Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 568747
Proposta de resolució de la directora deneral de Medi Natural i Gestió Forestal i Resolució del conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural de convocatòria pública per presentar candidatures als premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible del Govern de les Illes Balears per a l'any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

El BOIB núm. 30, d'11 de març de 2017, publica el Decret 10/2017, de 10 de març, pel qual es creen i regulen els premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible.

L'objecte dels premis és el reconeixement públic d'iniciatives d'educació ambiental per al desenvolupament sostenible dutes a terme pels centres educatius de les Illes Balears durant el curs escolar que es determini.

A l'article 6.1 del Decret esmentat es preveu que el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca anunciï periòdicament una convocatòria pública per a la presentació de candidatures als premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible.

La imputació d'aquests premis anirà a càrrec de la partida 15601 G/571B01 48000 00, o equivalent del pressupost general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a 2024, sempre que es disposi de crèdit adequat i suficient.

A l'article 6.2 del Decret s'estableix que la resolució de la convocatòria ha de contenir les categories dels premis que es convoquen, la partida pressupostària, la composició del jurat, la descripció de la forma i el lloc de presentació de les candidatures, la data límit per presentar-les i la dotació econòmica per a cadascun dels premis.

L'informe del Servei de Qualitat i Educació Ambiental, de 9 de maig de 2023, és favorable a la convocatòria pública en els termes que es detallen a continuació.

Per tot això, propòs al conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural que dicti una resolució en els termes següents:

RESOLUCIÓ

Primer

Aprovar la convocatòria dels premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears per a l'any 2023.

Segon

Aprovar els termes de la convocatòria, que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Tercer

Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i ordenar que entri en vigor l'endemà d'haver-se publicat.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 9 d'agost de 2023

La directora general de Medi Natural i Gestió Forestal Ana Torres Riera

Conforme amb la proposta, en dict resolució

 

Palma, 10 d'agost de 2023

 

El conseller

Joan Simonet Pons

 

ANNEX 1 Convocatòria

1. Objecte de la convocatòria

1. Es convoca la presentació de candidatures als premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible 2023, corresponent als cursos escolars 2021-2022 i 2022-2023, en les categories següents:

a. Premi Centre Educatiu vers el Desenvolupament Sostenible Global, en reconeixement a una trajectòria de millora continuada en el procés d'ambientalització integral del centre i en la implicació en la millora de l'entorn. Aquesta categoria tindrà tres classificats: el primer, per al més destacat, i el segon i el tercer, per a dues trajectòries de referència.

b. Premi Centre Educatiu vers el Desenvolupament Sostenible Específic, en reconeixement a una actuació destacada o de referència en l'àmbit del consum. Aquesta categoria tindrà també tres classificats: el primer, per al més destacat, i el segon i el tercer, per a dues trajectòries de referència.

2. Es valoraran de manera especial les actuacions fetes en els cursos escolars 2021-2022 i 2022-2023 que recullin el màxim de contexts d'acció: la participació de tota la comunitat educativa, la gestió ambiental del centre, el currículum i la difusió i la implicació vers l'entorn.

2. Premis

1. S'estableix per a cada categoria dels premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible per a l'any 2023 els imports econòmics següents:

  • Primer classificat: 3.000 €
  • Segon classificat: 2.000 €
  • Tercer classificat: 1.000 €

2. El total d'aquestes quanties, 12.000€, aniran amb càrrec a la partida pressupostària 15601 G/571B01 48000 00 o equivalent de l'exercici pressupostari 2024.

3. En el cas que hi hagi dues o més candidatures premiades en una categoria, l'import previst en la convocatòria per a aquesta categoria s'ha de distribuir a parts iguals entre les candidatures premiades.

4. A més del premi econòmic, els guanyadors rebran un diploma acreditatiu.

5. Es poden concedir mencions honorífiques a les candidatures que no hagin guanyat el premi però que es considerin d'un interès especial.

3. Jurat

    1. Es nomena el jurat següent:

  • President: la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal.
  • Vocals:

• Catalina Vallbona Adrover, tècnica de la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal.

• Gabriel Bardi Figini, cap del Servei de Qualitat i Educació Ambiental.

• Pedro Vicente Cladera Roig, cap de Secció II, com a titular representant del Servei Jurídic. I Marta Moll Mayol, Raquel Romero Martí i Sandra Oliver Monroig, en qualitat de suplents.

• Francesc Bennàssar Lluís, cap del Negociat V del Servei de Qualitat i Educació Ambiental, que, a més, ha d'actuar com a secretari.

