Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 550477
Resolució del director general de Personal Docent de dia 30 d’agost de 2023, per la qual es modifica la Resolució del director general de Personal Docent de 31 de juliol de 2023 per la qual es publica la llista única per especialitats de tots els aspirants que han superat el procediment selectiu convocat per Resolució de la directora general de Personal Docent de 16 de desembre de 2022, per la qual es convoca el procés selectiu d’estabilització, mitjançant el sistema de concurs oposició per a l’ingrés als cossos docents de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La base 8.3 de la Resolució de la directora general de Personal Docent de 16 de desembre de 2022 (BOIB núm. 167, de 24 de desembre), per la qual es convoca el procés selectiu d'estabilització, mitjançant el sistema de concurs oposició per a l'ingrés als cossos docents de professors d'ensenyament secundari, de professors d'escoles oficials d'idiomes, de professors de música i arts escèniques, de professors d'arts plàstiques i disseny, de mestres de taller d'arts plàstiques i disseny, de mestres i de professors especialistes en sectors singulars de formació professional a les Illes Balears disposa que d'acord amb el que estableix l'article 61 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, quan es produeixin renúncies dels aspirants seleccionats als drets derivats de la participació en el procediment selectiu, abans del seu nomenament com a funcionari en pràctiques o presa de possessió, l'òrgan convocant ha de requerir una llista complementària dels aspirants que segueixen als seleccionats per la seva inclusió a la llista definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu a l'òrgan de selecció afectat per les renúncies.

La Resolució del director general de Personal Docent de 31 de juliol de 2023  va publicar la llista única per especialitats de tots els aspirants que han superat el procediment selectiu convocat per Resolució de la directora general de Personal Docent de 16 de desembre de 2022, per la qual es convoca el procés selectiu d'estabilització, mitjançant el sistema de concurs oposició per a l'ingrés als cossos docents.

Vistes les renúncies presentades per aspirants seleccionats als drets derivats de la participació en el procediment selectiu, a requeriment de la Direcció General de Personal Docent, les comissions de selecció / tribunals únics han presentat una llista complementària de seleccionats que han de ser inclosos a la llista única per especialitats de tots els aspirants que han superat el procediment selectiu.

L'article 2.5.b) del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol), que atribueix a la Direcció General de Personal Docent de la Conselleria d'Educació i Universitats, entre altres competències, l'ordenació i la gestió del personal docent.

El punt 1.a) de la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 19 de març de 2021 de delegació de determinades competències en matèria de gestió del personal docent en la Direcció General de Personal Docent (BOIB núm. 41, de 25 de març), delega en la Direcció General de Personal Docent, entre altres competències administratives en matèria de gestió de personal docent, la facultat de convocar i resoldre els processos de selecció derivats de l'oferta pública per a l'ingrés i l'accés a la funció pública docent, establir-ne les bases, nomenar els membres dels òrgans de selecció i valoració i establir el procediment de la fase de pràctiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Primera. Fer pública la llista de renúncies dels aspirants seleccionats per cos i especialitat a l'Annex 1 d'aquesta Resolució.

Segona. Fer pública la llista complementària per cos i especialitat, dels aspirants que han estat seleccionats en el procediment selectiu d'acord amb la base 8.3 de la Resolució de convocatòria a l'Annex 2 d'aquesta Resolució.

Tercera. Modificar la Resolució del director general de Personal Docent de 31 de juliol de 2023 per la qual es publica la llista única per especialitats de tots els aspirants que han superat el procediment selectiu convocat per Resolució de la directora general de Personal Docent de 16 de desembre de 2022 per la qual es convoca el procés selectiu d'estabilització, mitjançant el sistema de concurs oposició per a l'ingrés als cossos docents de les Illes Balears, d'acord amb la llista de renúncies i la llista complementària que s'esmenten als apartats anteriors.

Quarta. Informar que en el termini de 10 dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació al BOIB d'aquesta Resolució, els aspirants seleccionats d'acord amb la base 8.3 de la Resolució de convocatòria han de presentar a la Direcció General de Personal Docent, per qualsevol dels mitjans que assenyala l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, els documents següents:

