Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CAMPOS

Núm. 588754
Modificació de l' ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Campos, en la sessió ordinària de dia 25 de maig de 2023, va aprovar inicialment la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica, el que es va publicar en el BOIB núm. 73, de 3 de juny de 2023.

Atès que en el termini d'exposició pública no s'han presentat al·legacions en relació amb la modificació de l' ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica

En compliment del que disposa l'article 17.3 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora d'Hisendes locals, i una vegada adoptat l'acord definitiu d'aprovació del redactat de l'ordenança, es procedeix a la seva publicació íntegra al Butlletí Oficial de les Illes Balears:

«ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L'IMPOST SOBRE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA. (Aprovada pel Ple de 25/05/2023)

Article 1er.

De conformitat amb el que disposa l'article 96.1 de la Llei 39/88, de 28 de desembre, reguladora de les Hisendes Locals, les quotes de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica aplicables en aquest municipi queden fixats en els termes que s'estableixen a l'article següent.

Article 2on.

1. Les quotes de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica són les que disposa el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals aprovat per Reial Decret 2/2004, de 5 de març,  amb les modificacions que introdueixin les lleis de pressuposts generals de l'Estat.

2. L'Ajuntament de conformitat amb el que disposa l'article 95.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals aprovat per Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, estableix que és aplicable un coeficient de l'1'6.

Article 3er.

De conformitat amb el que disposa l'article 99 de la Llei 39/88, s'estableix com a instrument acreditatiu del pagament de l'Impost el corresponent rebut expedit per la Recaptació Municipal. Els ciclomotors i motocicletes hauran de dur, a més, col·locat en un lloc visible del vehicle el distintiu acreditatiu del pagament de l'Impost que se'ls hi facilitarà anualment, i en el moment del seu pagament, pel Recaptador Municipal, segons el model establert per la Corporació.

Article 4rt.

1.1 Les exempcions i bonificacions d'aquest Impost seran les previstes a l'article 95 de la Llei 39/88.

1.2 Els vehicles considerats històrics o aquells de més de vint-i-cinc anys d'antiguitat estaran exempts de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, es a dir, se'ls aplicarà una bonificació del 100%.

Aquesta bonificació es practicarà d'ofici als vehicles que compleixin les condicions que ja es trobin inclosos dins el padró de l'impost i es practicarà de forma automàtica per aquells vehicles que s'incorporin al padró i que compleixin  les condicions de la bonificació.

1.3. Bonificació per tipus de motor i/o de combustible:

Podran gaudir d'una bonificació del 50% de la quota de l'impost els vehicles elèctrics i els vehicles híbrids endollables.

Per gaudir d'aquesta bonificació, els subjectes passius ho hauran de sol·licitar a l'administració municipal, en el període d'un mes des de la data de matriculació, o abans d'acabar el període de pagament voluntari del padró de cobrament, en el cas de vehicles ja inclosos en el padró de l'impost. A la sol·licitud s'ha d'adjuntar una fotocòpia del permís de circulació i de la fitxa tècnica del vehicle.

Si la bonificació se sol·licita quan hagin transcorregut els terminis establert en el paràgraf anterior, la seva concessió, si procedeix, tindrà efectes en el període impositiu següent.

DISPOSICIÓ FINAL

Aquesta modificació de l'ordenança fiscal, va ser aprovada pel Ple de la Corporació Municipal  i entrarà en vigor una vegada publicada en el BOIB i hagi transcorregut el termini que s'assenyala a l'article 113 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, es començarà a aplicar a partir de l'1 de gener de 2024, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.»

 

Campos, a la data de la signatura electrònica (18 de setembre de 2023)

La batlessa Francisca Porquer Manresa