Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 543273
Conveni de col·laboració entre la Fundació Deixalles i l'Ajuntament de Calvià pel qual es cedeix gratuïtament l'ús del solar ubicat en el carrer Illes Canàries, 28, Polígon Son Bugadelles de Calvià

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant decret de la Batlia Presidència de data 12 de juny de 2023, es va dictar resolució del tenor literal següent:

Primer.- Aprovar definitivament la modificació parcial del contingut del conveni de cessió gratuïta d'ús del bé patrimonial, signat en data 17 de setembre de 2019, ubicat en el carrer Illes Canàries, 28, Polígon Son Bugadelles, i inscrit com a bé patrimonial en el Registre de la Propietat de Calvià, Número 2, en el tom 3675, llibre 921, fol 40, finca 47075, inscripció 1.

Segon.- Aprovar la signatura del conveni entre la Fundació Deixalles i l'Ajuntament de Calvià.

Tercer.- Una vegada formalitzat el conveni de col·laboració entre la Fundació Deixalles i l'Ajuntament de Calvià, ordenar la publicació del texte íntegre en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i a la seu electrònica de l'Ajuntament de Calvià.

 

Calvià, (signat electrònicament: 29 d'agost de 2023)

El batle-president Juan Antonio Amengual Guasp

 

Atès l'exposat, es publica el text íntegre del conveni citat:

MODIFICACIÓ PARCIAL DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE LA FUNDACIÓ DEIXALLES I L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ PEL QUAL ES CEDEIX GRATUÏTAMENT L'ÚS DEL SOLAR UBICAT EN EL CARRER ILLES CANÀRIES, 28, POLÍGON SON BUGADELLES DE CALVIÀ.

REUNITS

D'una part, el Sr. Juan Antonio Amengual Guasp, Batle – President de l'Ajuntament de Calvià, en virtut d'acord del ple extraordinari celebrat en sessió de data 17 de juny de 2023, qui intervé en nom i representació de l'Ajuntament de Calvià, en ús de les facultats que li confereix la legislació vigent, amb domicili en el carrer Julià Bujosa Sans, Batle, 1, de Calvià.

D'altra part, Dª Francesca Maria Martí Llodrá, qui actua en nom i representació de Fundació Deixalles en qualitat de Directora General, amb CIF Núm. G-07255953, amb domicili en el carrer Son Gibert, 8A, de Palma.

Ambdues parts es reconeixen mútuament i recíprocament la capacitat legal necessària per formalitzar el present document i

EXPOSEN

I. En data 17 de setembre de 2019, es va signar el “Conveni de col·laboració entre la Fundació Deixalles i l'Ajuntament de Calvià pel qual es cedeix gratuïtament l'ús del solar ubicat en el carrer Illes Canàries, 28, Polígon Son Bugadelles de Calvià”.

II. Fundació Deixalles, en data 5 de juliol de 2022, amb número de registre d'entrada 202200000021629, va presentar una sol·licitud per la qual sol·licitava la modificació de la clàusula sèptima del conveni signat quant al termini de vigència de la cessió d'ús del solar. Per part del Servei de Benestar Social, en data 5 de juliol de 2022, amb número de registre de sortida 00000021119/2022, va contestar la sol·licitud presentada.

III. En data 8 d'agost de 2022, amb número de registre d'entrada 202200000025881, Fundació Deixalles va presentar al·legacions a la contestació emesa per al Servei de Benestar Social. Segons l'exposat, per part del Servei de Benestar Social es va sol·licitar a Serveis Jurídics que emetés informe relatiu a les al·legacions presentades por Fundació Deixalles quant a la procedència o no de la modificació de la clàusula sèptima del conveni. Serveis Jurídics va emetre l'informe sol·licitat en data 30 de novembre de 2022.

IV. La TAG del Servei de Benestar Social va emetre informe en data 7 de desembre de 2022 i l'Interventor d'aquesta Corporació Local va emetre informe en data 29 de desembre de 2022 quant a la viabilitat econòmica del projecte presentat per l'Entitat.