  1.  Títol exigit per a l'ingrés al cos o la certificació acadèmica acreditativa d'haver realitzat tots els estudis necessaris perquè sigui expedit, amb indicació de la convocatòria en què es van acabar i de la data de pagament dels drets d'expedició del títol, o rebut acreditatiu del pagament corresponent dels drets d'expedició del títol. Si la titulació ha estat obtinguda a l'estranger, cal adjuntar-hi la corresponent homologació o bé la credencial de reconeixement de la titulació per a l'exercici de la professió en el cos corresponent.
  2.  Certificat que acrediti el domini de la llengua catalana segons el que determina l'article segon del Decret 115/2001, de 14 de setembre, pel qual es regula l'exigència de coneixement de les llengües oficials al personal docent, modificat per la disposició final novena del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.
  3.  Títol de formació pedagògica i didàctica a què es refereix l'article 100.2 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació o, si escau, documentació justificativa acreditativa de l'exempció d'aquest requisit segons el que s'estableix a la base 2.2.2 d'aquesta convocatòria.
  4.  Còpia del document nacional d'identitat vigent.
  5.  Certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia ni estar afectat per limitació física ni psíquica que sigui incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents al cos i l'especialitat per als quals s'ha estat seleccionat.
  6.  Els aspirants amb discapacitat han de presentar el dictamen establert en la base 2.2.3.3 de la convocatòria.
  7.  Declaració jurada, o promesa, de no haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració pública, ni de trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques.
  8.  Certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals.

Tota la documentació emesa en llengua diferent al castellà o català ha de venir acompanyada de la corresponent traducció oficial en una de les dues llengües oficials de les Illes Balears, realitzada per un traductor jurat.

Cinquena. Informar que els qui dins el termini fixat, i llevat dels casos de força major degudament acreditats, no presentin la documentació requerida, o bé aquells en els quals s'observi, a partir de la revisió de la seva documentació, que els manca algun dels requisits assenyalats a la base segona de la convocatòria, no seran nomenats funcionaris en pràctiques, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer per falsedat en la sol·licitud inicial de participació.

Sisena. Fer saber que els aspirants seleccionats han de presentar l'annex de declaració jurada de no trobar-se en cap de les causes d'incompatibilitat establertes a la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques i al Reial Decret 598/1985.

Tots els annexos estan a disposició dels aspirants a la pàgina Web de la Direcció General de Personal Docent, i s'han de lliurar juntament amb la documentació establerta en la base quarta i dins el mateix termini.

Setena. Informar que els aspirants que participin en el procés selectiu per a l'ingrés al mateix cos en convocatòries corresponents a diferents administracions educatives han d'optar per una, de manera que renunciaran a tots els drets que els puguin correspondre per la seva participació en les restants. En el cas de no realitzar aquesta opció, l'acceptació del primer nomenament s'entendrà com a renúncia tàcita a les restants.

Vuitena. Obrir un termini de cinc dies hàbils, comptadors a partir de la publicació d'aquesta Resolució al BOIB, perquè els aspirants que han superat el procés selectiu en convocatòries corresponents a diferents administracions educatives optin per una d'elles, mitjançant instància dirigida a la Direcció General de Personal Docent, en la qual manifestaran que renuncien als drets que els puguin correspondre per la seva participació en les altres. Si no es realitza aquesta opció, l'acceptació del primer nomenament s'entendrà com a renúncia tàcita als altres.

Novena. Aprovar els annexos 1 i 2 que contenen, respectivament, la llista de renúncies dels aspirants seleccionats per cos i especialitat; la llista complementària per cos i especialitat, dels aspirants que han estat seleccionats en el procediment selectiu d'acord amb la base 8.3 de la Resolució de convocatòria

Desena. Informar que la Direcció General de Personal Docent ha d'adoptar les mesures necessàries per a l'execució d'aquesta Resolució.

Onzena. Publicar aquesta Resolució i els annexos 1 i 2 en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs potestatiu de reposició davant el director general de Personal Docent en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 25.5 i 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També hi poden interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (31/08/2023) 

El director general de Personal Docent Salvador Ruiz Borrás Per delegació del conseller d'Educació i Formació Professional (BOIB núm. 41, de 25/03/2021)

 

Annex 1. Llista de renúncies dels aspirants seleccionats per cos i especialitat.

Unitat territorial: ILLES BALEARS

Cos: 0590 PROFESORS D'ENSENYAMENT SECUNDARI

Especialitat: 014 LLENGUA I LITERATURA CATALANES (ILLES BALEARS)

DNI

Llinatges i nom

Puntuació

Accés

***3657**

BOSCH BOSCH DAMIÀ

5,4049

1

Annex 2. Llista complementària per cos i especialitat, dels aspirants que han estat seleccionats en el procediment selectiu d'acord amb la base 8.3 de la Resolució de convocatòria.

Unitat territorial: ILLES BALEARS

Cos: 0590 PROFESORS D'ENSENYAMENT SECUNDARI

Especialitat: 014 LLENGUA I LITERATURA CATALANES (ILLES BALEARS)

DNI

Llinatges i nom

Puntuació

Accés

***6435**

MUNTO DURAN, JOSE ANGEL

4,2586

1