Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 549585
Acord de delegació de competències en matèria de patrimoni historicoartístic en la Vicepresidència 2a de la Comissió d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Historicoartístic (CIOTUPHA) d’Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Historicoartístic (CIOTUPHA), en sessió celebrada el dia 25 d'agost de 2023, adoptà el següent ACORD:

PRIMER. Deixar sense efecte la delegació de la CIOTUPHA en la Vicepresidència 2a acordada en sessió celebrada el dia 25 de novembre de 2019 i publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 163, de 3 de desembre de 2019.

SEGON. Delegar en la Vicepresidència 2a de la Comissió d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Historicoartístic d'Eivissa, d'acord amb l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic (publicada en el BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 2015) i d'acord amb l'article 78.4 del Reglament orgànic del Consell Insular d'Eivissa de 25 de juny de 2010 (BOIB núm. 136, de 18-09-2010; correcció al BOIB núm. 148, de 14-10-2010; modificació al BOIB núm. 48, de 16-04-2016), l'exercici de les atribucions següents:

a) Autoritzar o denegar les sol·licituds per dur a terme intervencions arqueològiques o paleontològiques preventives, en el cas que aquestes tenguin com a objecte controls ordinaris de moviments de terres i l'estudi d'edificis o altres elements històrics, així com ordenar intervencions arqueològiques d'urgència en el cas de troballes casuals i també aprovar els informes i les memòries corresponents a les activitats arqueològiques aprovades per resolució segons l'enunciat anterior d'aquest mateix punt.

b) Autoritzar obres o instal·lacions que es realitzin a l'interior d'un BIC (conjunt històric, lloc d'interès etnològic o zona arqueològica) o que afectin directament un bé catalogat (BC), quan tècnicament s'observi que aquestes, en realitat, tenen nul o molt escàs impacte sobre els valors essencials del bé.

c) Autoritzar assumptes o expedients ja aprovats per la CIOTUPHA, però amb prescripcions, quan es dictamini (fet que no sempre és el cas) que els projectes s'han de retornar a la dita comissió i el Departament de Patrimoni comprovi que els modificats corresponents les compleixen.

d) Autoritzar la continuació d'obres sotmeses a controls arqueològics (que en el decurs del seu desenvolupament es consideraran paralitzades) quan l'informe arqueològic de resultats presentat reflecteixi que eventuals restes estructurals aparegudes, i amb una valoració tècnica prèvia per part del Departament de Patrimoni, es conclogui que manquen de valor patrimonial, amb independència d'un interès científic, que ja haurà estat prèviament documentat i salvaguardat i, per tant, que no procedeixi la seua conservació in situ en detriment injustificat de les dites obres.

e) Paralitzar provisionalment, i amb caràcter d'urgència, obres o actuacions dins béns integrants del patrimoni eivissenc que alterin manifestament els seus valors.

f) Adoptar totes les mesures que en defensa del patrimoni es considerin convenients arran de situacions de perill sobrevengudes per fets diversos i que no admetin demora a risc de produir-se danys sobre el bé.

TERCER. Considerar que el règim d'aquesta delegació és el següent:

a) Aquesta delegació s'ajustarà a l'establert a l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, així com als articles 143 i 144 del Reglament orgànic del Consell Insular.

b) Contra les resolucions de la Vicepresidència 2a de la CIOTUPHA dictades en virtut d'aquesta delegació i contra el present Acord, que no exhaureixen la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre la notificació corresponent, d'acord amb l'article 66.3 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, tot d'acord amb l'article 112 i 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

c) Les resolucions administratives que s'adoptin en virtut d'aquestes delegacions hauran d'indicar expressament que es dicten en virtut d'aquesta delegació i s'entendran dictades per l'òrgan delegant.

d) Les resolucions administratives que s'adoptin en virtut d'aquesta delegació es dictaran una vegada tramitat el procediment corresponent amb emissió, en el seu cas, dels informes que corresponguin.

 

QUART. Publicar el present acord de delegació en el BOIB.

 

Eivissa, 30 d´agost de 2023

La cap de secció de Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa Catalina Sansano Costa