 . Una vegada avaluades les sol·licituds d'ajuda pels òrgans gestors, i d'acord amb els criteris d'elegibilitat establerts, els interessats assenyalats a l' Annex I adjunt no compleixen amb algun dels requisits prevists a la convocatòria per poder ser beneficiaris de l'ajuda, pels motius indicats a l'esmentat annex.

5. En data 24/08/2023 es signa la proposta provisional de denegació, i es notifica als interessats en les dates detallades a l'Annex I adjunt, concedint-los un termini de 10 dies per presentar les al·legacions escaients. 

6. Després del termini establert, els interessats relacionats a l'Annex I adjunt o bé no han presentat al·legacions o bé s'han desestimat, tal i com es detalla a l'Annex I.

Fonaments de dret

1. Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen, per a l' any 2021, subvencions per a inversions en la transformació i la comercialització de productes agrícoles.

2 . Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

3 . Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

4 . Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

5 . Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020.

6 . Llei 39/2015, de 1 d'octubre de règim jurídic de les administracions públiques.

Proposta

Per tot això, s'informa desfavorablement i es proposa al vicepresident del FOGAIBA que dicti una resolució en els termes següents:

1. Denegar l'ajuda sol·licitada pels interessats que figuren a l'Annex I , que són un total de 4 expedients i que comença amb  CAN NOT S.L. i acaba amb AUBARCA EIVISSA S.L. , relativa a la línia d'ajudes “Transformació i comercialització de productes agrícoles 2021_1”, per no complir amb algun dels requisits que s'estableixen a la convocatòria i que s'especifiquen a l'esmentat annex.

2. Declarar conclòs el procediment i procedir a l'arxiu dels expedients relacionats a l' Annex I.

3. Notificar la resolució a cada un dels interessats de l'Annex I .

 

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució –que no exhaureix la via administrativa- es pot interposar recurs d'alçada davant la consellera d' Agricultura, Pesca i Alimentació, en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la notificació de la resolució, d'acord amb l'article 58.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015del Procediment Administratiu Comú de les administracions públiques.

 

Palma, a data de la signatura electrònica

La cap de la Secció I 

La cap de servei d'ajudes PDR

María Ángeles Pérez Ribas

Gemma Canós Franch

 

Conforme amb la proposta, en dict Resolució

El vicepresident del FOGAIBA Fernando Fernández Such”

 

 

ANNEX I. RELACIÓ DE SOL·LICITUS DENEGADES

Núm. exp.

NIF

Sol·licitant

Motiu denegació

Proposta comunicada

 Presentació Al·legacions

Resposta al·legacions

 ITC2021_1/047

B57606634

 CAN NOT S.L.

 Incompliment de l'apartat 4 de l'article Cinquè de la convocatòria: la inversió auxiliable no arriba als 8.000€. No s'admeten les modificacions sol·licitades el dia 18/01/2022 GOIBE23899/2022, ja que amb la convocatòria tancada no es permeten modificacions substancials de les inversions previstes. D'acord amb el desistiment presentat el dia

18/01/2022 d'algunes partides, la inversió auxiliable no arriba a l'import mínim (import sol·licitat restant partides desistides: 6.815,00 €).

24/08/2023

05/09/23

Es desestimen les al·legacions presentades. Amb la convocatòria tancada no es permet modificar casi totalment el projecte presentat. En aquest cas, de totes les inversions inicials només s'ha conservat una amb import de 6.815€ i s'ha desistit de totes les altres d'import 61.861€, canviant totalment l'objecte i finalitat del projecte (d'inversions per elaborar formatges i plaques solars canviar a inversions per assecar pebres). No són mers canvis d'inversions sinó una modificació global del projecte, per tant no es poden admetre els canvis de pressuposts i objectius proposats.

 Incompliment de l'apartat 4 de l'article Cinquè de la convocatòria: la inversió final auxiliable no arriba als 8.000€.

ITC2021_1/025

 B07329121

CONSERVAS ES PINARET S.L.