2. Per a la constitució vàlida del jurat és necessària l'assistència del president i del secretari i almenys de la meitat dels membres.

3. La candidatura guanyadora de cada premi ha d'obtenir, com a mínim, la majoria simple de vots favorables dels components del jurat. Els premis també es poden declarar deserts per majoria simple.

4. El jurat ha de presentar la proposta motivada d'adjudicació dels premis al conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, qui ha de resoldre l'atorgament del premi i ordenar que es notifiqui a les persones interessades.

4. Sol·licitud

1. S'estableix el model de document per formalitzar la sol·licitud de les candidatures que figura com a annex 2.

2. Poden optar als premis els centres educatius de les Illes Balears d'educació infantil, educació primària i secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius que hagin dut a terme un projecte d'ambientalització del centre durant els cursos escolars 2021- 2022 i 2022-2023..

3. Poden presentar les propostes de candidatures indistintament qualsevol membre del jurat, els consells escolars dels centres educatius, les associacions de pares i mares d'alumnes i qualsevol persona física a títol individual, mitjançant un escrit adreçat al conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural. Per a cada candidatura, s'han de fer constar les dades del centre educatiu que es proposa, la categoria i una descripció sintètica de l'actuació i dels mèrits que la justifiquen.

4. La proposta, que en cap cas pot ser formalitzada per la direcció del centre o un altre càrrec en representació del mateix centre proposat, juntament amb una memòria detallada i estructurada que justifiqui la candidatura, s'ha de presentar en la forma indicada a l'apartat 6. La sol·licitud específica del procediment (Annex 2) estarà disponible a la Seu Electrònica d'aquesta Administració.

5. La memòria ha de concretar la finalitat de les activitats dutes a terme i la seva descripció, tot tenint en compte el grau de participació de la comunitat educativa, la integració curricular, la gestió ambiental del centre, la difusió i la implicació vers l'entorn.

6. D'acord amb el que estableix l'article 68 de la Llei 39/2015, en cas que la proposta no compleixi els requisits o no incorpori tota la documentació, l'Administració ha de requerir la persona interessada perquè, en el termini de deu dies, esmeni la falta o presenti la documentació preceptiva, amb la indicació que si no ho fa, l'Administració considerarà que desisteix i s'arxivarà, amb una resolució prèvia que s'ha de dictar en els termes que preveu l'article 21 de la Llei esmentada.

5. Termini.

El termini per presentar candidatures comença l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i acaba el dia 31 d'octubre de 2023.

6. Comunicacions i notificacions.

1. Tots els tràmits d'aquest procediment s'han de realitzar telemàticament a través del procediment disponible de la Seu Electrònica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (https://www.caib.es/seucaib/es).

No s'admetran sol·licituds per correu electrònic. En cas que la sol·licitud es presenti de forma presencial, l'Administració en requerirà la presentació electrònica, d'acord amb l'article 68.4 de la Llei 39/2015.

2. Les notificacions que l'Administració dirigeixi als interessats en el procediment es practicaran mitjançant compareixença al Punt d'Accés General Electrònic (Carpeta Ciutadana). Paral·lelament, s'informarà de la posada a disposició d'una notificació a la Carpeta Ciutadana mitjançant un correu electrònic a l'adreça indicada per l'interessat.

3. En tot cas, els dos punts anteriors estan supeditats al que estableix la Llei 39/2015, del procediment administratiu.

 

ANNEX 2 - Model de sol·licitud

Candidatura als premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible 2023

 

Dades de la persona/entitat/organisme que fa la proposta

Nom:

DNI/CIF:

Representant (si pertoca):

DNI:

Telèfon de localització:

Adreça electrònica:

Adreça de notificació:

Codi postal:

Localitat:

Municipi:

PROPÒS:

Que el centre educatiu següent pugui optar als premis Centres Educatius vers el Desenvolupament

Sostenible 2023 en la modalitat:

( ) Global

( ) Específica

Centre educatiu proposat al premi

Nom del centre que es proposa:

Adreça:

Codi postal:

Localitat:

Municipi:

Telèfon:

Adreça electrònica:

 

Breu descripció dels mèrits principals que acrediten la candidatura presentada:

(Es pot adjuntar en un full annex)

 

 

 

 

 

Documentació adjunta:

( ) Memòria detallada i estructurada que justifica la candidatura.

( ) Altres:

Palma, ...... d ..................... de 2023

 

 

Rúbrica

Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural. Direcció general de Medi Natural i Gestió Forestal