Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SENCELLES

Núm. 519486
Aprovació definitiva del Pla Especial de Protecció (PEP) del Conjunt Històric de Biniali i el seu entorn

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En Sessió Ordinària del Ple, celebrada en data 21.07.2023, l'Ajuntament de Sencelles prengué, entre d'altres, els següent

ACORD

Aprovació definitiva del Pla Especial de Protecció del Bé d'Interès Cultural de Biniali.

El nucli de Biniali va ser declarat Bé d'Interès Cultural per Acord del Ple del Consell de Mallorca, de data 2 d'abril de 2009, amb la Categoria de Conjunt Històric (BOIB núm. 75 de 23 de maig de 2009), segons la delimitació publicada com a annex en la disposició indicada.

El Pla Especial de Protecció del BIC de Biniali es redacta en compliment de l'establert a l'article 36.2 de la Llei 12/1998, de 21 de desembre, de Patrimoni Històric de les Illes Balears (en endavant, Llei 12/1998) segons el qual: “2. Quan es tracti d'un conjunt històric, jardí històric, lloc històric, lloc d'interès etnològic, zona arqueològica o zona paleontològica, l'ajuntament corresponent haurà d'elaborar un pla especial de protecció o un instrument urbanístic de protecció, o adequar-ne un de vigent, que compleixi les exigències d'aquesta llei. L'aprovació d'aquest instrument de planejament requerirà l'informe favorable de la Comissió Insular del Patrimoni Històric. S'entendrà emès informe favorable pel transcurs de tres mesos des de la presentació de la proposta de planejament.”

Aquest pla especial es redacta amb objectius i plantejaments basats en vessant històric, arquitectònic i ambiental dels elements que configuren la imatge del conjunt històric del nucli de Biniali.

A l'expedient consta notificació d'Acord de la CIOTU de dia 30.06.22 (SEFYCU 2929282) d'informe de conformitat amb observacions sobre el “Pla Especial de Biniali”, així com notificació d'Acord de la Comissió Insular de Patrimoni Històric de 25.04.23 (SEFYCU 3160047) d'informe favorable amb prescripcions sobre el “Pla Especial de Biniali”. L'equip redactor del Pla Especial, GAAT S.L., ha presentat un document refós que dona resposta i complimenta les observacions i prescripcions dels acords relacionats a l'apartat  anterior, sense que es produeixin modificacions substancials, que requereixin de nova aprovació inicial i exposició pública.

PROPÒS,

1.- L'aprovació definitiva del Pla Especial de Protecció del Bé d'Interès Cultural de Biniali, una vegada esmenades les observacions i prescripcions derivades dels informes favorables, de conformitat amb els art. 45 i següents de la  Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears i amb l'informe favorable de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell Insular de Mallorca.

2.- Una vegada aprovat s'ha de  remetre còpia diligenciada a Urbanisme del Consell Insular.

 

Sencelles, 14 d'agost de 2023

El batle Joan Carles Verd Cirer