Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 580495
Primera proposta de resolució provisional per la qual es concedeixen ajuts de minimis per a la modernització i la innovació en la higiene i en la neteja dels establiments d’allotjament turístic, destinats a la compra de mecanismes d’elevació de llits, per acomplir l’article 37 bis de la Llei 8/2012, del turisme de les Illes Balears, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea Next Generation EU

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 29 de novembre de 2022, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears l'Ordre 30/2022 del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual s'estableixen les bases reguladores i s'aprova la convocatòria per a la concessió d'ajuts de minimis per a la modernització i la innovació en la higiene i en la neteja dels establiments d'allotjament turístic, destinada a la compra de mecanismes d'elevació de llits, per acomplir l'article 37 bis de la Llei 8/2012, del turisme de les Illes Balears, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea Next Generation EU.

2. D'acord amb el que s'exposa en l'Ordre 30/2022 i en el punt 5 de la convocatòria, la convocatòria està sotmesa al règim de minimis establert en el Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió Europea, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea en les ajudes de minimis. En conseqüència, les ajudes previstes són compatibles amb el mercat interior i, alhora, resten exemptes de l'obligació de notificació establerta en l'article 108, apartat 3, del Tractat de funcionament de la Unió Europea.

3. El termini per presentar sol·licituds es va iniciar el 30 de novembre de 2022 i finalitzà el 28 d'abril de 2023, d'acord amb l'establert en el punt 13 de la convocatòria.

4. El 27 de juny, analitzades totes les sol·licituds presentades i d'acord amb l'article 10 de l'Ordre 30/2022, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears un requeriment conjunt a fi que les persones sol·licitants esmenassin les deficiències indicades, amb l'advertència que, si no ho feien, s'entendria que desistien de la sol·licitud.

5. El 23 d'agost de 2023, la Comissió Avaluadora n'emeté informe en el qual, en aplicació dels criteris per a l'adjudicació dels ajuts prevists en la convocatòria, es relacionen les persones sol·licitants que compleixen els requisits per poder ser beneficiàries de l'ajut i la quantia individual d'aquest, calculat d'acord amb els punts 10 i 11 de la convocatòria.

En concret, la Comissió Avaluadora considera que no és necessari aplicar el prorrateig establert en el punt 10 de la convocatòria, atès que hi ha crèdit suficient per atorgar a totes les persones beneficiàries l'import de l'ajut, d'acord amb la intensitat prevista en el punt 11 de la convocatòria. Això és:

a) Per als establiments de fins a 50 habitacions, se subvenciona el 50 % de la despesa elegible.

b) Per als establiments d'entre 51 i 150 habitacions, se subvenciona el 40 % de la despesa elegible.

c) Per als establiments de més de 150 habitacions, se subvenciona el 30 % de la despesa elegible.

La despesa elegible de l'ajuda és del 100 % del preu unitari de compra del mecanisme d'elevació de llits, amb un import màxim de 380 euros.

6. D'acord amb l'informe de la Comissió Avaluadora, l'annex d'aquesta proposta de resolució provisional conté una relació de les persones proposades com a beneficiàries amb un ajut per import igual o superior a 30.000 euros.

7. Consta en l'expedient administratiu que totes les persones proposades com a beneficiàries es troben al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

8. Hi ha crèdit adequat i suficient per imputar els pagaments dels ajuts a la partida pressupostària 12201/G/751C01/77000/MR071 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023.

 

Fonaments de dret

1. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reglament d'aquesta, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.

2. El Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

3. La Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5. El Reial decret llei 36/2020, de 30 de desembre, pel qual s'aproven mesures urgents per a la modernització de l'Administració pública i per a l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

6. La Llei 4/2021, de 17 de desembre, de mesures extraordinàries i urgents per executar les actuacions i els projectes que s'han de finançar amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

7. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

9. L'Ordre 30/2022 del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual s'estableixen les bases reguladores i s'aprova la convocatòria per a la concessió d'ajuts de minimis per a la modernització i la innovació en la higiene i en la neteja dels establiments d'allotjament turístic, destinada a la compra de mecanismes d'elevació de llits, per acomplir l'article 37 bis de la Llei 8/2012, del turisme de les Illes Balears, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea Next Generation EU.

10. El Reial decret 1118/2021, de 21 de desembre, pel qual es regula la concessió directa de subvencions destinades al finançament de les estratègies de resiliència turística per a territoris extrapeninsulars, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

11. El Reial decret 449/2022, de 14 de juny, pel qual es regula la concessió directa de subvencions destinades al finançament de les estratègies de resiliència turística per a territoris extrapeninsulars, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i pel qual es modifiquen diversos reials decrets en matèria turística.

12. El Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea en els ajuts de minimis.

Proposta de resolució provisional

Propòs al conseller de Turisme, Cultura i Esports que dicti una resolució en els termes següents:

1. Concedir una subvenció per a la compra de mecanismes d'elevació de llits a les persones sol·licitants indicades en l'annex i pels imports que s'hi assenyalen, en el marc de la convocatòria per a la modernització i la innovació en la higiene i en la neteja dels establiments d'allotjament turístic, destinada a la compra de mecanismes d'elevació de llits, per donar compliment a l'article 37 bis de la Llei 8/2012, del turisme de les Illes Balears, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea Next Generation EU.

