Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 533332
Extracte de la convocatòria d’ajudes econòmiques dirigides a associacions i federacions de persones majors sense ànim de lucre a l’illa d’Eivissa per a l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BNDS núm. 713101

De conformitat amb allò establert als articles 17.3.b) i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria d'ajudes a dalt referides, el text complet es pot consultar en la Base de dades Nacional de Subvencions i en Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 115 de data 19 d'agost de 2023)

Objecte i finalitat

L'objecte d'aquesta convocatòria és fixar els criteris i el procediment de concessió de les ajudes econòmiques adreçades a donar suport a les associacions i les federacions de persones majors sense ànim de lucre de l'illa d'Eivissa per al seu manteniment i per a activitats socioculturals i altres que incrementin la qualitat de vida de les persones majors, per a l'any 2023, d'acord amb les característiques i els requisits que s'hi estableixen.

Consignació pressupostària i modalitats

El pressupost per a aquesta convocatòria és de dos-cents cinquanta mil euros 250.000 € amb càrrec a l'aplicació pressupostària 2310-4890000 del vigent pressupost de la Corporació.

Aquesta consignació pressupostària es distribueix segons les següents modalitats:

A) Ajudes per a associacions sense ànim de lucre de persones majors. Consignació pressupostària: 230.000 €. L'ajuda màxima que es pot rebre per associació en aquesta modalitat és de 35.000 €.

B) Ajudes per a federacions d'associacions de persones majors. Consignació pressupostària: 20.000 €. L'ajuda màxima que es pot rebre per associació en aquesta modalitat és de 20.000 €.

En el cas que aquestes consignacions pressupostàries per a cada modalitat d'ajuda no s'exhaureixin, la quantitat restant acreixerà l'altra modalitat de conformitat amb el previst a la base desena.

Presentació de sol·licituds i documentació adjunta

El termini per presentar les sol·licituds serà de vint dies hàbils comptadors a partir del dia següent a la publicació de l'extracte de les bases al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Les sol·licituds de les ajudes es formalitzaran mitjançant instància, segons el model normalitzat que figura a l'Annex I d'aquestes bases, degudament emplenat. El model de sol·licitud, així com els annexos que l'han d'acompanyar, es facilitaran a la seu electrònica (https://seu.conselldeivissa.es).

Es presentaran en el Registre Electrònic General de la mateixa Institució de conformitat amb el que preveu la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Les sol·licituds de les associacions i les federacions de majors sense ànim de lucre aniran acompanyades de la següent documentació:

-Document que acrediti que la persona sol·licitant és la representant legal de l'associació o federació.

-Document nacional d'identitat del/la representant legal

-Targeta d'identificació fiscal (NIF) de l'associació o federació.

-Document que acrediti la inscripció de l'entitat en el Registre d'Associacions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o registre corresponent segons la naturalesa de l'entitat.

-Els estatuts degudament legalitzats, en els quals haurà de constar explícitament la inexistència d'ànim de lucre així com l'àmbit territorial de l'associació o federació.

-Sol·licitud per a la convocatòria d'acord amb el model establert a l'annex I

-Declaració responsable signada pel representant legal de l'associació o federació, de no estar sotmesa a cap de les circumstàncies que determinen la impossibilitat d'obtenir la condició d'entitat beneficiària de les subvencions públiques recollides en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en l'article 10 del text refós de la Llei de subvencions (de les Illes Balears), aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i declaració d'estar al corrent de les obligacions tributàries davant l'Administració tributària de l'Estat, davant la Seguretat Social i la hisenda del Consell Insular d'Eivissa, segons model normalitzat que figura com a Annex IV d'aquesta convocatòria.

-En el supòsit que no s'autoritzi el Consell Insular d'Eivissa a aconseguir aquesta informació segons el previst a l'annex IV, s'haurà d'aportar certificat d'estar al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social davant l'Administració de l'Estat, o declaració responsable atorgada davant autoritat administrativa competent o notari públic d'estar-hi al corrent.

-Pressupost detallat d'ingressos i despeses del pla d'actuació que inclogui les diverses activitats o actuacions subvencionables, seguint les indicacions que consten al model que figura com a Annex II d'aquesta convocatòria.

-Memòria explicativa de les activitats o del pla d'actuació per a les quals se sol·licita l'ajuda econòmica, on es faci constar les actuacions que es duran a terme (el calendari d'activitats, la seva temporalització, els recursos tan humans com a materials necessaris...) signada pel representant de l'entitat, d'acord amb el model de l'annex VIII.

-Declaració responsable de no haver demanat cap altre ajut o subvenció pel mateix concepte; si se n'ha demanat, relació de les subvencions i ajudes sol·licitades o concedides, amb indicació dels imports i de les entitats subvencionadores (Annex III)

-Certificat de la secretaria de l'associació en què consti el nombre total de socis i sòcies de la corresponent associació de persones majors, i certificat de la secretaria de la federació de les entitats federades, segons model el que figura com a Annex V.

-Sol·licitud d'alta o modificació com a creditor del Consell Insular d'Eivissa a efectes econòmics; aquest tràmit està disponible a l'adreça de la seu electrònica (https://seu.conselldeivissa.es). Aquesta sol·licitud només l'han d'emplenar les entitats que faci més de cinc anys que varen presentar l'antic imprès o que hagin canviat de compte bancari, i aquelles entitats que presentin sol·licitud per primera vegada.

-Qualsevol altra documentació que l'associació o federació consideri convenient.

Les associacions i/o les federacions d'associacions de persones majors sense ànim de lucre que ja hagin presentat en aquest Consell qualsevol d'aquests documents només hauran d'aportar la documentació que sigui necessari actualitzar o renovar, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des que la documentació hagi estat presentada i s'assenyalin la data i l'òrgan davant el qual es va presentar.

El Consell Insular d'Eivissa pot sol·licitar, a més, tota la documentació complementària que consideri necessària per avaluar correctament la sol·licitud.

Si la instància o la documentació presentades fossin incorrectes o incompletes, el Consell Insular d'Eivissa en requerirà la rectificació o els complements necessaris, que hauran d'aportar-se en el termini de deu dies hàbils, a partir de l'endemà de la notificació del requeriment.

Si en aquest termini les persones interessades no fan la rectificació reclamada o no presenten la documentació requerida, el Consell Insular d'Eivissa considerarà que desisteixen de la seua petició, prèvia resolució, d'acord amb l'article 68.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

(Signat electrònicament: 23 d'agost de 2023)

La cap de secció de Serveis Socials (Ana Andreu Mas)