Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 583714
Resolució de la Presidència de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) per la qual es resol la convocatòria pública de selecció pel sistema de lliure designació del director-directora gerent de l’IMAS i s’adjudica el lloc de treball

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. La Resolució de la Presidència de l'IMAS per la qual s'aprova la convocatòria pública de selecció pel sistema de lliure designació del director/a gerent de l'IMAS, de 19 de juliol de 2023, correcció d'errades de 21 de juliol de 2023, i que han estat objecte de publicació en el Butlletí oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 103, de 22 de juliol de 2023), en el tauler d'anuncis electrònic de l'IMAS, i l'anunci al Butlletí oficial de l'Estat (BOE núm. 182, d'1 d'agost de 2023).

2. La llista provisional de persones aspirants de 25 d'agost de 2023, publicada al tauler d'anuncis electrònic de l'IMAS el mateix dia, amb indicació de les persones aspirants admeses i excloses amb la causa d'exclusió, donant un termini de cinc dies hàbils per esmenar la sol·licitud, per fer al·legacions o adjuntar la documentació pertinent, si es cau.

El 29 d'agost de 2023, ha tingut entrada al Registre Electrònic de l'IMAS, escrit d'al·legacions del senyor Josep Joan Escales Tous, les quals es desestimen per no acreditar la condició de funcionari de carrera del subgrup A1, d'acord amb l'article 32.bis i 85 bis.1.b) de la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local.

El 4 de setembre de 2023, amb efectes de l'1 de setembre de 2023, ha tingut entrada al Registre Electrònic de l'IMAS, escrit d'esmena de documentació del senyor Rafael Fernández Amaya, el qual s'estima.

3. L'informe sobre la valoració de compliments dels requisits i la idoneïtat de la persona aspirant per part de la cap del Departament de Recursos Humans de l'IMAS i de la Presidència del IMAS de 6 de setembre de 2023, una vegada valorats els criteris de competència i experiència professionals, resulta que el senyor Enrique Izcue Capó és la persona candidata idònia i compleix els requisits i especificacions exigits en la convocatòria.

Fonaments de dret

1. La normativa general reguladora del proveïment de llocs de treball pel sistema de lliure designació per a personal directiu es recull als articles 13 i 80 del Reial Decret Legislatiu 5/2015,de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic; als articles 51 i següents del Reial Decret 364/1995, de 10 de març, pel qual s'aprova el Reglament General d'Ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de Provisió de Llocs de treball i Promoció Professional del Funcionaris Civils de l'Administració General de l'Estat; a l'article 196 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears; als articles 35 i 79 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; com també a l'article 3.2, 3.6 i 3.7, als articles 28 i següents del Decret 33/1994, de 28 de març, pel qual s'aprova el Reglament de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. L'òrgan de direcció de l'IMAS és la Gerència, de conformitat amb el que preveu l'article 6.b dels seus Estatuts, (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019).

I d'acord amb l'article 12.1 i 2 dels Estatuts de l'IMAS, el/la gerent és la persona titular del màxim òrgan de direcció ordinària de l'IMAS, nomenada i cessada per la presidència de l'IMAS. El director o la directora gerent té la consideració de personal directiu i queda equiparat a tots els efectes al càrrec de secretari tècnic.

3. També l'article 12.1 dels Estatuts de l'IMAS disposa que el nomenament ha de recaure en un funcionari o funcionària de carrera o laboral de qualsevol administració pública o en qualsevol professional del sector privat, titulat/ada superior en ambdós casos, i amb més de cinc anys d'exercici professional en el segon. En cas que tingui la condició de personal laboral, se sotmet a la relació laboral de caràcter especial d'alta direcció, la qual està establerta al Reial Decret 1382/1985, de l'1 d'agost pel qual es regula la relació laboral de caràcter especial del personal d'alta direcció.

4. La competència respecte del nomenament i cessament del/ de la gerent correspon al president de l'IMAS, d'acord amb l'article 12.1 dels Estatuts de l'IMAS.

La base cinquena de l'annex II de la convocatòria estableix que la Presidència de l'IMAS disposa d'un termini d'un mes comptador des del dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds per resoldre la convocatòria.

L'article 7.2, núm.13 i 15 dels Estatuts de l'IMAS estableix que correspon a la Presidència de l'IMAS convocar i resoldre els procediments de selecció, establir-ne les bases, el programes i el contingut de les proves i nomenar els membres dels òrgans de selecció, així com formalitzar els contractes del personal d'alta direcció i acordar-ne l'extinció.

5. D'acord amb la base sisena de l'annex II, el termini per prendre possessió és de tres dies hàbils, si no implica canvi de residència de la persona nomenada, o d'un mes si aquesta resideix fora de l'illa de Mallorca.

Així mateix, el termini de presa de possessió començarà a comptar-se des del dia següent al del cessament, el qual s'haurà d'efectuar dins els tres dies hàbils següents a la publicació de la resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

El nomenament de la persona designada romandrà vigent mentre no es produeixi el cessament exprés per la Presidència de l'IMAS.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Primer. Resoldre la convocatòria pública de selecció pel sistema de lliure designació del director-directora gerent de l'IMAS, publicada al BOIB el 22 de juliol de 2023, i adjudicar al senyor Enrique Izcue Capó amb DNI ***3731** per ocupar el lloc de treball de director-directora gerent, amb les característiques següents:

CODI LLOC

LLOC DE FEINA

DESTINACIÓ

NL

FP

TH

SOU ANUAL

OBSERVACIONS

AC0010001

DIRECTOR/A GERENT

PALMA

1

L

07

61.060,30€

Requisits art.12 Estatuts IMAS

(BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019)

Segon. Donar trasllat al Servei de Gestió de Personal del Departament de Recursos Humans de l'IMAS per a formalitzar mitjançant contracte laboral de caràcter especial d'alta direcció, l'adjudicació del lloc de treball de director-directora gerent de l'IMAS, al senyor Izcue, així com, formalitzar la presa de possessió del lloc de treball del senyor Izcue.

Tercer- Notificar aquesta resolució a la persona interessada i ordenar la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i al tauler d'anuncis electrònic de l'IMAS, d'acord amb la base cinquena de l'annex II de la convocatòria pública de referència.

Interposició de recursos

Aquesta resolució no posa fi a la via administrativa i contra ella es pot interposar, d'acord amb l'article 28.1 dels Estatuts de l'IMAS aprovats per Acord del Ple del Consell de Mallorca d'11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, dins el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent al de la notificació de la present resolució.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Palma, en la data de la signatura electrònica (11 de setembre de 2023

El conseller executiu de Benster Social i president de l'IMAS
Guillermo Sánchez Cifre
La secretària delegada de l'IMAS (BOIB núm. 86, d'1 de juliol de 2021) María Elena Tur Figueruelo)