2. Autoritzar i disposar una despesa global de 480.645,28 €, a favor de les persones beneficiàries que figuren en l'annex i pels imports individuals que s'hi indiquen, amb càrrec a la partida pressupostària 12201/G/751C01/77000/MR071 dels pressuposts vigents de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. Fer constar que, d'acord amb el punt 15 de la convocatòria, el període d'execució de les accions subvencionables, enteses com la compra dels mecanismes d'elevació de llits, finalitza als dos mesos d'ençà que es publiqui la resolució de concessió en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 13 de l'Ordre 30/2022.

4. Fer constar que, d'acord amb el punt 16 de la convocatòria, el termini per a la justificació de la subvenció és d'un mes, comptador des de l'endemà de la conclusió del termini d'execució establert en el punt anterior. El mateix punt disposa que la justificació de l'ajuda consisteix a presentar la factura i els corresponents justificants bancaris o anàlegs que acreditin el pagament de la factura proforma presentada juntament amb la sol·licitud. D'acord amb l'article 15 de l'Ordre, la presentació de la justificació ha de fer-se exclusivament de forma telemàtica, a través del tràmit específic que es troba en la pàgina web mrrturisme.caib.es; en la pàgina web de la Direcció General de Turisme, i en la Seu Electrònica de la CAIB.

5. Fer constar que la persona beneficiària de la subvenció ha de complir el règim de publicitat establert en el punt 19 de la convocatòria. Les característiques dels cartells informatius s'especificaran en la pàgina web mrrturisme.caib.es

6. Fer constar que aquesta subvenció ha estat finançada amb fons procedents del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Tràmit d'audiència

De conformitat amb l'article 13.1 de l'Ordre 30/2022 del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, es concedeix un termini de deu dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta proposta de resolució provisional en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, perquè les persones sol·licitants interessades hi puguin formular al·legacions.

Les al·legacions s'han de presentar en l'apartat «Al·legacions en tràmit d'audiència» de l'enllaç següent i la identificació en el tràmit telemàtic s'ha de fer introduint el número d'expedient corresponent que s'indica en l'annex:

https://www.caib.es/sites/mrrturisme/ca/mecanismes_delevacia_de_llits/

En el cas que les al·legacions s'efectuïn per qualsevol altre mitjà diferent a l'anterior, no s'han de considerar vàlides i s'han d'entendre com a no presentades.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (13 de setembre de 2023)

El secretari general Bartomeu Alcover Bisbal (Per delegació del director general de Turisme BOIB núm. 126/2023)

 

ANNEX Persones proposades com a beneficiàries amb imports d'ajut iguals o superiors a 30.000 euros que no han justificat completament l'ajut

NIF del sol·licitant

Número d'expedient

Sol·licitant

Nom de l'establiment

Import de l'actuació subvencionable

Intensitat de l'ajut en funció del número d'habitacions de l'establiment (punt 11.1 de la convocatòria)

Proposta de l'ajut

A07010937

TUR_AJDLLITS250/2023

INMOBILIARIA FORMENTOR SA

HOTEL FORMENTOR S.A.

79.320,00

40%

30.000,00

A07023237

TUR_AJDLLITS238/2023

COMPAÑIA MALLORQUINA DE HOSTELERIA SA

GRAN FIESTA

118.513,42

30%

35.554,03

A07089592

TUR_AJDLLITS138/2023

PORTVI SA

PORTBLUE CLUB POLLENTIA RESORT & SPA

248.806,00

30%

74.641,80

A07123383

TUR_AJDLLITS329/2023

INVERSIONES BRAVIO SA

CORONADO THALASSO & SPA

142.500,00

30%

42.750,00

A07178908

TUR_AJDLLITS121/2023

ANLUGA SA

HOTEL MEDITERRANEO

173.150,67

30%

51.945,20

A07404510

TUR_AJDLLITS397/2023

GRUPO EMPRESAS ALONSO MARI S.A.

INSOTEL CLUB PUNTA PRIMA

104.347,60

30%

30.000,00

B07157274

TUR_AJDLLITS284/2023

RISUR SL

HOTEL ORIENT BEACH

112.824,00

30%

33.847,20

B07215874

TUR_AJDLLITS185/2023

EL HOTEL PACHA SL

HOTEL PACHÁ S.L.

121.219,20

30%

36.365,76

B07910177

TUR_AJDLLITS399/2023

INMO SIRENIS, S.L.

SIRENIS HOTEL CLUB AURA

114.383,88

30%

34.315,16

B16553125

TUR_AJDLLITS97/2023

ENIMA HOTELERA DE GESTION, S.L

CONDESA

168.472,55

30%

50.541,76

B57077414

TUR_AJDLLITS21/2023

MALLORCOTEL SL

HOTEL PICAFORT PARK

102.211,20

30%

30.663,36

B57103830

TUR_AJDLLITS309/2023

AYOMAR DE GESTIONS SL

HM MARTINIQUE

100.070,03

30%

30.021,01

 

 

 

 

 

 

480.645,28