Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SINEU

Núm. 525577
Dedicacions i retribucions

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 6 de juliol de 2023, el Ple de l'Ajuntament va adoptar el següent Acord:

De conformitat amb el que estableix l'article 75.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (LBRL), els membres de les Corporacions Locals percebran retribucions per l'exercici dels seus càrrecs quan els desenvolupin amb dedicació exclusiva, que seran donats d'alta en el Règim general de la Seguretat Social, assumint les Corporacions el pagament de les quotes empresarials que correspongui.

En el supòsit de tals retribucions, la seva percepció serà incompatible amb la d'altres retribucions amb càrrec als pressuposts de les Administracions Públiques i dels ens, organismes o empreses a elles dependents, així com el desenvolupament d'altres activitats, en els termes de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

De conformitat amb el que estableix l'article 75.2 LBRL, els membres de les Corporacions locals que desenvolupin els seus càrrecs amb dedicació parcial per realitzar funcions de presidència, vicepresidència o ostentar delegacions, o desenvolupar responsabilitats que així ho requereixin, percebran retribucions pel temps de dedicació efectiva de les mateixes i seran donats d'alta en el Règim general de la Seguretat Social en tal concepte, assumint les Corporacions el pagament de les quotes empresarials que correspongui. Aquestes retribucions no podran superar en cap cas els límits fixats per les Lleis de pressuposts generals de l'Estat. En els Acords plenaris de determinació dels càrrecs amb dedicació parcial i de les retribucions dels mateixos, s'haurà de determinar el règim de dedicació mínima necessària per a la percepció de les esmentades retribucions.

Pel que fa al règim retributiu, es troba regulat a l'article 75.bis.1 de la LBRL i, pel que fa a la dedicació exclusiva, s'ha de tenir en compte la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat sobre les quanties màximes compensables pel Govern de les Illes Balears als ajuntaments i a les entitats locals menors de les Illes Balears per la dedicació exclusiva o parcial del batle o d'un altre membre electe per a l'any 2023.

L'article 75 ter. de la LBRL regula la limitació del nombre màxim dels càrrecs públics de les Entitats Locals amb dedicació exclusiva, que en el cas de Sineu és de 3.

No existeix limitació en el nombre màxim de càrrecs públics amb dedicació parcial.

Vist els antecedents i que l'Ajuntament te concedida una compensació econòmica per import de 41.844,81 euros per retribuir la dedicació exclusiva del batle al servei de la gestió pública local per a 2023, atorgada per la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat.

Es proposa al Ple que adopti el següent

ACORD

PRIMER.- Establir el següent règim de dedicacions i retribucions:

Nom

Càrrec

Dedicació

Retribucions

Tomeu Mulet Florit

Batle

Exclusiva

41.844,82

Pere Joan Jaume Florit

Regidor d'Urbanisme, Món Rural i Medi Ambient

Parcial 10%

7.359,58

Francisca Ramis Lladó

Regidora de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

Parcial 10%

7.359,58

Rosa Ana Rebassa Real

Regidora de Salut, Benestar Social i Participació Ciutadana

Parcial 10%

7.359,58

Els imports indicats es corresponen amb imports bruts anuals a percebre en 14 pagues. Aquests imports s'incrementaran anualment de conformitat amb les Lleis de pressuposts generals de l'Estat.

SEGON.- Donar d'alta en el Règim general de la Seguretat Social als càrrecs indicats en el punt 1.

 

La qual cosa es publica de conformitat amb l'article 75.5 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

 

(Signat electrònicament: 13 de juliol de 2023

El batle Tomeu Mulet Florit)