Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 511906
Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual es nomena el director d’aquest organisme

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Institut d'Estudis Baleàrics (en endavant, IEB) és una entitat pública empresarial de les que preveu l'article 2.1 b de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

L'article 2 del Decret 48/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics (BOIB núm. 6, de 12 de gener de 2019) disposa que l'IEB s'adscriu a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, sens perjudici dels canvis d'adscripció que pugui determinar el president de les Illes Balears per mitjà dels decrets d'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

D'acord amb l'annex I del Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l'IEB s'adscriu a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports.

L'article 10 h dels Estatuts estableix que el president de l'IEB pot nomenar i separar la persona titular del càrrec de director.

L'article 16.1 disposa que el nomenament i el cessament s'han de comunicar al Consell de Govern, en el termini màxim de set dies, i publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el termini màxim de 10 dies.

D'altra banda, l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, preveu que el nomenament i el cessament de les persones titulars de la gerència i d'altres òrgans unipersonals de direcció dels ens del sector públic instrumental autonòmic, quan no corresponen al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan.

L'article 9 dels Estatuts de l'IEB estableix que el seu president, òrgan unipersonal superior de direcció, és el conseller de Cultura, Participació i Esports. Atès el Decret 16/2023 esmentat, el conseller competent en matèria de cultura és, dins la nova estructura del Govern de les Illes Balears, el conseller de Turisme, Cultura i Esports.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Nomenar el senyor Llorenç Perelló Rosselló director de l'Institut d'Estudis Baleàrics.

2. Comunicar aquest nomenament al Consell de Govern, d'acord amb el que disposa l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i d'acord amb l'article 16.1 dels Estatuts de l'IEB.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 4 d'agost de 2023)

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Jaume Bauzá Mayol