 Incompliment de l'apartat 11 de l'article Quart de la convocatòria, d'actuacions subvencionables. No obté la puntuació mínima.

Revisada la puntuació marcada en la sol·licitud d'ajuda, la producció local d'aquesta empresa no arriba al 10%, 0 punts (apartat 2.3 de l'article setè)

Compleix amb la puntuació de: 5 punts al ser el beneficiari d'una PIME, i 25 punts per inversions que millorin la competitivitat de l'empresa, obtenint una puntuació total de 30 punts, no arribant al mínim de 31,5 punts que dicta la convocatòria.

24/08/2023

08/09/23

 Es desestimen les al·legacions presentades.

 No s'admet la puntuació sol·licitada ‘'Inversions que redueixen l'impacte ambiental'', degut a que no tenen relació amb les inversions i pressupostos de la sol·licitud d'ajuda.  En cap moment es va sol·licitar i/o argumentar al projecte presentat cap millora de canalització d'aigües pluvials i  d'aigües residuals, no fent menció ni en la memòria agronòmica presentada, ni es va marcar la casella d'aquest concepte en la sol·licitud d'ajuda, així com tampoc es fa referencia de les actuacions que s'exposen a les al·legacions en cap pressupost presentat. Es considera que el projecte no tenia aquest objectiu inicialment ni els pressuposts presentats eren per aquestes actuacions, i amb la convocatòria tancada no es permeten modificacions dels objectius i de les inversions, que no contemplaven aquestes millores de reducció d'impacte ambiental, per tant no s'accepten les al·legacions.

ITC2021_1/004

B57380438

BINIGARBA QUESOS SL

- Incompliment de l'apartat 1 b. de l'article 3er de la convocatòria, de requisits dels beneficiaris. No es presenta documentació valida que acrediti que l'empresa no està en crisi d'acord amb la definició que estableix la Unió Europea a l'apartat 2.2. de les Directrius sobre les ajudes estatals de salvament i de reestructuració d'empreses no financeres en crisi.

- Incompliment de l'apartat 4 c. de l'article 6è de la convocatòria, de sol·licituds. Es presenta una memòria agronòmica incoherent i deficient, on no es justifica la capacitat productiva i de transformació de l'empresa, la repercussió de les actuacions, ni es compleix amb la declaració realitzada al punt 9. de la sol·licitud d'ajuda que el projecte es viable tècnicament.

- Incompliment de l'apartat 4 f. de l'article 6è de la convocatòria, de sol·licituds. Es presenta un plànol/croquis deficient que no s'ajusta al requerit en la convocatòria i requerit en la notificació de deficiències, ja que no ubica les inversions previstes.

- Incompliment de l'apartat 4 de l'article 4rt d'actuacions subvencionables: Inversió començada abans de la sol·licitud d'ajuda ( albarà nº 1/3.709 de dia 28/05/2021, i data de sol·licitud 30/06/2021).

24/08/2023

-

No es presenten al·legacions ni documentació faltant.

ITC2021_1/007

B67964197

AUBARCA EIVISSA, S.L.

 Incompliment de l'apartat 1a de l'article Tercer de Requisits dels beneficiaris i de l'apartat 1 de l'article Quart de la convocatòria, d'Actuacions subvencionables. `Poden ser subvencionables les inversions materials o immaterials que es realitzin a les Illes Balears i afectin la transformació, la

comercialització o el desenvolupament de productes agrícoles inclosos a l'annex I del Tractat Europeu, excepte els productes de la pesca. Segons el Tractat I citat anteriorment, al capítol 22, ex22.08 i ex22.09 estan exclosos els aiguardents, els licors i altres begudes espirituoses.

24/08/2023

05/09/2023

Es desestimen les al·legacions presentades.

La transformació ha de ser d'un producte inclòs a l'annex I del Tractat Europeu. Les Herbes Eivissenques, considerades begudes espirituoses, estan excloses del Tractat.

 

 

 

Palma, a data de la signatura electrònica (18 de setembre de 2023)

El director gerent del FOGAIBA Joan Josep Coll Bibiloni