V. En data 15 de febrer de 2023, es va signar un protocol general d'actuació entre la Fundació Deixalles i l'Ajuntament de Calvià per dur a terme la modificació, en part, del conveni signat en data 17 de setembre de 2019 per al qual es va cedir gratuïtament l'ús del solar ubicat en el carrer Illes Canàries, 28, Polígon Son Bugadelles de Calvià.

VI. Fundació Deixalles és una entitat sense ànim de lucre, d'economia social i solidària, que té com objecte social la inserció sociolaboral de persones amb vulnerabilitat social, per mitjà de processos d'inserció i itineraris de capacitació mitjançant tallers de reparació, reutilització, recuperació i reciclatge de materials procedents d'aportacions i recollida de materials de segona mà i residus.

VII. L'Ajuntament de Calvià és titular d'un immoble ubicat en el carrer Illes Canàries, núm. 28, del Polígon Son Bugadelles, número de referència cadastral 7958710DD5775N0001RP i inscrit en el llibre d'Inventari de Béns d'aquesta Corporació Local com Patrimoni Municipal del Sòl. Conforme al planejament vigent, resulta que el sòl està classificat com urbà i qualificat com EQ-RS Equipaments. Com a condició addicional d'edificació, ha d'haver-hi una separació obligatòria a l'alineació oficial d'11 metres.

VIII. En virtut de l'establert en l'article 109.2, ab initio, del Reial Decret 1372/1986, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de Béns de les Entitats Locals, “Els béns immobles patrimonials no es podran cedir gratuïtament sinó a Entitats o Institucions públiques per a fins que redundin en benefici dels habitants del terme municipal, així com a les Institucions privades d'interès públic sense ànim de lucre”.

IV. Atesa la possibilitat i conveniència de procedir a la modificació parcial del conveni de cessió gratuïta d'ús del citat bé immoble patrimonial propietat de l'Ajuntament de Calvià signat en data 17 de setembre de 2019 per a fins d'interès general per als ciutadans i ciutadanes del terme municipal i que consisteix en la construcció d'un Centre de Prevenció de Residus i Inclusió Social, i fonamentada en base a la documentació que forma part de l'expedient de modificació del conveni.

En raó de l'anteriorment exposat, ambdues parts

ACORDEN

Únic.- S'acorda la modificació dels termes de la cessió d'ús del solar ubicat al Polígon Son Bugadelles, formalitzada mitjançant conveni signat en data 17 de setembre de 2019, en els termes següents:

Primer.- A la clàusula novena del conveni inicial, s'afegeix una altra causa de resolució del conveni: “La no obtenció de finançament per part de Fundació Deixalles per a l'inici de les obres i posada en funcionament de les instal·lacions i activitat”.

Segon.- S'incorporen dues clàusules més, les quals queden redactades en els següents termes:

      “DESENA.- L'efectivitat de la cessió d'ús del solar està condicionada a l'obtenció de les subvencions necessàries per poder desenvolupar el projecte de construcció anomenat en el present conveni, entre les quals es troba la subvenció de la Conselleria d'Afers Socials i Esports per part de Fundació Deixalles.

      ONZENA.- Els terminis establerts en les clàusules sisena i setena començaran a comptar a partir del primer dia hàbil següent a la signatura d'aquest document”.

Tercer.- Les clàusules incloses en el conveni signat en data 17 de setembre de 2019 queden inalterades en tot allò que no contradiguin aquest document.

I, com a prova de conformitat ambdues parts signen aquest conveni, per duplicat i a un sol efecte.

A Calvià, a la data de la signatura electrònica.

Sr. Juan Antonio Amengual Guasp,                                                                                                              Sra. Francesca Maria Martí Llodrá,

El Batle President                                                                                                                                     Directora General Fundació Deixalles

 

HE PRES RAÓ DEL CONTINGUT

D'AQUEST ACORD: EL SECRETARI ACCIDENTAL

DE L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Juan Castañer Alemany”