Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

CONSORCI BORSA D'ALLOTJAMENTS TURÍSTICS

Núm. 517225
Resolució del president del Consorci Borsa Allotjaments Turístics per la qual es revoca la delegació de funcions en la vicepresidència del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El president del Consorci Borsa<A[Borsa|Bossa]> Allotjaments Turístics, en data 9 d'agost de 2023, ha resolt<A[resolt|decidit]> el següent:

“Antecedents

1. En data 13 de desembre de 2021, el Consell de Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va aprovar el Decret 50/2021 de 13 de desembre de traspàs al Consell de Mallorca de les funcions i serveis inherents a les competències pròpies d'aquest Consell Insular que exercia l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria d'ordenació turística (BOIB núm. 171, de 14 de desembre de 2021). En l'apartat C de l'Annex del Decret es va disposar que, amb efectes de l'1 d'abril de 2022, es traspassaven al Consell de Mallorca les funcions i serveis propis del Consorci Borsa<A[Borsa|Bossa]> d'Allotjaments Turístics com a nova administració d'adscripció.

2. En data 14 de febrer de 2022, la Junta Rectora del Consorci Borsa<A[Borsa|Bossa]> d'Allotjaments Turístics va adoptar l'acord d'aprovar la modificació dels estatuts del Consorci, prèvia autorització del Consell de Govern, acord que va ratificar el Ple del Consell de Mallorca en sessió celebrada el dia 25 de febrer de 2022 i que es va tornar definitiu després d'haver passat el termini d'exposició pública exigit per la normativa (BOIB núm. 45, de 2 d'abril de 2022).

3. L'article 12.1 dels estatuts del CBAT, preveu com<A[com|com a]> funcions de la persona que ocupa la presidència del Consorci, entre d'altres:

“d) Donar la conformitat als actes i als certificats dels acords adoptats per la Junta Rectora.

f) Aprovar i firmar en nom del Consorci qualsevol tipus d'acte, contracte o conveni que formalitzi el Consorci per al desenvolupament de les seves activitats.

i) Ser l'òrgan<A[òrgan|orgue]> de contractació del Consorci i firmar els contractes derivats de procediments de licitació.

m) Aprovar els plecs que han de regir la contractació.”

 4. Mitjançant Resolució 1_2022, de 4 d'abril de 2022 (BOIB Núm. 77 de 14 de juny de 2022) el president del Consorci Borsa<A[Borsa|Bossa]> d'Allotjaments Turístics va acordar delegar de forma indefinida en el vicepresident del Consorci Borsa<A[Borsa|Bossa]> d'Allotjaments Turístics de les funcions previstes en les lletres d), f), i), m) de l'article 12.1 dels Estatuts.

5. El dia 8 de juliol de 2023 es va constituir el Consell de Mallorca com a conseqüència de les eleccions del passat 28 de maig de 2023 i per Decret de la Presidència de dia 10 de juliol de 2023 es van crear els departaments que han d'estructurar el Govern del Consell de Mallorca, i també per Decret de Presidència de la mateixa data es van anomenar els consellers executius i les conselleres executives; anomenant-se al Sr. José Marcial Rodríguez Díaz, conseller executiu de Turisme.

6. En l'actualitat, l'eficient implantació de l'administració electrònica, especialment la gestió d'expedients i la firma digital de documents, fa que la delegació interorgànica de funcions no sigui necessària.

Consideracions jurídiques

L'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de Règim Jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que la delegació interorgànica és revocable en qualsevol moment, sense perjudici del disposat a l'article 28 per a la avocació, i correspon la revocació al mateix òrgan<A[òrgan|orgue]> que l'hagi atorgat.

Així mateix, a l'article 27 de l'esmentada Llei es diu que la revocació, produirà efectes a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot el que s'ha exposat

 

Resolc

Primer. Revocar la delegació de les funcions previstes en les lletres d), f), i), m) de l'article 12.1 dels vigents estatuts del Consorci Borsa<A[Borsa|Bossa]> d'Allotjament Turístics, acordada pel vicepresident del Consorci Borsa<A[Borsa|Bossa]> d'Allotjaments Turístics mitjançant la resolució 1_2022, de data 4 d'abril de 2022 (BOIB Núm. 77 de 14 de juny de 2022).

Segon. Notificar aquesta resolució a la vicepresidenta del Consorci Borsa<A[Borsa|Bossa]> d'Allotjaments Turístics i donar compte de la mateixa a la propera Junta Rectora del Consorci Borsa<A[Borsa|Bossa]> d'Allotjaments Turístics.

Tercer. Ordenar la publicació d'aquesta resolució al Butlletí oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (9 d'agots de 2023)

El president del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics i conseller executiu de Turisme Signat per delegació de la Junta Rectora del Consorci, acord de data 06/06/2022, BOIB Núm. 77, de 14 de juny de 2022 (José Marcial Rodríguez Díaz)